«Ο Αγροτικός Αστέρας αλλάζει επίπεδο»

Πάθος, δύναμη και ποιότητα θέλει από την ομάδα του Εύοσμου τη νέα σεζόν ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Κρατώντας χαμηλούς τόνους αλλά κι εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ομάδας ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μεταγραφές και την πορεία της προετοιμασίας. Με συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Διλμπέρης τόνισε πως ο Αγροτικός αλλάζει επίπεδο και υπογράμμισε πως θέλει από τους παίκτες του να «βγάζουν» νοοτροπία νικητή στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Coach, ας ξεκινήσουμε από τις προπονήσεις των τελευταίων έξι εβδομάδων. Είστε ικανοποιημένος από την πρόοδο της προετοιμασίας;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Κλείσαμε τον πρώτο κύκλο προπονήσεων και έχουμε φέρει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Ταυτόχρονα, μέσα από τη δουλειά των προπονήσεων η ομάδα απέκτησε μία βασική κατανόηση της τακτικής και της αγωνιστικής φιλοσοφίας που επιθυμούμε για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Τώρα ξεκινάει ένας δεύτερος κύκλος προετοιμασίας, όπου θα γίνει επανάληψη όλων αυτών μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι οι ποδοσφαιριστές μας δείχνουν μεγάλη δεκτικότητα και προθυμία να δουλέψουν σκληρά και να εφαρμόσουν ό,τι τους ζητάμε».

- Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια από τα βασικά συστατικά της αγωνιστικής φιλοσοφίας που θέλετε να εμφυσήσετε στους ποδοσφαιριστές;

«Θέλουμε μία ομάδα, η οποία θα παρουσιάζεται στο γήπεδο με σαφές αγωνιστικό πλάνο και θα την χαρακτηρίζει το πάθος, η δύναμη και το ποιοτικό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα όμως, θέλουμε μία ομάδα που θα έχει νοοτροπία νικητή!».

- Αναμφισβήτητα, τα πολλά νέα πρόσωπα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού για τον Αγροτικό Αστέρα. Είστε ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις, καθώς φαίνεται ότι αποκτήθηκαν οι πρωταρχικοί σας στόχοι;

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, γιατί δεν παρεκκλίναμε από τους πρωταρχικούς στόχους μας και γιατί όλες οι μεταγραφές έγιναν με βάση την αγωνιστική φιλοσοφία μας».

- Θα λέγατε ότι οι 12 προσθήκες που έγιναν εξελίσσουν την περσινή ομάδα ή πρόκειται για ένα εντελώς νέο σύνολο;

«Κάπου στη μέση βρίσκεται η σωστή απάντηση. Πιστεύω ότι προσθέσαμε ποιότητα στο περσινό κορμό. Ταυτόχρονα, όμως, τα νέα πρόσωπα φέρνουν σημαντικές αλλαγές και διαμορφώνουν αναπόφευκτα μία καινούργια ομάδα, η οποία αναμφίβολα θα χρειαστεί το χρόνο της για να ξεδιπλώσει τις αρετές της».

- Ποιότητα και εμπειρία είναι δύο λέξεις που ακούγονται συχνά για νέο ρόστερ του Αγροτικού Αστέρα. Εσείς πως θα το περιγράφατε; Διακρίνετε και άλλα πλεονεκτήματα που θα φανούν χρήσιμα στη διάρκεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου;

«Έτσι χτίζονται οι καλές ομάδες. Με ποιότητα και εμπειρία. Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό, όμως, είναι η ποιότητα των ανθρώπων και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια που θα χτίσουν μία ομάδα-οικογένεια με υψηλούς στόχους».

- Αφού αναφερθήκαμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ας μιλήσουμε για το πού θέλει να φτάσει και το τι θέλει να πετύχει ο φετινός Αγροτικός Αστέρας. Η φιλοδοξία για κάτι καλύτερο από την περσινή επιτυχία της παραμονής ταιριάζει σε αυτή την ομάδα;

«Ο Αστέρας έχει τη δυνατότητα να διακριθεί και στις δύο διοργανώσεις και αυτός ο στόχος έχει μπει από τη διοίκηση στην αρχή της χρονιάς. Η επίτευξη των στόχων, όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και συνεπώς εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι».

- Λόγω την ποιότητας των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν, ο Αγροτικός Αστέρας απασχολεί τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τον Τύπο περισσότερο από ποτέ πριν. Αυτό είναι κάτι που θέλετε να το κρατήσετε μακριά από τους ποδοσφαιριστές ή θεωρείτε ότι είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσουν καθώς συνολικά ο σύλλογος εξελίσσεται και μεγαλώνει;

«Είναι μία φυσική συνέπεια και κάτι που έχουν συνηθίσει πιστεύω οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας, καθώς έχουν αγωνιστεί και σε άλλες μεγάλες ομάδες, στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία, και έχουν αρκετή εμπειρία να το διαχειριστούν ως φαινόμενο. Αν ο Τύπος και η φίλαθλη κοινή γνώμη πιστεύουν ότι μπορούμε να βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία, εμείς θα υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι οι μεγάλοι στόχοι δεν κατακτώνται με λόγια, αλλά με πράξεις και οι πράξεις στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν εντός των γραμμών του γηπέδου!».

- Κομμάτι αυτής την προόδου που σημειώνει ο σύλλογος είναι το νέο προπονητικό κέντρο που δημιουργεί ο πρόεδρος της Π.Α.Ε., ο κύριος Θεοδωρίδης. Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι για το μέλλον του Αστέρα αυτή η επένδυση;

«Ήταν επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του προπονητικού κέντρου. Ο Αστέρας αλλάζει επίπεδο, αφού ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα έχουν τις υποδομές που θα υποστηρίξουν την καταξίωση στις υψηλές θέσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το προπονητικό κέντρο είναι το κορυφαίο από μία σειρά έργων υποδομής που γίνονται στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια και επιτρέπουν να δουλεύουμε σε καλύτερες συνθήκες. Ταυτόχρονα, βεβαίως, μας γεμίζει με τεράστια ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο που επενδύει στο ποδόσφαιρο με φερεγγυότητα σε τόσο χαλεπούς καιρούς».

- Στο κλείσιμο αυτής της συζήτησης μας, θα θέλαμε ένα μήνυμα από εσάς προς τους φιλάθλους του Αστέρα, οι οποίοι εξέφρασαν μαζικά τη χαρά τους στο άκουσμα της είδησης για την επέκταση της συνεργασίας σας με την ομάδα πριν από λίγους μήνες.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εισπράττω αυτή τη χαρά, αλλά και να ξεκινάω την έβδομη χρονιά μου στον Αστέρα με τις καλύτερες, μακράν όλων των άλλων ετών, προϋποθέσεις να φτάσουμε ψηλότερα από ποτέ! Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο του Αστέρα και να γεμίσουμε αυτό το γήπεδο ξανά!».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep