Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα (video)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τη βία στην οποία συμμετείχε και η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η εκδήλωση, που έγινε στην Καρδίτσα, είχε κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, ενώ το παρών έδωσαν και αξιωματούχοι της ΕΠΟ μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και άλλα μέλη του Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, δεν μπόρεσε να μεταβεί από τη Χίο στην Καρδίτσα λόγω κακοκαιρίας. Επίσης, παρευρέθησαν τοπικοί φορείς, όπως και πολλά μέλη του ΔΣ, ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ομιλητής της Αναγέννησης ήταν το μέλος του ΔΣ, Κώστας Γκαβαλέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η θεσσαλική ομάδα για την αντιμετώπιση της βίας. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν παρατηρήθηκαν ποτέ οργανωμένα επεισόδια στο γήπεδο της Αναγέννησης και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για ισχυρή αστυνόμευση στους αγώνες του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στην Ελλάδα δεν είμαστε ούτε στη φάση της δεκαετίας του '70 (δηλαδή διαψευσμένοι - περιθωριοποιημένοι νέοι που ζητούν "ταυτότητα" μέσα στο γήπεδο με βανδαλισμούς), ούτε στη φάση της δεκαετίας του '90 δηλαδή "ιδιωτικοί στρατοί" προέδρων Ανωνύμων Εταιρειών που στοχεύουν σε εξωγηπεδικά οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Σήμερα διαπιστώνουμε μια μετεξέλιξη του φαινομένου όπου χούλιγκανς μισθώνονται για διάφορες βρώμικες δουλειές ενώ ανάμεσά τους έχουν εισχωρήσει και ακροδεξιά στοιχεία. Η κοινωνική πρακτική των οπαδών (και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις του δημόσιου βίου) οι οποίοι καταστρέφουν για να κάνουν αισθητή (και τηλεοπτική) την παρουσία τους είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.

Δεν θα πρεπει να ξεχνάμε όμως ούτε τη βία στα θεωρεία των επισήμων (αραγε κι αυτοί διαψευσμένοι είναι;), ούτε τη διακίνηση ναρκωτικών μεσα στα γήπεδα, ούτε βέβαια τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων ή των ΜΜΕ που ενθαρρύνουν τη βία. Θύμα της βίας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε φίλαθλος ή περαστικός ακόμη και περιουσίες ανθρώπων.

Το όποιο "όραμα" συνδέεται με χρήμα και χρέη. Τα κυκλώματα της διαφθοράς που ζουν απο τον αθλητισμό σε συνδυασμό με την παρέμβαση του υποκόσμου στην επίλυση των διαφορών, καθιστούν αδύνατο κάποιος να επενδύσει πραγματικά και ουσιαστικά στο ποδόσφαιρο.

Οι ΠΑΕ/ΚΑΕ που είναι και δεν είναι Ανώνυμες Εταιρίες έχουν μάθει να ζουν απο επιχορηγήσεις και ορισμένοι πρόεδροι έχουν άλλα οφέλη (εργολαβίες, δημόσια έργα) άσχετα με τον αθλητικό χώρο. Πολλές φορές δημιουργησαν "ιδιωτικούς στρατούς" για να μπορούν να πιέζουν τις κυβερνήσεις...

Εχουμε ακόμη και παραδείγματα ανθρώπων της νύχτας να επικρατούν και να κυβερνούν τα γήπεδα εκφοβίζοντας ομάδες και παράγοντες. Δεν είμαι βέβαιος ότι οι μεγάλες ΠΑΕ/ΚΑΕ θέλουν ν' αλλάξει το τοπίο, σίγουρα όμως πολλές δεν μπορούν πια γιατί δεν ελέγχουν την ομάδα τους. Το οικονομικό κόστος του χουλιγκανισμού είναι μεγάλο αλλά ο φόβος μεγαλύτερος...

Σίγουρα το μέτρο πρόληψης αποτελεί διαχρονικά το σχολείο και η σωστή διαπαιδαγώγηση του νέου από την οικογένειά του. Καθώς όμως τα όρια της ανοχής της πολιτείας και της δικαστικής επιείκειας εξαντλούνται, η κοινωνία δεν αντέχει άλλη βία, τώρα είναι η ώρα της συνεννόησης και της συνευθύνης.

Πρέπει να οριοθετήσουμε το αθλητικό αδίκημα, την αθλητική βία και την αμιγώς εγκληματική βία...

Θα σας μιλήσω με μεγάλη υπερηφάνεια για την ομάδα της πόλης μας, την Αναγέννηση και πόσο έχει συνδράμει η ομάδα σ' αυτόν τον τομέα.

Είμαστε περήφανοι που εδώ και τρία χρόνια υπο ομάδα βρίσκεται υπο το καθεστώς λαϊκής βάσης. Απλοί φίλαθλοι έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα ν' αποτελεί πρότυπο και ταυτόχρονα διαφήμιση για την πόλη μας. Δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ομαδικό κρούσμα βίας. Οι φίλαθλοι που έχονται σέβονται την προσπάθεια, γιατί αισθάνονται ενεργά μέλη της. Κάθε αγώνας της Αναγέννησης τελειώνει ΠΑΝΤΑ με ένα ζεστό χειροκρότημα παικτών προς φιλάθλους...

Σεβόμαστε και είμαστε φιλόξενοι με τους οργανωμένους ή μή οπαδούς άλλων ομάδων. Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα με τις αδελφικές σχέσεις με τους φιλάθλους της Δόξας Δράμας και του Παναιτωλικού έκαναν αίσθηση σ' ολη την Ελλάδα.

Στις Ακαδημίες μαθαίνουμε στα νέα παιδιά ότι το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση κι όχι να εκνευρίζονται και να χειροδικούν. Μόνο να δίνουν τα χέρια στους αντιπάλους και τους διαιτητές και στο τέλος πάντα ένα ζεστό χειροκρότημα στον κόσμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι φορείς που είναι επιφορτισμένοι με το ρόλο της επιβολής της τάξης να είναι σε θέση πλέον να διακρίνουν τη βία απο το πάθος και την αυθόρμητη "εκρηξη" και να μην δαιμονοποιείται ο χώρος του γηπέδου. Τα μεμονομένα περιστατικά στην πόλη μας εάν υπάρξουν θα πρέπει ν' αντιμετωπίζονται άμεσα κι όχι με γενικότητες και μέτρα γενικής καταστολής που δημιουργούν ένα επικίνδυνο μίγμα πρόκλησης στο φίλαθλο κοινό όπως συνέβη στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδι θα πρέπει όλοι ν' αναγνωρίσουμε οτι ο κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα να παρακολουθεί την ομάδα του όπου κι αν αγωνίζεται με τα διακριτικά που επιθυμεί και να παραβρίσκεται στο γήπεδο χωρίς προσβλητικούς ελέγχους στα πλαίσια του βάρους "επιβολής του νόμου". Εαν αναγνωρίσουμε αυτό το δικαίωμα στον κάθε υγιή φίλαθλο πιστεύω ότι θα έχουμε αρχίσει ώριμα να βρίσκουμε και τη λύση. Οχι στον χουλιγκανισμού, όχι στην πολιτικοποίηση του γηπέδου, όχι στους παράγοντες χωρίς ηθικό υπόβαρθο.

ΤΟ ποδόσφαιρο παραμένει υγιές όταν οι βασικές του δομές είναι υγιείς...».

Δείτε το βίντεο, όπως το κατέγραψε το asaTv:

Last modified onΠαρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2013 11:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep