«Να γίνω κομμάτι του Αστέρα»

Να καθιερωθεί στον Αγροτικό Αστέρα θέλει ο Νίκος Βαφέας

Το όνειρό του στον Αγροτικό Αστέρα ζει τους τελευταίους δύο μήνες ο Νίκος Βαφέας, καθώς πήρε ευκαιρίες και πέτυχε κι ένα γκολ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα που δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ο 19χρονος αμυντικός μίλησε στο agrotikosasterasfc.gr για τον θεαματικό τρόπο με τον οποίο... συστήθηκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου εκείνο το απόγευμα στη Ριζούπολη και φυσικά για τις σκέψεις του για την επόμενη χρονιά.

Ο Βαφέας αποτελεί ντόπιο ταλέντο του Ευόσμου, έχοντας εντοπιστεί και αποκτηθεί από τους «σταχυοφόρους» σε ηλικία 16 ετών από τον Αίαντα Ευόσμου. Έκτοτε, η πορεία του ήταν ταχύτητα ανοδική και ήδη το καλοκαίρι του 2015 είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ένιωθα όλο και πιο κοντά στο όνειρο της πρώτης μου συμμετοχής στα γήπεδα της Football League. Το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν ενθουσιασμένος και κάθε μέρα στην προπόνηση προσπαθούσα να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε ενέργεια για δουλειά. Ο καθημερινός μου στόχος ήταν να είμαι έτοιμος για τη στιγμή που ο προπονητής θα μου έδινε την ευκαιρία».

Και ήταν όντως έτοιμος...

Παρασκευή, 18/5/2016. Αυτή την ημερομηνία θα τη θυμάται για πάντα ο νεαρός στόπερ, γιατί ήταν η μέρα που έγινε αυτό που τόσο πολύ ήθελε. Το ντεμπούτο του! Και μάλιστα συνέβη κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό από μία απλή συμμετοχή. Ξεκίνησε βασικός, άνοιξε το σκορ με ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής και στο τέλος ο Αγροτικός Αστέρας πανηγύρισε μία από τις πιο απρόσμενες νίκες στο περασμένο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε μέσα στη Ριζούπολη του Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 2-0.

«Εκείνη την εβδομάδα πριν το παιχνίδι, ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και αισθανόμουν ότι η απόδοση μου στις προπονήσεις είχε ικανοποιήσει τον προπονητή μου, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος πάντα με εμπιστεύονταν. Όταν τελικά έμαθα ότι βρίσκομαι στο βασικό σχήμα ήμουν απόλυτα ψύχραιμος, γιατί είχα προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι ακόμα ότι δεν μου πήρε πολύ χρόνο να προσαρμοστώ στο ρυθμό και στις απαιτήσεις εκείνης της αναμέτρησης, γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου σε αυτό. Εκείνο που σίγουρα δεν είχα σκεφτεί ποτέ, ήταν ότι θα πετύχω κάποιο γκολ! Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Η μπάλα ήρθε μπροστά μου και αντέδρασα ακαριαία. Πρέπει να πω ότι ο Έππας, με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, είχε προβλέψει ότι θα σκοράρω! Επίσης, από αυτό το γκολ δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά των γονιών μου, όταν μου τηλεφώνησαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα»!

Από το ματς της Ριζούπολης, ακολούθησαν ακόμα τέσσερις συμμετοχές ως βασικός για τον Νίκο Βαφέα. Ο Αγροτικός Αστέρας κέρδισε τις τρεις εξ αυτών και συνολικά ο 19χρονος στόπερ βοήθησε την ομάδα να προσθέσει 12 βαθμούς στη συγκομιδή της στο φινάλε μίας δύσκολης χρονιάς.

«Ο Αστέρας είναι για μένα η ομάδα μου, μία δεύτερη οικογένεια. Όλα όσα έζησα φέτος μαζί με τους συμπαίκτες μου ήταν πολύ έντονα και πιστεύω ότι οι καλές και οι κακές στιγμές μου δίδαξαν πολλά. Τώρα σκέφτομαι την επόμενη χρονιά, την προετοιμασία και τους προσωπικούς μου στόχους. Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να κερδίσω με τη δουλειά μου περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να είμαι κομμάτι μίας ομάδας που θα δίνει χαρά στους φιλάθλους μας».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep