Τα «διπλά» έφεραν την σωτηρία

Τα «διπλά» με Αγροτικό Αστέρα και Σπάρτη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του Αχαρναϊκού στην κατηγορία

Ο Αχαρναϊκός κατάφερε να «σώσει» την παρτίδα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς με την εντός έδρας ισοπαλίας απέναντι στην ΑΣΑ (1-1), «κλείδωσε» την παραμονή του στην Stoiximan.gr Football League. Τα αποτελέσματα, όμως, τα οποία έπαιξαν τον πλέον καθοριστικό ρόλο, στην υπόθεση – σωτηρία, από πλευράς Αχαρναϊκού, δεν ήταν άλλα από τα «διπλά» με Αγροτικό Αστέρα και Σπάρτη. 

Οι «πράσινοι», μετά την εντός έδρας ήττα της 19ης Μαρτίου από τα Χανιά (1-2) έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους στα επόμενα τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες με Καλλιθέα (1-1) και Παναιγιάλειο (0-0) για να έρθει το παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι το… επόμενο) απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα. Η τεράστια εκτός έδρας νίκη με 1-0, ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία της ομάδας, όπως φάνηκε και στο 2-1 επί του Πανσερραϊκού το οποίο και ακολούθησε, με τους Μενιδιάτες να φτάνουν τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι.

Το αήττητο σερί του Αχαρναϊκού κόπηκε απότομα στην επόμενη τετράδα αγώνων, απέναντι στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, όμως η… ζημιά αποδείχθηκε μικρή, καθώς άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας του Μενιδίου γνώριζαν την δυσκολία των αναμετρήσεων απέναντι στους Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, Άρη, ΟΦΗ. Ο Αχαρναϊκός, έχοντας μόνο πράγματα να κερδίσει από τα συγκεκριμένα ματς,  θα αγωνιζόταν χωρίς άγχος απέναντι τους, όπως και έγινε.

Οι τέσσερις ήττες δεν έριξαν σε καμία στιγμή το ηθικό της ομάδας.  Αντίθετα, το άνετο «τρίποντο» που ακολούθησε, απέναντι στον Πανθρακικό «ξεκόλλησε» την ομάδα από τους 29 πόντους και άπαντες είχαν «κυκλώσει» στο ημερολόγιο τους, την 21η Μαΐου και την αναμέτρηση της Σπάρτης. Το πολυπόθητο «διπλό» ήρθε (1-2) και σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των ομάδων που ακολουθούσαν στην βαθμολογία και ο ένας βαθμός στο ματς με την ΑΣΑ ήταν αρκετός, με τους ανθρώπους του Αχαρναϊκού, πλέον, να στρέφουν την προσοχή τους στον σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 15:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep