«Στόχος δεν είναι η σωτηρία»

Ο προπονητής του Φωκικού, Πέτρος Δημητρίου έστειλε μήνυμα στους οπαδούς και είχε έντονο διαλόγο με τον Κώστα Βελιτζέλο.

Ο Δημητρίου μετά το 1-1 με την Αναγέννηση Επανομής δήλωσε: «Το παιχνίδι όπως εξελίχθηκε ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Φωκικού, καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε ένα τέρμα που δεν ξέρω αν είναι αμφισβητούμενο για οφσάιντ. Εγώ δεν θα κολλήσω εκεί. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και όταν θες το αποτέλεσμα όπωσδήποτε, υπάρχει και το άγχος. Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε να μπούμε στην περιοχή της Επανομής, κάπως ανορθόδοξα.

Στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Ήταν επιθετικός μονόλογος δικός μας. Κάποια στιγμή βγάλαμε τον ένα μπακ, βγάλαμε και τον άλλο μπακ, παίξαμε με δύο στόπερ. Γεμίσαμε την περιοχή της Επανομής με τρεις επιθετικούς, περάσαμε ό,τι όπλα είχαμε. Το θετικό ήταν ότι η προσπάθεια των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και πήραμε έστω αυτόν τον έναν βαθμό.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο Φωκικός δεν έχει τους ίδιους στόχους με την Επανομή. Εμείς δεν έχουμε στόχο να σωθούμε, το χουμε ξαναπει αυτό, ούτε να βγούμε. Θέλω να το τονίσω αυτό και στους φιλάθλους του Φωκικού. Έχουμε έρθει εδώ για να δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα έχει μέταλλο, θα έχει ταυτότητα και θα είναι ανταγωνιστική. Δε νομίζω ότι ο Φωκικός θα κινδυνευσει. Όταν ήρθα εδώ κάναμε αυτή τη συμφωνία, αυτό το πλάνο. Αν δείτε και τις μεταγραφές που κάναμε οι παίκτες είναι από 16 εώς 23. Δεν πήραμε παίκτες οι οποίοι θα ήταν παίκτες διαφοράς και ηλικίας πάνω από 35.

Έχουμε σπάσει και ένα ρεκόρ και μακάρι να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος, στον πρώτο γύρο η ομάδα του Φωκικού δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι. Δεν έχει παίξει με μία διαιτησία που να μας ευνοήσει. Σίγουρα εδώ στην Άμφισσα θέλουν να δουν μια ομάδα που ονειρεύονται, αλλά μια ομάδα που πέρυσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και φέτος έχει σωθεί από τον πρώτο γύρο και προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι, σημαίνει ότι είναι στα συν. Αυτό το τονίζω και το λέω και το ξαναλέω όπως και αν το παιχνίδι τελείωνε με τους τρεις βαθμούς, οι στόχοι θα ήταν οι ίδιοι. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συνεργάτες μου με τους οποίους δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Καλή επιτυχία στην Επανομή και στο συναδελφο, συγγνώμη αλλά το όνομα δεν το θυμάμαι.

Να πω και κάτι πάνω σε αυτό που είπε ο συνάδελφος. Ο Φωκικός είναι πάντα φιλόξενη ομάδα, τώρα αν αυτοί 2-3 ανεγκέφαλοι αφού οι δικοί σας προκάλεσαν, δεν φταίει ο Φωκικός. Μήπως πρέπει να δείτε και τους δικούς σας; Είδα ανθρώπους με φόρμες της ομάδας και προκαλούσαν. Πρέπει να δούμε και τις δύο πλευρές. Όχι η μια ομάδα προκάλεσε και οι άλλοι ήταν άγιοι. Στους τρεις μήνες που είμαι εδώ έχω δει απίστευτη φιλοξενία».

Ακολούθησε διάλογος με τον Βελιτζέλο…

Βελιτζέλος: «Να πω σε αυτό το σημείο ότι κάθε ομάδα έχει το πλάνο της και μακάρι να το επιτύχουν. Γιατί κάτι τέτοιες σκέψεις και τέτοιες πορείες πρέπει να έχουν ομάδες της επαρχίας που μόνο μέσα από αυτή την κατάσταση μπορεί να φτάσουν εκεί που αξίζουν. Στο πλάνο αυτό, όμως χρειάζεται τουλάχιστον και μια καταδίκη στους ανθρώπους του πάγκου, οι οποίοι στο ημίχρονο επιτέθηκαν στους παίκτες μου. Εγώ δεν προκάλεσα κανέναν. Πήγα να τραβήξω τους παίκτες μου και ήρθε ο προπονητής τερματοφυλάκων του Φωκικού ήρθε και μου κόλλησε τα μούτρα και μου έλεγε, θα σου κάνω, θα σου δείξω. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου, μπροστά μου χτύπησε δύο ποδοσφαιριστές τον Κουκουλέκη και τον Μπαλασά… Τους έδωσε μπουνιές»

Δημητρίου: «Οι δικοί σας τι είπαν στην έξοδο; Εγώ λέω ότι φταίνε και οι δύο».

Βελιτζέλος: «Αυτό ακριβώς. Ο πρώτος που προκαλεί είναι αυτός που πήγε να πουλήσει τσαμπουκά στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν πήγαμε εμείς να κολλήσουμε τα μούτρα σε κανέναν, ούτε πήγαμε να δώσουμε μπουνιές σε κανέναν. Υπήρχε περίπτωση στο ημίχρονο, ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ να προκαλέσουμε τον αντίπαλο; Τρελοί είμαστε;».

Δημητρίου: «Εσείς λέτε ότι σας ενόχλησαν στο ημίχρονο;».

Βελιτζέλος: «Δεν είδατε ότι επί πέντε λεπτά έπεφτε ξύλο;».

Δημητρίου: «Δεν είδα ξύλο. Εγώ μπήκα στη μέση και τους χώρισα. Δεν είναι σημαντικό τώρα. Μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την ισοπαλία…».

Βελιτζέλος: «Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα. Είναι το 5ο παιχνίδι που παίζω εδώ. Πάντα υπήρχε ένταση. Ποτέ δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Ανθρωποι του πάγκου να χτυπάνε παιδιά αντίπαλης ομάδας; Το λιγότερο μια καταδίκη αν θέλουμε να πάμε μπροστά».

 

Last modified onΚυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013 20:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep