Λαμία με μέταλλο

Η αήττητη πορεία της Λαμίας συνεχίστηκε και στο Κύπελλο με πολύτιμο 2-2 στην Κέρκυρα.

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου έμεινε η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε πριν κλείσει το ημίχρονο να κάνει την ανατροπή και να μπει σε θέση οδηγού (2-1). Η πίεση της γηπεδούχου Κέρκυρας έφερε και το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2), με τους φιλοξενούμενους να είναι οι κερδισμένοι της μεταξύ τους μάχης, αφού θέλουν έναν πόντο κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδό τους για να πάρουν το εισιτήριο.

Απέναντι σε μία ακόμα πρώην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ανταγωνιστικοί και βοήθησαν, ώστε να γίνει ένα πολύ ωραίο ματς στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Δέχτηκαν πίεση, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά πήραν τον πολύτιμο πόντο, που τους κρατά σε τροχιά πρόκρισης, αφού ισοβαθμούν με την ΑΕΚ.

Η Λαμία, πάντως, μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα από την Ένωση. Αυτό θα γίνει αν η Αναγέννηση Καρδίτσας νικήσει την Κέρκυρα ή αν οι Φαίακες νικήσουν και στο φινάλε των ομίλων έχουν χειρότερη επίθεση. Αυτή τη στιγμή οι Φθιωτοί έχουν ενεργητικό τρία τέρματα και η Φαίακες δύο.

Η φιλοξενούμενη μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι, απείλησε με κάποιες σέντρες, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Τουράμ έβγαλε την κάθετη για τον Κόντο στο 10' και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» δεν απογοητεύτηκαν και έφτασαν στην ανατροπή πριν κλείσει το ημίχρονο!

Στο 17' ο Βάντερσον με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή και ισοφάρισε, ενώ στο 43' η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Μπλάζιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Αραμπατζής έκανε την απόκρουση, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Αντιλέχου και ο Όμο από κοντά βρήκε δίχτυα.

Η είσοδος στο δεύτερο ημίχρονο του Γεωργακόπουλου αποδείχτηκε ιδανική επιλογή για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο επιθετικός των Φαιάκων πέρασε στο ματς στο 46' και στο 55' έγινε ο πρωταγωνιστής του γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκόμεζ σέντραρε από αριστερά, ο νεοεισελθών έπιασε την κεφαλιά και ο Τσέναμο παρότι απέκρουσε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και στην επαναφορά, αφού αυτή χτύπησε στο κεφάλι του κατέληξε στα δίχτυα.

Η πίεση όσο περνούσε ο χρόνος μεγάλωνε από πλευράς γηπεδούχων, αλλά η Λαμία άντεξε και πήρε τον πόντο, ενώ από το 80' έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ζορμπά. Έτσι, αν φρενάρει στην αυλαία των ομίλων την ΑΕΚ και πάρει την ισοπαλία, τότε θα πάρει το εισιτήριο στους «16» ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο άλλο παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ τη βαθμολογία του ομίλου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 12' Τουράμ, 55' αυτ. Τσέναμο - 17' Βάντερσον, 43' Όμο 

ΚΟΚΚΙΝΗ: 76' Ζορμπάς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμεζ, Ζαραδούκας (59' Επστάιν), Αντιλέχου, Ντιμιτρόφσκι, Κόντος, Ανδρεόπουλος (46' Γεωργακόπουλος), Σιόντης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Τουράμ (67' Σπίνουλας).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Κοτσώνης (59' Βαλιός), Αναστασιάδης, Όμο, Καραγιάννης, Αυγενικού (56' Μπουλούλης), Μπλάζιτς (67' Γιόνε Σίλβα), Ντουρμισάι, Βάντερσον.

Διαιτητής: Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

Last modified onΤρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 01:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep