Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πάντα εντός στόχων ο Ηρακλής»

Ο Ντάνι Λόπεθ υποσχέθηκε νέες μεγάλες νίκες και, φυσικά, άνοδο με τον Ηρακλή.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ του «Γηραιού» παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία, στις διαφορές του ισπανικού από το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο ματς που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό και, φυσικά, στον στόχο της ανόδου στη Super League. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Κρίσιμο το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό... Πού θα κριθεί;

«Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Αναμένεται να είναι ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες αρκετά κινητικές μέσα στο γήπεδο, οι οποίες επιθυμούν τη νίκη. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και προσεκτικοί στις στημένες φάσεις (κόρνερ, φάουλ)».

-Υπάρχει επιπλέον άγχος όταν παίζετε μπροστά στον κόσμο σας; Ένας ποδοσφαιριστής θα προτιμούσε να δίνει όλους τους αγώνες εντός έδρας;

«Σίγουρα προτιμώ να αγωνίζομαι εντός έδρας. Προσωπικά δεν νιώθω πίεση όταν παίζω στο "σπίτι" μου. Άλλωστε παίρνεις μια έξτρα δύναμη από τον κόσμο, στον οποίο "μάχεσαι" μπροστά αλλά και για αυτόν. Για τα μέχρι τώρα άσχημα αποτελέσματα μέσα στο Καυτανζόγλειο έφταιγε το κυνήγι της κατοχής της μπάλας. Η ομάδα θεωρώ πως αποδίδει καλύτερα όταν βγαίνει στην αντεπίθεση, αυτό την οδηγεί στη νίκη».

-Σε τι υστερεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ισπανικό;

«Νομίζω πως το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό. Στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν περισσότερη δύναμη, ενώ νιώθουν μεγάλη πίεση. Η διαφορά λοιπόν βρίσκεται στην τεχνική και τακτική».

-Ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία και παραστάσεις από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου με ποιο σκοπό έρχεται στην Ελλάδα;

«Ήρθαμε για να βοηθήσουμε, κάθε ποδοσφαιριστής που άφησε την χώρα του για να έρθει στην Ελλάδα αυτό επιδιώκει. Σκοπός μας από την αρχή ήταν να ανέβει ο ΗΡΑΚΛΗΣ στην Super League. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι το ποδόσφαιρο εδώ είναι κατώτερο ή λιγότερων απαιτήσεων. Ο καθένας μας έχει μια φόρμα συγκεκριμένη παιχνιδιού και όλοι μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας, βγάζουμε το καλύτερο δυνατό».

-Σε τι θα πρέπει να επικεντρωθεί ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ώστε τη νέα χρονιά να ξεκινήσει ανταγωνιστικά το πρωτάθλημα όποιο και αν είναι αυτό;

-Νομίζω πως φέτος ξεκινήσαμε με αρκετά προβλήματα, όμως σιγά-σιγά τα λύσαμε. Η σταθερότητα της ομάδας θα εξαρτηθεί απόλυτα από την "υγεία" της. Αρωγοί θα πρέπει επίσης να σταθούμε και εμείς, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα παραμένοντας ενωμένοι σαν μια μικρή οικογένεια, βρίσκοντας λύση στα προβλήματά μας και μη δημιουργώντας καινούρια».

-Υπήρξε στιγμή φέτος που νιώσατε ότι απομακρύνεστε από τον στόχο;

«Ποτέ δεν νιώσαμε ότι ο στόχος μας απομακρύνονταν. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, υπήρξαν και καλές και κακές στιγμές. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις στιγμές που είμαστε καλά ώστε να παραμένουμε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά και ψυχολογικά. Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, μιας και όλες οι ομάδες κυνηγάνε τις πρώτες θέσεις και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Βρισκόμαστε όμως εκεί που θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε μέσα στην πρώτη τριάδα».

-Με ποιόν συμπαίκτη σου συνεργάζεσαι άψογα ή νιώθεις ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο;

«Νιώθω πιο άνετα παίζοντας μαζί με τον Ισαάκ. Αυτό οφείλεται στο ότι αγωνιζόμασταν μαζί στην Ισπανία, μιλάμε την ίδια γλώσσα και καταλαβαινόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας».

-Πού έγκειται η δική σου συμβολή στην ομάδα;

«Προσπαθώ πάντα να βοηθώ τους συμπαίκτες μου. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δυσκολεύτηκα, διαφορετική χώρα, νέα μέρη, κόσμος, γλώσσα, όμως η προσαρμογή μου έγινε σιγά-σιγά και είμαι πλέον σε θέση να κατανοώ τους συμπαίκτες μου, να συνεργάζομαι, να στέκομαι κοντά τους και να δίνω χαρά στον κόσμο».

-Ποια νίκη χάρηκες περισσότερο;

«Στο παιχνίδι με την ΛΑΡΙΣΑ, προσπαθήσαμε πολύ, παίξαμε σκληρά. Ήταν ένας αγώνας άκρως σημαντικός και για μένα μια στιγμή πολύ ευχάριστη, διότι από την αρχή ξέραμε πως με μια νίκη θα βρισκόμασταν κοντά στο στόχο μας και το καταφέραμε. Η νίκη αυτή με γέμισε με μπόλικη χαρά, όμως ακολουθούν πολλές ακόμα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».

-Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει τις δικές της εγκαταστάσεις, τον χώρο της;

«Φυσικά και είναι. Στον ΗΡΑΚΛΗ έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τις ευκολίες ενός άρτια εξοπλισμένου αθλητικού κέντρου. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, όμως ακόμα και στην Ισπανία λίγες είναι οι ομάδες που έχουν δικό τους προπονητικό κέντρο και χαίρονται αυτές παροχές».

-Ποια στιγμή ξεχωρίζεις στην καριέρα σου και γιατί;

«Θα μπορούσα να διαλέξω πολλές. Όταν όμως έπαιξα για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο, το θεώρησα ένα βήμα σημαντικό για μένα, διότι στην Ισπανία είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο. Το προσπάθησα, το κατάφερα και βρέθηκα με την Σαλαμάνκα στην μεγάλη κατηγορία».

-Τι έχουμε να περιμένουμε στη συνέχεια;

«Δουλειά, θέληση και ανάγκη για εκπλήρωση κάθε απαίτησης του συλλόγου. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους του ΗΡΑΚΛΗ ήταν άψογη καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα συνεχίσει να είναι μέχρι τέλους. Ό,τι μου ζητηθεί εγώ θα προσπαθήσω να το φέρω εις πέρας».

Last modified onΠέμπτη, 09 Μάιος 2013 16:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep