Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Βέλη Καρδίτσας σε αστυνομία

Η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε θέση για τον λανθασμένο, όπως χαρακτήρισε, χειρισμό της αστυνομίας να αφήσει εκτός σταδίου τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ένταση και εκνευρισμό προκάλεσε η απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας να κρατήσει έξω από το γήπεδο φιλάθλους του ΠΑΟΚ που μεμονωμένα ήλθαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Αναγέννηση στη θεσσαλική πόλη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε, επίσης, την επίθεση δεκάδων φιλάθλων στην πόρτα από την πλευρά του κολυμβητηρίου, τον προπηλακισμό ενός υπαλλήλου της ομάδας και την κλοπή ενός μπλοκ εισιτηρίων και γενικά οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ.

Τέλος, τονίζεται «η ειρηνική και πολιτισμένη συνύπαρξη των φίλων της Αναγέννησης με τον ΠΑΟΚ στις εξέδρες, κατά τη διάρκεια του αγώνα, απέδειξε με καταφανή τρόπο ότι η θέση της διοίκησης να εισέλθουν φίλοι και των δύο ομάδων υπήρξε απολύτως σωστή».

Η ανακοίνωση:

«Θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον κόσμο της Αναγέννησης που κατέκλυσε το Δημοτικό Στάδιο στον ιστορικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έδωσαν βροντερό παρών και είχαν καθ' όλα άψογη συμπεριφορά στην εξέδρα συμβάλλοντας ώστε να γίνει ένας αγώνας γιορτή όπως τον αναμέναμε.

Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος φαίνεται, ότι ο σχεδιασμός της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας γι' αυτό το σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός για το Νομό μας, αποδείχθηκε λανθασμένος. Η εμμονή των υπευθύνων να κρατήσουν έξω από το γήπεδο φιλάθλους του ΠΑΟΚ που μεμονωμένα ήλθαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι προκάλεσε ένταση και μεγάλο εκνευρισμό.

Επίσης προκάλεσε και την επίθεση στην πόρτα από την πλευρά του κολυμβητηρίου δεκάδων φιλάθλων, τον προπηλακισμό ενός υπαλλήλου της ομάδας και την κλοπή ενός μπλοκ εισιτηρίων!

Το ότι δεν έγιναν επεισόδια και γενικώς δεν πυροδοτήθηκε το κλίμα οφείλεται στην άψογη στάση χιλιάδων φιλάθλων και της Αναγέννησης και του ΠΑΟΚ κι όχι στα μέτρα της αστυνομίας που λειτούργησαν δυστυχώς προς την καλλιέργεια έντασης!

Αυτή η στάση πέρα από τα παραπάνω προκάλεσε και οικονομική ζημιά στην ομάδα μας καθώς αποθαρρύνθηκε η συμμετοχή πολλών φιλάθλων στην εξέδρα του πετάλου που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις θα ήταν γεμάτη!

Η ειρηνική και πολιτισμένη συνύπαρξη των φίλων της Αναγέννησης με τον ΠΑΟΚ στις εξέδρες, κατά τη διάρκεια του αγώνα, απέδειξε με καταφανή τρόπο ότι η θέση της διοίκησης να εισέλθουν φίλοι και των δύο ομάδων υπήρξε απολύτως σωστή.

Σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση και τη λασπολογία περί της στάσης της διοίκησης ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά τα εξής:

Η Αναγέννηση από την σύσκεψη μέτρων ασφαλείας που έγινε την περασμένη εβδομάδα δήλωσε την πρόθεσή της (όπως αποδεικνύεται στο πρακτικό της σύσκεψης) να παραχωρήσει 1000 εισιτήρια στους φίλους του ΠΑΟΚ παρότι η ΠΑΕ επίσημα δεν ζήτησε ποτέ εισιτήρια.

Η διοίκηση της Αναγέννηση από το πρωί (8 π.μ.) της Τετάρτης ήταν σε συνεχή διαβούλευση με τους υπευθύνους της τάξεως εκφράζοντας την ΘΕΣΗ της να εισέλθουν όσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρεθούν στην Καρδίτσα στο γήπεδο χωρίς προβλήματα. Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε ακόμη και μετά την έναρξη του αγώνα.

Η δήλωση του μέλους της διοίκησης του ΠΑΟΚ κ. Ποικιλίδη αποκαθιστά την αλήθεια και διαψεύδει όλους εκείνους που διοχέτευσαν ένα σωρό ψεύδη για τη στάση της Αναγέννησης.

Mε αφορμή όλα όσα έγιναν στην εν λόγω αναμέτρηση επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τη πάγια θέση της Αναγέννησης: Είμαστε κατά των απαγορεύσεων της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.

Η ομάδα μας και οι φίλαθλοί της έχουν γευτεί αυτό το απαράδεκτο μέτρο και δεν θέλουμε να συμβαίνει σε βάρος κανενός φιλάθλου και καμίας ομάδας.

Η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται με γενικές απαγορεύσεις και δαιμονοποίηση του γηπέδου. Αντιθέτως, τέτοια μέτρα λειτουργούν προς την αντίθεση κατεύθυνση και μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ».

Last modified onΠαρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 13:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep