«Έτσι δεν ξεκινάμε»

Υπέρ της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε ο Γιάννης Νιώπας εάν δεν βρεθούν έσοδα.

Την άποψη της πλειοψηφίας των παραγόντων, ότι το πρωτάθλημα της Football League δεν πρέπει να ξεκινήσει χωρίς έσοδα, εξέφρασε ο Γιάννης Νιώπας. Ο μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού μίλησε στο Metropolis 95,5 και σημείωσε ότι είναι αδύνατο να ξεκινάει η σεζόν χωρίς ένα εύρω από τηλεοπτικά ή χορηγίες. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πρέπει να πάει πίσω το πρωτάθλημα;
«Ο Αιγινιακός έχει αυτή τη θέση όπως και η πλειονότητα των προέδρων της κατηγορίας».

Θα καταφέρετε, όμως μέσα σε ένα μήνα να εξασφαλίσετε έσοδα;
«Θα προσπαθήσουμε να ασκήσουμε πίεση. Αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Και χωρίς τηλεοπτικά δικαιώματα δεν μπορεί να ξεκινήσει η κατηγορία. Αυτό είναι λογικότατο».

Αυτό το λέτε γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ή και για άλλους λόγους;
«Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι κάμερες, αυτό μπορεί να διευθετηθεί αργά ή γρήγορα».

Αυτό είχε ειπωθεί και πέρυσι, αλλά μόνο επτά γήπεδα έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης...
«Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είναι ένα πράγμα που μπορεί να γίνει. Φυσικά, αν υπάρχει μία χορηγία. Εγώ θα μιλήσω για τον Αιγινιακό. Ο Αιγινιακός ανέβηκε φέτος στη Football League. Δεν είχαμε αυτές τις προδιαγραφές στη Γ', γι' αυτό και δεν το έχουμε. Τώρα μας ήρθε το έγγραφο, έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα το έχουμε διευθετήσει».

Οι υπόλοιπες ομάδες, όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κόστος. Είναι δυνατόν να μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα;
«Δεν έχετε άδικο, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε και για ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα το οποίο ασχολείται κυριολεκτικά μόνο με τη Super League. Έχει υποβαθμιστεί πολύ το προϊόν της Football League. Ας μην ξεχνάμε ότι η Β' Εθνική είναι ο προθάλαμος της Α Εθνικής. Δεν υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα. Σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παντού υπάρχει η ανάλογη μέριμνα. Σχεδόν σε όλα η δεύτερη κατηγορία χρηματοδοτείτα από την πρώτη.

Δεν γίνεται μία κατηγορία να ξεκινάει με μηδέν έσοδα ή με πενιχρά έσοδα των 100 χιλιάδων ευρώ. Και ο καθένας μας να πρέπει να βρει μισό εκατομμύριο και να τα σκάσει από την τσέπη του ή να βρει τους ανάλογους χορηγούς ή να έχει τα ανάλογα εισιτήρια για να μην έχει προσφυγές στο τέλος της χρονιάς και να είναι κύριος με τις υποχρεώσεις του.

Δεν μπορεί να ζητάμε τα άντερά μας για να εκδώσουμε ένα δελτίο, για να κατεβούμε στο πρωτάθλημα, δηλώσεις Κυπέλλου και τα πάντα... Και να μην παίρνουμε μία και να ζητάμε μόνο. Πρέπει να δώσουμε και κάτι».

Την ανάγκη, όμως αυτή θα πρέπει να τη λύσετε εσείς. Γιατί να σας τη λύσει η Super League;
«Δεν μιλάω μόνο για τη Super League, μιλάω και για τη Super League. Όταν η κάθε ομάδα έπαιρνε 80 και 100 χιλιάρικα είναι τεράστια η διαφορά με τα 3 εκατ. Δεν είναι και τόσο τεράστια η διαφορά των πάγιων εξόδων της Super League. Θα μπορούσα να σας πω ομάδες της Football League που έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ από ομάδες της Super League. Και δεν είναι μία...».

Το να πάει πίσω το πρωτάθλημα δεν είναι πρόβλημα;
«Σίγουρα είναι. Βγαίνουν οι ημερομηνίες. Υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς τη σιγουριά ενός χορηγού. Εμείς κουτσά στραβά θα τα καταφέρουμε. Είναι τέσσερα, πέντε άτομα που θα με βοηθήσουν και θα τα καταφέρουμε. Θα ήταν άδικο κάποιος που θα τα καταφέρει να πει ότι ξεκινά το πρωτάθλημα και να μην κοιτάξει τι γίνεται γύρω του.

Έχουν επικοινωνήσει αρκετοί πρόεδροι μαζί μου και μου είπαν ότι έχουν αυτή τη θέση. Θεώρησα ότι το πιο σωστό είναι να μην διαφοροποιηθώ. Δεν πιστεύω ότι και ο κύριος Σφακιανάκης έχει σκοπό να πάει ένα μήνα πίσω το πρωτάθλημα. Κατάλαβα ότι είναι θέμα ημερών να κλείσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα πάρουν σειρά οι χορηγοί. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση. Εμείς στον Αιγινιακό δεν μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από μία θέση της πλειονότητας που λέει ότι αυτή τη στιγμή χωρίς τηλεοπτικά δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για πόσα χρήματα μιλάμε;
«Από όσο ξέρω, πέρυσι ήταν περίπου 150 χιλιάδες συν ΦΠΑ. Κάποιες λόγω τηλεοπτικών πήραν λίγα παραπάνω. Δεν φτάνουν με τίποτα, αλλά είναι μια μεγάλη βοήθεια. Όλες φέτος έχουν κατεβάσει τα μπάτζετ τους εκτός από τρεις, τέσσερις. Τα Τρίκαλα, η Λαμία, ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης έχουν κάνει ηχηρές μεταγραφές. Αυτοί θα είναι και ένα σκαλοπάτι παραπάνω από εμάς.

Πιστεύω ότι είναι μια βοήθεια, το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει να το φέρουμε εις πέρας και να λήξει η κατηγορία, επιτέλους, μία χρονιά χωρίς να τα παρατήσει κάποιος μεσούσης της χρονιάς. Αυτό θα είναι ευχής έργον. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, αλλά κάτι πρέπει να έρθει. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει 20.000 ευρώ μόνο για τα δελτία και τις δηλώσεις συμμετοχής. Αυτά είναι λεφτά στον αέρα. Πείτε μου εσείς αν έχει λογική αυτό χωρίς να έχουμε πάρει μία».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 16:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep