Ο απολογισμός του… άθλου (video)

Ένα flash back στη σεζόν που ολοκληρώθηκε κάνουν οι ιθύνοντες της Αναγέννησης Καρδίτσας

Δίνοντας έμφαση και μεγαλύτερη προσοχή στις σημαντικότερες στιγμές (καλές και κακές) της σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Αναγέννηση Καρδίτσας κάνει έναν απολογισμό με τους Θεσσαλούς να θυμούνται πώς έφτασαν στην πραγματοποίηση του άθλου της παραμονής.

Αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται: «Βγαλμένη από... κινηματογραφική ταινία και η φετινή διαδρομή της Αναγέννησης, όπως το συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια...

Ούτε η απίστευτη παραμονή με το “διπλό” στη Βέροια το 2009, ούτε η αποφυγή των play out την αμέσως επόμενη σεζόν ούσα εγκαταλελειμμένη απο τον μεγαλομέτοχο με το “διπλό” μέσα στον Εύοσμο, ούτε κάποια άλλη απ’ αυτές που έχει πετύχει από καταβολής των συμμετοχών της στην επαγγελματική δεύτερη εθνική, συγκρίνεται μ’ αυτή που πέτυχε φέτος η Αναγέννηση!
Η λέξη “άθλος” που την χρησιμοποιήσαμε ουκ ολίγες φορές στις αναφορές μας κατά την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος, δεν εμπεριέχει καμία υπερβολή αν αναλογιστούμε με τι είχε να παλέψει η ομάδα της Καρδίτσας και βάσει ποιων συνθηκών έκανε την προσπάθειά της. Καταρχήν το πρωτάθλημα από μόνο του ήταν το πιο δύσκολο από καταβολής αφού για πρώτη φορά θα υποβιβάζονταν οι μισές ομάδες! Οι τρεις απευθείας και οι τρείς μέσω της ψυχοφθόρας και απόλυτα άδικης διαδικασίας των play out.

Στο Κύπελλο η ομάδα δέχεται την ψυχρολουσία του αποκλεισμού παρότι ήταν καλύτερη του Γάζωρου και στα δύο παιχνίδια και φεύγει από τη διοργάνωση χωρίς ήττα (1-1 στο Στάδιο και 0-0 στις Σέρρες). Μπαίνει στο πρωτάθλημα δηλαδή με ένα επιπλέον ψυχολογικό μειονέκτημα...

Ύστερα ήταν η μηδαμινή συμπαράσταση από φορείς και οικονομικούς παράγοντες της περιοχής αλλά και γενικότερα οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή με ένα άθλιο στάδιο, με ανύπαρκτους χώρους υποδομής, με απίστευτες “τρικλοποδιές”...

Η Αναγέννηση παρά το γεγονός ότι βασίστηκε σε ένα ρόστερ που προήλθε από μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση του υπευθύνου των αγωνιστικών Βασίλη Μπούρμπου, με έμφαση πάλι στο Καρδιτσιώτικο στοιχείο, παρά το ότι μεσούσης της χρονιάς είχαμε πολλές αποχωρήσεις που ανέτρεψαν τον σχεδιασμό, κατάφερε να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό της και να τερματίσει 6η στην γενική κατάταξη! Μια δηλαδή θέση πιο κάτω από την περσινή που έκανε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ όλων των εποχών στην επαγγελματική Β’ Εθνική!!!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να περάσει και τη βάσανο των play out με όλα τα στοιχεία εις βάρος της! Ενώ ξεκίνησε με πλεονέκτημα βαθμολογικό δύο βαθμών, με την απόσυρση του Πιερικού βρέθηκε από νωρίς στο καναβάτσο αφού όλοι οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της παραμονής πήραν εξάποντα ξεκούραστα!!!

Την ίδια στιγμή η ομάδα έχανε (κατά τρόπο απαράδεκτο και άδικο) τον έναν βαθμό που δικαιούταν ως επιπλέον μπόνους στη διαδικασία, ενώ και τ’ αποτελέσματα απο ένα σημείο και μετά ήλθαν έτσι που οδήγησαν την Αναγέννηση στη... λαιμητόμο και μια ανάσα μακριά από τον υποβιβασμό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας βαθμός που εκλάπη από το μπόνους των play out, ήταν αυτός στέρησε το δικαίωμα από τους “κιτρινόμαυρους” να ορίζουν τη μοίρα τους στις τελευταίες αγωνιστικές!

Παρά δηλαδή τη φοβερή τους προσπάθεια, παρά το ότι έπαιξαν τα πιο κρίσιμα ματς εκτός έδρας (τέσσερα συνεχόμενα) παρά τις απίστευτα κακές διαιτησίες που τους έτυχαν κατάφεραν να κρατηθούν όρθιοι! Μέχρι και τότε που έφθασαν ν’ αγωνίζονται με εννιά παίκτες!!!

Το μεγάλο “σοκ” ήλθε στον Εύοσμο όπου μετά την άδικη ήττα από τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ η Αναγέννηση πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση και δέχθηκε πέντε γκολ! Εκεί ήταν κατά τη γνώμη μας το κλειδί της όλης ιστορίας στα play out! Κάποιοι βιάστηκαν να θεωρήσουν την ομάδα πεσμένη και να την αποδομήσουν κιόλας, κάποιοι άλλοι τη λοιδόρησαν άγρια όταν έπαιξε στο επόμενο ματς με τη Ζάκυνθο επειδή η αντίπαλος που είχε ήδη σωθεί ήταν κακή και με πολλές απουσίες, κάποιοι όμως το ΠΑΛΕΥΑΝ μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να φαίνονται και πίστευαν στο θαύμα!

Ενέπνευσαν την ομάδα, έκαναν ό,τι μπορούσαν και εξωαγωνιστικά με τις εφέσεις κατά της Ζακύνθου για τις προσφυγές, έδωσαν ελπίδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, χειρίστηκαν ΑΨΟΓΑ το πολυσυζητημένο ματς Αγροτικός Αστέρας - Τύρναβος όπου έπαιξε ρόλο η ΑΡΙΣΤΗ εικόνα της Αναγέννησης και ο σεβασμός που τύγχαναν προπονητής, παίκτες και διοικούντες από τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης και φθάσαμε στο “θαύμα” της περασμένης Κυριακής! Το οποίο όμως χτίστηκε με πολύ κόπο και απίστευτη προσπάθεια όλη τη χρονιά...

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η Αναγέννηση βασίστηκε σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και την φετινή σεζόν. Με προετοιμασία για τρίτη σεζόν στο Μουζάκι, με ρεαλισμό και σοβαρότητα ο Βασίλης Μπούρμπος με τον Σάκη Θεοδοσιάδη έχτισαν αγωνιστικά την ομάδα που θα μετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σ' αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα.

Το πλάνο πήγε “περίπατο” όταν άρχισαν οι αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών, αλλά η Αναγέννηση δεν το έβαλε κάτω και μάλιστα δεν έδιωξε ΚΑΝΕΝΑΝ παίκτη απ' όσους απέκτησε το καλοκαίρι παρά τις κρίσεις των “ειδημόνων”!

Ίσα ίσα προσέθεσε στο ρόστερ της σημαντικές μονάδες τον Ιανουάριο και απέκτησε μεγαλύτερο βάθος. Μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι όλα όσα σχεδιάστηκαν εξαρχής όπως και τις προηγούμενες χρονιές πέτυχαν παρά τα απρόοπτα της χρονιάς.

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Η σταθερότητα στο πλάνο ήταν το Α' και το Ω' για άλλη μια χρονιά και πιστεύουμε αυτή που έδωσε και το εξαίσιο αποτέλεσμα. Όταν οι κρίσεις χτύπησαν έντονα την πόρτα της ομάδας, όταν υπήρξαν βολές από παντού, η Αναγέννηση άντεξε! Δεν έκανε τα συνηθισμένα με αλλαγές προπονητών ή παικτών και έδειξε εμπιστοσύνη σ' αυτούς που μοχθούσαν στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή η εμπιστοσύνη μεταφράστηκε σε μεγάλη ενέργεια που είδαμε που κατέληξε...

Η μεγαλύτερη κρίση ήλθε μετά το 1-5 της Ζακύνθου. Ακολούθησε μια εφιαλτική βραδιά με το 0-4 στο Στάδιο από τον Ηρακλή και αμέσως μετά το 0-1 στην Καλαμαριά! Απολογισμός; 1-10 για την Αναγέννηση και η καρδιά εκείνων που έτρεχαν μέσα και έξω από το γήπεδο ξέρουν πως άντεξαν...

Κι όμως η ομάδα πέρασε αυτό το διάστημα και επανήλθε στις επιτυχίες για να φθάσουμε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές όπου είχαμε τη δεύτερη αγωνιστική κρίση με το απρόσμενο και “θανατηφόρο” όπως πολλοί ανέμεναν 0-1 από την Καλαμαριά στο Στάδιο!

Η ατμόσφαιρα μύριζε “απευθείας πτώση”, οι φωνές αποδόμησης έφθασαν και πάλι μέχρι τον ουρανό, αλλά και πάλι η ομάδα αντέδρασε από το αμέσως επόμενο παιχνίδι (2-1 στον Εύοσμο τον Αγροτικό) και έκανε ένα φρενήρες διάστημα μέχρι το τέλος σημειώνοντας μάλιστα και τεράστιες νίκες επί Λάρισας (1-0) και Ολυμπιακού Βόλου (2-0) και τερματίζοντας έκτη στη βαθμολογία στην κανονική περίοδο!!!

ΤΑ... “ΦΕΡΕΤΡΑ” ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Στα πλεϊ άουτ έγιναν αυτά που είπαμε στην εισαγωγή. Όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα. Κλοπές βαθμών, απόσυρση Πιερικού, απίστευτα κακές διαιτησίες και παρά τη σθεναρή αντίσταση της ομάδας ήλθαν όλα τ' αποτελέσματα ανάποδα και στους άλλους αγώνες...

Μετά τη βαριά ήττα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό (5-0), τα... “φέρετρα” είχαν ανοίξει για να γίνει ο ενταφιασμός!!! Η αποδόμηση (για άλλη μια φορά) στην πρώτη γραμμή, με λοιδορία της ομάδας ακόμη κι όταν κέρδιζε με 3-1 τη Ζάκυνθο!!!
Κι όμως ακόμη και σ' αυτό (το χειρότερο της χρονιάς) άκρως αποδομητικό διάστημα, κάποιοι πάλευαν με νύχια και με δόντια και σε όλα τα επίπεδα. Ο ιστορικός του μέλλοντος αν γράψει τις λεπτομέρειες από τη δραστηριότητα των ανθρώπων της Αναγέννησης από την ήττα στον Τύρναβο και μετά, θα δώσει απίστευτα γεγονότα... Αυτή η μαχητική διάθεση που ήταν το ΣΤΙΓΜΑ των “κιτρινόμαυρων” όλα αυτά τα χρόνια έφερε τελικά τα πάνω κάτω!

Στην τελευταία αγωνιστική ο Αγροτικός Αστέρας έκανε αυτό που έπρεπε στο ματς με τον Τύρναβο, αλλά και η Αναγέννηση απέναντι στον πολύ καλό Αιγινιακό που έπαιζε τα ρέστα του πήρε τη νίκη και πανηγυρίστηκε από ψυχής μια ανατροπή που όμοιά της δεν θα συναντήσουμε στην ιστορία της ομάδας στην επαγγελματική Β' Εθνική... Το πώς χειρίστηκε αυτές τις κρίσεις η διοίκηση, με απίθανες λεπτομέρειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα το δούμε στον διοικητικό απολογισμό που θ' ακολουθήσει...».

Last modified onΣάββατο, 20 Ιούνιος 2015 10:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep