«Συγκινητικό και πρωτόγνωρο»

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Βαγγέλης Πίτκας, εξήγησε πώς επήλθε η άνοδος στη Super League.

Στο STAR Κεντρικής Ελλάδας μίλησε ο Βαγγέλης Πίτκας, αναφερόμενος στον προβιβασμό της Λαμίας στη Super League. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Φθιώτιδας ανέφερε αρχικά: «Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Δεν έχουμε συνηδειτοποιήσει τι έχουμε καταφέρει. Μας σταματάει ο κόσμος και μας ευχαριστεί για ό,τι πετύχαμε. Είναι συγκινητικό και πρωτόγνωρο. Από την αρχή ο στόχος ήταν η άνοδος. Δεν υπήρχαν τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Μέσα από τη δουλειά τα καταφέραμε».

Για το πότε κατάλαβαν ότι είναι κοντά η άνοδος:
«Όταν δεν έχεις εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε. Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το κάθε ματς έχει ιδιαιτερότητα».

Για το τι έπαιξε ρόλο και ήρθε η άνοδος:
«Αυτή η ομάδα αποπνέει υγεία, διοικητικά και αγωνιστικά. Ομάδα, κόσμος και διοίκηση ήμασταν όλοι μαζί. Έγινε σωστή δουλειά. Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης και φτάσαμε να πανηγυρίζουμε».

Για την άμυνα της Λαμίας:
«Η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι συλλογική. Όλοι μαζί βάλουμε γκολ, όλοι το δεχόμαστε».

Για το τι σημαίνει αυτή η επιτυχία:
«Σίγουρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην πορεία. Να ανέβει η ομάδα και να σταθεροποιηθεί, να μην είναι ασανσέρ. Η διοίκηση δείχνει ότι είναι κοντά στην ομάδα και έχει τη δίψα να το πετύχει».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην ομάδα:
«Το ζήσαμε αυτό. Υπάρχει μεγάλη δίψα στο Νομό Φθιώτιδας και στην πόλη. Ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε 2.500-3000 κόσμο».

Τι απαιτείται για να μείνει η Λαμία στη Super League τη νέα σεζόν και αν μείνει ο ίδιος:
«Βεβαίως και θα ήθελα να συνεχίσω αυτό το όνειρο με τη Λαμία. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και αν το αποφασίσουμε να συνεχίσουμε μαζί, καλώς ας έρθει. Όσο για τις απαιτήσεις είναι μεγάλες. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Άλλη ομάδα η A' και άλλη η Β'. Θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε να σταθεροποιηθεί η ομάδα».
Απόδοση: Fl News

Last modified onΔευτέρα, 22 Μάιος 2017 19:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep