Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Είναι μόνο η αρχή»

Ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Εθνικός Γαζώρου.

Την 1η επιστημονική ημερίδα εργοφυσιολογίας και προπονητικής διοργάνωσε τη Δευτέρα (27/01) ο Εθνικός Γαζώρου, με τον πρόεδρο, Γιώργο Καλαποτλή να δεσμεύεται πως θα γίνουν ανάλογες κινήσεις στο μέλλον.

Το δελτίο Τύπου του Εθνικού Γαζώρου ανέφερε:

«Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Επιστημονική Ημερίδα Εργοφυσιολογίας & Προπονητικής, που διοργάνωσε η Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ, με ομιλητές έμπειρους συνεργάτες της Π.Α.Ε. Τον Δρ. Γεώργιο Ζιώγα, εξαίρετο εργοφυσιολόγο και συνεργάτη των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων, Ελλάδας και εξωτερικού. Τον κύριο Ηλία Καρακώστα, προπονητή ποδοσφαίρου (UEFA A), Assistance Coach Arsenal Elite Academy Ν/Α Ευρώπης 2012-2013. Τον κύριο Μάκη Κατσαβάκη, προπονητή ποδοσφαίρου (UEFA – Pro) και προπονητή του Εθνικού Γαζώρου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν προπονητές ποδοσφαίρου και γυμναστές με ειδικότητα το ποδόσφαιρο από συλλόγους του Νομού Σερρών αλλά και από τους γειτονικούς Νομούς, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Σερρών, κ. Φούρναρης Χρήστος, ο Α΄ αντιπρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ν. Σερρών, κ. Καδέμογλου Αλέξανδρος, αλλά και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ., κ. Μέγκλας Χρήστος.

Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ, κ. Γιώργος Καλαποτλής, στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε τους προπονητές του Νομού μας, δίπλα μας, συμμέτοχους και συνεργάτες. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Μπορούμε να πάμε το σερραϊκό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά, και να αναδείξουμε τους νεαρούς Σερραίους ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, όμως αυτή η ημερίδα είναι μόνο η αρχή και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρχει συνέχεια.»

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Σερρών, κ. Φούρναρης Χρήστος, τόνισε: « Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, η οποία μας δίνει και εμάς κίνητρο για να συνεχίσουμε τα σεμινάρια. Θέλουμε πτυχιούχους προπονητές και χαίρομαι που βλέπω μέσα στην αίθουσα νεαρούς πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου. Μάλιστα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σχολή προπονητών στις Σέρρες».

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ν. Σερρών, κ. Καδέμογλου Αλέξανδρος, στο χαιρετισμός του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η δεύτερη φορά που παραβρίσκομαι σε ενημερωτική εκδήλωση της ΠΑΕ και εκπλήσσομαι ευχάριστα, γιατί πάντα πρωτοπορεί».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, κ. Μέγκλας Χρήστος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε σαν επιμελητήριο για αυτή την προσπάθεια της Π.Α.Ε. που είναι και η μοναδική Π.Α.Ε., εγγεγραμμένη στο Επιμελητήριο Σερρών. Η ενημέρωση που θα γίνει σήμερα στους προπονητές με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εθνικού Γαζώρου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και θα προτείναμε και εσείς με την σειρά σας να εκπαιδεύσετε τους προπονητές αλλά και τους γονείς.»

Πρώτος ομιλητής της επιστημονικής ημερίδας ήταν ο εργοφυσιολόγος, Δρ Ζιώγας Γεώργιος ο οποίος παρουσίασε νέο υλικό που δεν έχει ειπωθεί ποτέ, όπως ο ίδιος επεσήμανε και ανέπτυξε το θέμα «Προπόνηση φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Προπονητής (UEFA – Pro) του Εθνικού, Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Προετοιμασία και ανάλυση επιθετικής ανάπτυξης» και «Οργάνωση στατικών φάσεων». Τέλος ο προπονητής (UEFA A) και assistance coach Arsenal Elite Academy Ν/Α Ευρώπης 2012-2013, Καρακώστας Ηλίας ανέπτυξε το θέμα «Λειτουργική προπόνηση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Με την ολοκλήρωση της κάθε εισήγησης, ακολουθούσαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες προπονητές και γυμναστές».

Last modified onΤρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 14:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep