Ενημέρωση για το αθλητικό κέντρο

Η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε θέση για το αίτημα έκτασης για τη δημιουργία του νέου κέντρου.


Με ανακοίνωσή της η Αναγέννηση Καρδίτσας ενημέρωσε τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και τα μέλη του συλλόγου για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα για τη δημιουργία του νέου αθλητικού κέντρου και για το αίτημα έκτασης.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προτείνει το χώρο δίπλα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Καρδίτσας, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τον Δήμαρχο. Στη συνέχεια υπέβαλαν επίσημο αίτημα στις 7 Φεβρουαρίου για το θέμα στη Δημοτική Αρχή, ωστόσο έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη επαφή ή ενέργεια για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως ενημέρωσαν. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 αισθάνεται την ανάγκη, μετά και από μια σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο αλλά και με αφορμή συζήτηση που αναπτύχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να ενημερώσει τόσο τα 148 τακτοποιημένα ταμειακά ενεργά μέλη του Συλλόγου όσο και τους χιλιάδες φίλους του.

Με αφορμή την δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γ. ΜΠΑΖΗΣ στο ΔΔ Σταυρού Καρδίτσας, όπου ο Σύλλογος για πρώτη φορά στην υπέρ-αιώνια πορεία του απέκτησε το δικό του σπίτι, είναι φυσικό ότι οποιαδήποτε ενέργεια προς την βελτίωση η τη δημιουργία νέων δεδομένων που τον ισχυροποιούν μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Στα πλαίσια αυτά εκπονήθηκε, μετά την παραχώρηση της έκτασης από τον Δήμο Καρδίτσας, μια προκαταρκτική μελέτη ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Τσιάκου.

Με την παρουσίαση της μελέτης στο ΔΣ του Συλλόγου στις αρχές Νοεμβρίου στο γραφείο του , με παρόντες μέλη της διοίκησης από την ΑΣΑ και στελεχών της αρμόδιας υπηρεσίας της αντιπεριφέρειας με παρόντα τον κ. Κουτρουμάνο αλλά και τον μελετητή του έργου, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στον Σταυρό δεν πληροί τις κατά το Νόμο προϋποθέσεις για την εκπλήρωση του έργου.
Σε ερώτησή μας προς τα στελέχη, εάν θα μπορούσε με τις κατάλληλες τροποποιήσεις , να εφαρμοσθεί σε άλλο χώρο εκτός του’’ Γ. ΜΠΑΖΗΣ’’ η απάντηση υπήρξε θετική.

Κατόπιν τούτου αναλάβαμε πρωτοβουλία συνάντησης με τον Δήμαρχο Καρδίτσας στον οποίο και αναπτύξαμε το ζήτημα σε όλες του τις λεπτομέρειες σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στα τέλη Νοεμβρίου.
Στη συνάντηση μας υποδείχθηκε από πλευράς του κ Δημάρχου ραντεβού με στελέχη της πολεοδομίας του Δήμου προκειμένου να αναζητήσουμε τον κατάλληλο δημοτικό χώρο ο οποίος να είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κατόπιν επίσκεψης μας στην πολεοδομία του δήμου δεν διαπιστώθηκε ευχέρεια στον εντοπισμό τέτοιου χώρου , παρά μόνον ο χώρος των παραχωρηθέντων γηπέδων της ΕΠΣ Καρδίτσας και ο χώρος που βρίσκεται δίπλα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Καρδίτσας ο οποίος στον χάρτη που μας υποδείχθηκε έχει σχέδια γηπέδου με ταρτάν πράσινου περίβολου και δενδροφύτευση.
Θεωρώντας ότι μάλλον ταιριάζει στην περίπτωση μας το αναφέραμε στον κ Δήμαρχο ο οποίος μας απάντησε ότι η περιοχή ανήκει στο ευρύτερο Δημόσιο και όχι στον Δήμο και να ψάξουμε αλλού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αγνοώντας άλλους τρόπους ψαξίματος, αποφασίσαμε να υποβάλουμε επίσημο αίτημα προς τον κ Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας μήπως ψάχνοντας όλοι μαζί, βρούμε τη βέλτιστη λύση για το θέμα μας!

Έτσι λοιπόν ολοκληρώσαμε τις ενέργειες μας ως Σύλλογος υποβάλλοντας στις 7-2-2017 επίσημο αίτημα για το θέμα, με στόχο την συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας όπου και θα καλούμαστε να το εξηγήσουμε και να το υπερασπίσουμε . Έκτοτε καμία άλλη επαφή η ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε από κανένα μέλος της Διοίκησής μας αλλά και από την Δημοτική αρχή για το θέμα.
ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΔΣ
ΤΟΥ ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Last modified onΣάββατο, 03 Ιούνιος 2017 10:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep