Οταν ο Αρης άγγιξε το θαύμα (video)

Σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια ο Αρης νίκησε 3-1 τη μετέπειτα κυπελλούχο ΟΥΕΦΑ Ίπσουιτς.

Εν έτει 2017 ο Αρης και η Ίπσουιτς αναζητούν τη χαμένη τους αίγλη μετέχοντας αμφότεροι σε πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας, αλλά σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια κοντράρονταν για την πρόκριση στο Β' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ηταν 1 Οκτωβρίου 1980, όταν οι "κίτρινοι" προσπάθησαν να πετύχουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την ήττα 5-1 του πρώτου αγώνα απέναντι στους Άγγλους. Σε ένα κατάμεστο Καυτανζόγλειο Στάδιο οι Θεσσαλονικείς υπό την καθοδήγηση του Σλοβάκου Μίχαλ Βίτσαν έφτασαν ένα γκολ μακριά από το ακατόρθωτο...

Ο Θαλής Τσιριμώκος στο 4', ο Κώστας Δράμπης στο 22' και ο Θεόδωρος Ζελιλίδης στο 65' διαμόρφωσαν το 3-0 και η ελπίδα για πρόκριση μετατράπηκε σε φλογερή πίστη. Ο Αρης κυνήγησε και το 4ο γκολ, αλλά ο Ερικ Γκέιτς μείωσε 3-1 στο 76' και φρέναρε τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων.

Η Ίπσουιτς μάλιστα -αφού πέρασε το μπλόκο της Θεσσαλονίκης- αναδείχτηκε στο τέλος εκείνης της περιόδου κυπελλούχος ΟΥΕΦΑ.

Η σύνθεση του Αρη: Γιώργος Παντζιαράς, Κώστας Μόκαλης, Νίκος Χατζηαντωνίου (85' Θανάσης Ζελίδης), Γιάννης Μιχαλήτσος, Γιάννης Βένος, Ντίνος Κούης, Θεόδωρος Ζελιλίδης, Κώστας Μπαλής (68'Θεμιστοκλής Βάγγης), Θαλής Τσιριμώκος, Κώστας Δράμπης, Γιώργος Σεμερτζίδης.

 

Media

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep