«Πρότζεκτ με νεαρούς παίκτες»

Το στίγμα για τη συνέχεια της χρονιά στον Παναιγιάλειο έδωσε ο Δημήτρης Σπανός

Με στόχο την παραμονή και με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές θα πορευτεί στη συνέχεια ο Παναιγιάλειος, όπως τόνισε ο Δημήτρης Σπανός. Ο έμπειρος τεχνικός που επέστρεψε στο τιμόνι των «μελανόλευκων» μετά από έξι χρόνια, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ Πάτρας για το διαζύγιο με τον Απόλλωνα, τη συμφωνία με τον Παναιγιάλειο, αλλά και τη φιλοσοφία στην οποία θα ακολουθήσει φέτος η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανού:

Για το διαζύγιο με Απόλλωνα:

«Επειδή το ποδόσφαιρο είναι παράξενο, και στις μέρες μας γίνεται πιο παράξενο, δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι. Υπάρχει ένας παραλογισμός, δεν πάρει καμία λογική. Δεν μπορείς έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν μας είχε ενοχλήσει ποτέ, να τον κακίσεις. Μακάρι αυτό που σκέφτηκε, να είναι καλύτερο από αυτό που είχε».

Για τη συμφωνία με τον Παναιγιάλειο:

«Η αλήθεια είναι πως έπαιξαν ρόλο δύο πολύ σημαντικά πράγματα ρόλο. Αρχικά είναι η ομάδα της γενέτειράς μου, ήρθα σπίτι μου. Και δεύτερον, ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που με πήραν κάποιοι άνθρωποι τηλέφωνο και μου είπαν έλα να βοηθήσεις, είναι υποχρέωσή σου να έρθεις να βοηθήσεις την κατάσταση. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, με τιμάει. Ήρθα να βοηθήσω από το πόστο μου, όσο καλύτερα μπορώ. Ξέρω πως δεν έρχομαι σε μια ομάδα όπως είναι ο Απόλλων, ξέρω πως τα οικονομικά δεδομένα αυτά που πρέπει να είναι. Είμαι ενημερωμένος για όλα. Δεν μου έκρυψαν οι άνθρωποι τίποτα. Ήταν ειλικρινείς απέναντί μου και αυτό το εκτιμώ. Γι’ αυτό ήρθα και θα είμαι και μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση στον Παναιγιάλειο:

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν θέλω να κρυφτώ από τους συμπολίτες μου και τους Παναιγιαλείτες όλου του κόσμου. Η κατάσταση είναι από δύσκολη έως εξαιρετικά δύσκολη. Υπάρχει ένα πλάνο, ένα πρότζεκτ. Αυτή η ομάδα θα πρέπει να πορευτεί γιατί έχει αυτές τις δυνατότητες, μόνο με νέα παιδιά. Η φιλοσοφία είναι πάνω σε αυτό. Δηλαδή, η ομάδα πάει να σωθεί, και πιστεύω πως θα σωθεί. Ο,τι έρθει, θα έρθει νέο, με όρεξη και δίψα για διάκριση, να θέλει να παίξει καλά, ώστε να φύγει από εδώ. Αυτό είναι το βασικό πλάνο του Παναιγιαλείου. Η ομάδα έχει ελλείψεις αρκετές και σημαντικές, το ξέρουμε όλοι. Θα καλυφθούν όλες, αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει αυτό να γίνει με παίκτες ονόματα, ούτε με παίκτες που έχουν ένσημα σε Α’ και Β’ Εθνική. Θα καλυφθούν με παιδιά νέα, που θα έχουν όρεξη για δουλειά. Σε αυτό ήταν ξεκάθαροι οι άνθρωποι απέναντί μου. Αυτό το σενάριο που μου αρέσει κι έμενα, και το έχω ξανακάνει στην Παναχαϊκή.

Είμαι σύμφωνος με το να έρθουν νέα παιδιά στον Παναιγιάλειο, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να αξίζουν. Σε εκείνη την Παναχαϊκή, υπήρχαν παιδιά, τα οποία έπαιξαν μετά στην Α’ Εθνική, ήταν πραγματικά ταλέντα. Εδώ πρέπει να αξιολογήσουμε το ρόστερ, να δούμε ποια είναι τα ταλέντα. Ποιοι αξίζουν να παίζουν εδώ και ποιοι θα έρθουν. Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που θα έρθουν από σήμερα, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, θα αξίζουν. Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν οι κατάλληλες προσθαφαιρέσεις από το υπάρχον υλικό. Ναι μεν θέλουμε νέα παιδιά, αλλά θα πρέπει να θέλουν να παίξουν στον Παναιγιάλειο και να μπορούν να σώσουν την παρτίδα».

Για τα ονόματα των Τρίγκα, Γκούφα που ακούγονται:

«Έχουν ακουστεί ονόματα, αλλά δεν έχουμε μπει ακόμα σε αυτή τη διαδικασία. Θα μου άρεσε αυτή η προοπτική, αλλά δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Αν υπάρξει η δυνατότητα για αυτούς τους δύο παίκτες, θα με ενδιέφερε».

Για τη ζεστή υποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό του και τις απαιτήσεις:

«Θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία, ότι επιβάλλεται να αντέξω την πίεση της ομάδας. Μπορεί να υπάρχουν νίκες, ήττες, περίεργες εμφανίσεις. Χρειάζεται υπομονή από όλους, από τον κόσμο, την ομάδα, τους διοικούντες. Η υπομονή δεν έχει περιθώρια πλέον, καθώς υπάρχουν παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, συνέχεια. Θα ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο, τα τεχνάσματα, για να πάρουμε βαθμούς. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Λαμία. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, σε όλα έχουμε ποσοστό επιτυχίας και πρέπει να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε.

Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, νομίζω όμως, ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια, κι επειδή ξέρω τους Αιγιώτες, που θέλουν να βλέπουν πράγματα και φέτος είδαν κάποια έξω από τη λογική. Θα πρέπει να θυμούνται όλοι κάτι, ότι μπορεί να έχουμε τα μίση μας, τα πάθη μας, αλλά μας ενώνει η ομάδα μας. Το βασικό που πρέπει να κάνουμε, είναι ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να βοηθήσει την ομάδα. Ο κόσμος με το να έρθει στο γήπεδο, οι διοικούντες με το να είναι συνεπείς απέναντι στην ομάδα, να πληρώνουν, ο προπονητής να δουλεύει σωστά και οι παίκτες να αποδίδουν μέσα στο γήπεδο».

Κλείνοντας ανέφερε: «Το βασικό μέλημα για εμάς είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παλεύουμε για τη νίκη».

Απόδοση FL News

Last modified onΠαρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 16:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep