«Χρειαζόμαστε ένα σερί νικών»

Εφικτός είναι ο στόχος της τετράδας για τη Λαμία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό.

Ο νέος τεχνικός των «κυανόλευκων» μίλησε την Παρασκευή (15/1) στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 για το ποιοτικό ρόστερ που βρήκε στην ομάδα, τους στόχους που θέτει για τη σεζόν, αλλά και το επικείμενο παιχνίδι με τα Χανιά. Μεταξύ άλλων, ο Αιγιώτης προπονητής επισήμανε πως η Λαμία πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τα αποτελέσματα, ενώ κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζεται ως τελικός.

«Καταρχήν η ομάδα της Λαμίας έχει ποιότητα. Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, καλούς παίκτες και χαρακτήρες, έχει καλή διοίκηση, κόσμο και ιστορία, οπότε δεν μπορούμε να συζητάμε το στόχο της Λαμίας σε αυτή τη Football League. Σε κάθε παιχνίδι, επιβάλλεται η Λαμία να κυνηγάει τη νίκη. Όχι μόνο αυτή την Κυριακή, αλλά γενικά. Έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι της Κυριακής, γιατί κάθε παιχνίδι τώρα πια εμείς το βλέπουμε σαν τελικό. Η κάθε αποτυχία από εδώ και πέρα, πιθανόν να κοστίσει σημαντικά πράγματα στην ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Για το αν μπορεί η Λαμία να τερματίσει στην 4αδα: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ! Και ένα τρανό παράδειγμα είναι ο Απόλλωνας, με έξι-επτά σερί νίκες έφτασε πρώτος. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει και με τη Λαμία. Σίγουρα όμως αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι μακριά από το στόχο. Δεν είναι ωστόσο ανέφικτο. Σίγουρα όμως χρειάζεται ένα σερί νικών και καλών αποτελεσμάτων. Νομίζω ότι οι σοβαρές ομάδες, που είναι χτισμένες για να συμμετέχουν χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να διαχειρίζονται έτσι την ήττα και τη νίκη, ώστε οτιδήποτε γίνει να τους βγει σε καλό».

Για το παιχνίδι με τα Χανιά: «Αν εξαιρέσουμε τον Τόσκα, ο οποίος είναι τιμωρημένος, η ομάδα είναι καλά και προπονείται εντατικά. Εκτός είναι και ο Πάππος, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα και δεν προπονείται κανονικά αρκετές ημέρες. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα, όποιους κι αν έχουμε στη διάθεσή μας».

Για την κατάσταση του Ζουλιώτη: «Ο Ζουλιώτης την πρώτη μέρα που ήρθα είχε ένα πρόβλημα με το δικέφαλό του. Την επόμενη μέρα μπήκε κανονικά από το πρωί. Είναι καλά».

Για το ρόστερ της Λαμίας: «Η ομάδα έχει όντως ποιοτικό ρόστερ, απλώς εδώ που έχει φτάσει, δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε διαδικασία να λέμε δικαιολογίες. Και ένας-δύο παίκτες να λείπουν, οι θέσεις τους μπορούν να καλυφθούν. Εγώ το ρόστερ το βλέπω σαν ένα ρόστερ που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Από εκεί και πέρα όμως, από το να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα, μέχρι να πάρει το πρωτάθλημα, υπάρχει διαφορά. Από τη στιγμή ωστόσο που είσαι στην πρώτη πεντάδα, μπορείς και να πάρεις και να χάσεις το πρωτάθλημα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep