Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Να αποκτήσει βαρύτητα ο Φωκικός»

Στην αθλητική εκπομπή «90 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις» του Star Κεντρικής Ελλάδας βρέθηκαν ο τεχνικός του Φωκικού, Πέτρος Δημητρίου και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Ζαλαώρας.

Ο λόγος δόθηκε στον Δημητρίου που είπε αρχικά: «Ο Φωκικός βρέθηκε ανάμεσα σε μεγαθήρια και κατάφερε να σταθεί επάξια τα 2 αυτά χρόνια στην κατηγορία, με αποτέλεσμα την φετινή διασφάλισή της και μάλιστα από νωρίς. Το ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με την ομάδα είναι να αποκτήσει ταυτότητα και μια διαφορετική βαρύτητα για το παρόν και το μέλλον. Ακολουθούν παιχνίδια - πρόκληση από εδώ και πέρα, με ομάδες που θα έχουν ανάγκη τους βαθμούς και θα έχουν ιστορική σημασία για τον Φωκικό. Οι στόχοι είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, να παίξουν νέα παιδιά και να αποκτήσει η ομάδα βαρύτητα. Κοιτάμε το μέλλον καλύτερα».

Αναφορικά με τις ομάδες που εκπροσωπούν την Στερεά ο προπονητής της ομάδας τόνισε: «Είναι σημαντικό να εκπροσωπείται από μία ομάδα στην Super League (Λεβαδειακό) και 2 στη Foοtball League (Φωκικό-Ψαχνά). «Πιστεύω ότι ο Ηρακλής Ψαχνών θα είναι μια ομάδα από αυτές που θα διεκδικήσουν την άνοδο», δήλωσε.
Εκτός από αποτελέσματα και την βαθυμολογική συγκομιδή ο Π. Δημητρίου χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός ότι, φέτος ο Φωκικός μπόρεσε να δει «μεγαθήρια» στα μάτια. «Εμείς ζητάμε και συγκομιδή και να έχουμε ταυτότητα που λίγες ομάδες έχουν καταφέρει» δήλωσε.

Για τους τραυματισμούς και τη φυγή του Τετέ: «Είχαμε βρει ένα στυλ παιχνιδιού, αλλά ο τραυματισμός του Μπουλουλη, η μεταγραφή του Tetteh που ήταν βαρόμετρο στην ομάδα και πιστεύω ότι θα πάει πολύ ψηλά, η απώλεια του Θωμόπουλου λόγω στρατού, ο τραυματισμός των Ευσταθίου και Θέου και τέλος η απώλεια λόγω στρατού πάλι του Παπαζούδη, μας στοίχησαν»

Για τις ακαδημίες ο Δημητρίου είπε: «Φέραμε 4 παιδιά στην ομάδα νέων που άνηκαν σε ομάδες Γ’ εθνικής. Μαζί με άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που υπήρχαν, Ζαχαρόπουλο, Γεωργουσόπουλο και τα άλλα παιδιά προετοιμάζουμε το αύριο. Μπορεί να χάσαμε παίχτες από τραυματισμούς αλλά πήραμε τον Δεκέμβρη παιδιά από 17-23 ετών. Αυτό είναι το βάθος που λέω συχνά, κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Θέλουμε νίκες, θέλουμε παραμονή αλλά μια πρόχειρη παραμονή δεν σημαίνει τίποτα. Του χρόνου γιατί όχι να μη γίνει ο Φωκικός Πλατανιάς».

Για ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχει γίνει διερευνητική συζήτηση με την διοίκηση και τον Σ. Παπαδημητρίου με στόχο να γίνουν οι βάσεις και για του χρόνου. Ωστόσο αυτό οριστικά θα κλείσει το επόμενο διάστημα με ηρεμία. Είμαι ευχαριστημένος από την συνεργασία του προπονητικού team και της διοίκησης και όταν ταιριάζει η φιλοσοφία των δύο αυτών είναι πολύ καλό. Πιστεύω είμαστε κοντά να ανανεώσουμε την συνεργασία μας».

Για τα οικονομικά δεδομένα του Φωκικού: «Είχα πέρσι τον Εθνικό Αστέρα μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αλλά οι οικονομικές εκκρεμότητες δυστυχώς τον διέλυσαν. Η διοίκηση του Φωκικού δεν έχει χρέη σημαντικά, εννοώ προσφυγές ΙΚΑ, εφορία και αυτό είναι σπουδαίο σε μικρή πόλη, νεοφώτιστη. Όταν δεν χρωστάς στο Δημόσιο όλα τα άλλα ξεπερνιούνται».

Κατέληξε λέγοντας: «Είναι ψυχοφθόρο το επάγγελμα του προπονητή. Εγώ έχω κουλτούρα και είμαι εργασιομανής, χωρίς την προπονητική η ζωή μου θα ήταν άδεια. Άλλον τον ενδιαφέρει να κάνει χόμπι, εγώ το έχω κάνει επάγγελμα. Ασχολούμαι πολλές ώρες με αυτό και η τεχνολογία αλλά και τα σεμινάρια μου δίνουν ώθηση να μεταφέρω τις γνώσεις αυτές στα παιδιά της αντρικής και της ομάδας νέων».

 

Ο Ζαλαώρας για τους τερματοφύλακες του Φωκικού: «Βρήκα τρεις τερματοφύλακες στην ομάδα, αξιόλογα παιδιά και με πλούσια σωματικά προσόντα. Ο Γεωργίου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων Super league, o Μανιάτης είναι έμπειρος για την κατηγορία ενώ περγαμηνές έχει ο Σιμψερής που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα Νέων». Ο Ζαλαώρας επισήμανε ότι, με το που σταμάτησε το ποδόσφαιρο άρχισε να ασχολείται με την προπονητική τερματοφυλάκων.

Last modified onΤρίτη, 19 Μάρτιος 2013 11:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep