Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Συμμετοχικός Πιερικός»

Ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος πρότεινε συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης.

Τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα του Πιερικού ανέλυσε ο μεγαλομέτοχος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος στην ανοικτή συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή (11/05) στην Εκάβη. Ο Παπαδόπουλος πρότεινε συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης και τόνισε ότι ή θα έρθει επενδυτής με αξιόπιστες εγγυήσεις που θα οργανώσει την άνοδο των «ασπρόμαυρων» ή θα σχεδιάσουν συλλογικά τον πρωταθλητή Πιερικό, είτε πάρει έναν, είτε δύο χρόνια.

Μεταξύ άλλων ο Παπαδόπουλος ανέφερε: 

«Το τρέχον μοντέλο διοίκησης (πρόεδρος μαζί με κάποια άτομα) έχει αποτύχει. Στο μυαλό των φιλάθλων μας κυριαρχούν διάφορα διλήμματα (πώς μπορεί να είναι μεγάλος Πιερικός, με ποιο μοντέλο διοίκησης, πως θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια κτλ.). Η άποψή μας είναι ένα συμμετοχικό μοντέλο. Κάποιοι λένε να πέσουμε στη Γ' Εθνική. Εκ προοιμίου δεν μου αρέσει, αλλά σημασία έχει τι αρέσει στην πόλη και τον κόσμο.

Όταν παρέλαβα την ομάδα, υπήρχε χρέος 300 χιλιάδων ευρω στο ΙΚΑ. Φέτος, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 758 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα καθαρά χρήματα που μπήκαν στα ταμεία τα τρία τελευταία χρόνια ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Πέσαμε έξω στα έσοδα της ΕΠΑΕ, χρήματα που μας ταλαιπωρούν ως σήμερα. Δεν είμαι ο πιο πλούσιος Κατερινιώτης, ίσως είμαι από τους πιο γενναίους. Μακάρι να είχαμε περισσότερα να βάλουμε. Όταν πολλοί περίμεναν την πτώση της ομάδας, και μιλώ για σημαντικά πρόσωπα του νομού μας, εγώ ήμουν στις επάλξεις. Ο Πιερικός είναι τεράστια ομάδα γιατί Πιερικός είναι ο κόσμος του. 

«Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την έκδοση 10.000 μετοχών που θα διατίθενται ανά 30 ευρώ η μια. Έτσι θα καλυφθεί το 60-70% της ΑΜΚ. Θα υπάρξει και δημόσια εγγραφή, ώστε να συμμετέχει ο καθένας έστω και με μια μετοχή. Προτείνω ότι όποιος παίρνει 10 μετοχές να παίρνει και 5 από μένα δώρο. Δεν γίνεται μεγάλη ομάδα να την πληρώνει ένας. Λέει ο λαός «τα ψάρια στο γυαλό και το τηγάνι στη φωτιά». Η στροφή στους ντόπιους είναι όχι μόνο επιλογή, αλλά και ανάγκη. Πρέπει να κάνεις ομάδα για πρωτάθλημα για να αποφύγεις την πτώση»

Υπάρχουν καλές και κακές αγωνιστικές στιγμές. Το μέγεθος του Πιερικού και η σχέση του με την πόλη και το νομό είναι ριζωμένα στη βαθύτερη συνείδησή του και στο DNA του. Όταν λεμε πρωταγωνιστής Πιερικός, πώς μπορούμε να το πετύχουμε; Με τα πολλά λεφτά ή με συλλογική προσπάθεια; Αν είναι με τα πολλά λεφτά, να περιμένουμε ως τις 31 Μαΐου να έρθει το πριγκιπόπουλο.Ή θα έρθει ο πλούσιος που ως τις 31 Μαΐου με αξιόπιστες εγγυήσεις θα οργανώσει την άνοδο της ομάδας ή θα σχεδιάσουμε συνολικά και συλλογικά τον πρωταθλητή Πιερικό, είτε μας παρει 1 χρονο είτε 2 χρονιές.

Το μπάτζετ της επόμενης περιόδου, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής για αξιόπιστη και πρωταγωνιστική ομάδα, αγγίζει τα όρια των 750 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον. Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την έκδοση 10.000 μετοχών που θα διατίθενται ανά 30 ευρώ η μια. Έτσι θα καλυφθεί το 60-70% της ΑΜΚ. Θα υπάρξει και δημόσια εγγραφή, ώστε να συμμετέχει ο καθένας έστω και με μια μετοχή. Προτείνω ότι όποιος παίρνει 10 μετοχές να παίρνει και 5 από μένα δώρο.

«Όταν παρέλαβα την ομάδα, υπήρχε χρέος 300 χιλιάδων ευρω στο ΙΚΑ. Φέτος, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 758 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα καθαρά χρήματα που μπήκαν στα ταμεία τα τρία τελευταία χρόνια ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Πέσαμε έξω στα έσοδα της ΕΠΑΕ, χρήματα που μας ταλαιπωρούν ως σήμερα. Δεν είμαι ο πιο πλούσιος Κατερινιώτης, ίσως είμαι από τους πιο γενναίους»

Δεν με ενδιαφέρει η πλειοψηφία. Το θέμα είναι μέσα από την κοινωνική ευθύνη, να κάνουμε Γ.Σ. μετόχων. Να συνεδριάσει η Γ.Σ. και να χτιστεί ο Πιερικός των μαζών, ο Πιερικός ο συμμετοχικός. Δεν γίνεται μεγάλη ομάδα να την πληρώνει ένας. Λέει ο λαός «τα ψάρια στο γυαλό και το τηγάνι στη φωτιά». Η στροφή στους ντόπιους είναι όχι μόνο επιλογή, αλλά και ανάγκη. Πρέπει να κάνεις ομάδα για πρωτάθλημα για να αποφύγεις την πτώση. Θα πρέπει να πάρουμε έναν ικανοποιητικό κορμό παικτών που θα ενθουσιάσει τον κόσμο για να φανεί ότι γίνεται κάτι καλό».

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Σπύρος Σκούφας

 

Last modified onΔευτέρα, 12 Μάιος 2014 16:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep