«Απορώ πώς συντηρείται ακόμα το θέμα»

Ο νομικός της Λαμίας, Παναγιώτης Κατσαντώνης, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στη συμμετοχή του Ντουρμισάι.

Τη θέση της Λαμίας όσον αφορά στην υπόθεση της συμμετοχής του Φιορίν Ντουρμισάι στον αγώνα με τη Σπάρτη ανέλυσε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Κατσαντώνης και εξήγησε ότι ο ΚΑΠ υπερισχύει της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Μιλώντας στον «Metropolis 95,5» ο δικηγόρος της ομάδας της Φθιώτιδας, απαντώντας και στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, εξέφρασε την απορία του για την έκταση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα από τη στιγμή που ο ποδοσφαριστής έχει την ελληνική ιθαγένεια και διαθέτει ελληνική ταυτότητα, επομένως μπορεί να λογίζεται ως Έλληνας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν είναι τόσο μεγάλο το ζήτημα όπως έχει αναδειχθεί από χθες μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Λαμίας με τη Σπάρτη. Δημιουργήθηκε ένα πυροτέχνημα φερόμενης δήθεν αντικανονικής συμμετοχής του Ντουρμισάι στον αγώνα. Η ΠΑΕ Λαμία έχει ήδη από την πρώτη στιγμή εξηγήσει τα αυτονόητα και τα οριζόμενα άλλωστε στον ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων.

Η ουσία είναι ότι ο Ντουρμισάι ανεξάρτητα με το εάν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, έχει την ελληνική ιθαγένεια, διαθέτει ελληνική ταυτότητα και κατά συνέπεια σύμφωνα με το άρθρο 19 παράγραφος 6 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων, ο οποίος και μόνο διέπει το πρωτάθλημα της Football League, μπορούσε και μπορεί να αγωνιστεί ως Έλληνας και όχι ως ξένος.

Σε ότι αφορά στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο ΚΑΠ ορίζει σαφέστατα στο άρθρο 7, παράγραφος 7, ότι ο όρος της προκήρυξης του πρωταθλήματος που αντιβαίνει τον ΚΑΠ, διότι το περιεχόμενό του είναι αντίθετο σε ό,τι ορίζεται στον ΚΑΠ, είναι ανίσχυρος, τους παραπέμπω εκεί.

Εξάλλου, η ίδια η προκήρυξη στην τελευταία διάταξη της υποστηρίζει ότι εφαρμόζεται συμπληρωματικά ο ΚΑΠ και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ερμηνεύεται σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Επίσης η προκήρυξη ενός πρωταθλήματος αποτελεί σύμβαση, στην οποία καλεί η Football League εν προκειμένω τα σωματεία να συμμετάσχουν. Δεν αποτελεί νόμο, δεν αποτελεί κανονιστική πράξη όπως ο ΚΑΠ. Ο ΚΑΠ κατισχύει της διακηρύξεως της Football League και σε περίπτωση που η διακήρυξη περιέχει όρους που δεν είναι σύμφωνοι με τον ΚΑΠ αυτοί οι όροι είναι ανίσχυροι.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και απορώ πώς συντηρείται ακόμη το θέμα. Δεν είπε κάτι αντίθετο ο εκλεκτός συνάδελφος (Κούγιας), αλλά περιορίστηκε στο να αναφερθεί στο αν ο Ντουρμισάι μπορεί να αγωνιστεί ή όχι στην Εθνική Ελλάδος, παραβλέποντας το γεγονός ότι ακόμη και να μην μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική έχει όμως την ελληνική ιθαγένεια. Άρθρο 19 παράγραφος 6».

Last modified onΔευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 16:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep