Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Το «8» στον Γάζωρο ο Στόιτσκοφ!

Ο Εθνικός Γαζώρου τίμησε τον σπουδαίο Βούλγαρο, στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με τη Λίτεξ Λόβετς.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Μέγκλας, παρέδωσε στον προπονητή της Λίτεξ, Κρίστο Στόιτσκοφ, τιμητική πλακέτα για την προσφορά στο ποδόσφαιρο. Ο γενικός αρχηγός, Άκης Άγγος, τού χάρισε, εκ μέρους της διοίκησης, ένα χρυσό ρόδι, χειροποίητο ενθύμιο από την ελληνική φύση, ενώ ο προπονητής, Παναγιώτης Διλμπέρης, τού έδωσε μία φανέλα του Γαζώρου με το όνομα του Στόιτσκοφ και τον αριθμό «8», που φορούσε όταν αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα.

Λίγα λόγια για τον Στόιτσκοφ...

Έχει αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με την οποία κατέκτησε κύπελλο και πρωτάθλημα, ενώ το1989 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 23 γκολ. Αργότερα κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη με 38 γκολ. Στην Μπαρτσελόνα πανηγύρισε το 1992 την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης. Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την χρυσή μπάλα. Παράλληλα αγωνίστηκε και στην Εθνική Βουλγαρίας. Στο Μουντιάλ του 1994 ο Στόϊτσκοφ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και μέλος της καλύτερης 11άδας του παγκοσμίου κυπέλλου. Επιπλέον έπαιξε σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, της Ιαπωνίας και της Αμερικής. Από το 2004 έως και σήμερα συνεχίζει την καριέρα του ως προπονητής.

Με Ναλμπάντη ο Γάζωρος

Στο φιλικό με τη Λίτεξ Λόβετς ο Γάζωρος νίκησε με 1-0, χάρη σε γκολ του Ναλμπάντη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χαριτίδη, στο δεύτερο ημίχρονο. Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Εθνικού Γαζώρου έκανε ο Φελίπε Ντι Πάουλα, ο όποιος μάλιστα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Εθνικού Γαζώρου, με ένα δυνατό σουτ, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

 

Εθνικός Γαζώρου: (Παναγιώτης Διλμπέρης): Παπαθανασίου, Χαριτίδης, Κουκόλης, Καρυπίδης, Νύρλας, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Αλεξάντροβιτς, Μαχαιρούδης, Κωνσταντινίδης Σωτήρης, Κωνσταντινίδης Βασίλης
Αγωνίστηκαν και οι: Αποστολίδης, Μερεσιώτης, Μουσικάκης, Ναλμπάντης, Ζυγκερίδης, Μπεκιάρης, Φελίπε Ντι Πάουλα

Λίτεξ Λόβετς: (Κρίστο Στόιτσκοφ): Πίργκοφ, Ποπόφ, Μποντούροφ, Γκρόζεν, Μποζίκοφ, Τσβέτκοφ, Τσβετάνοφ, Ντα Σίλβα, Ισά, Γκιόργκι, Σλάβτσεφ.
Αγωνίστηκαν και οι: Αλεξαντρόφ, ΜΙλάνοφ, Ντίντσεφ, Κόλεφ, Ζάκοφ, Ιβάνοφ, Γκάλαμποϊ, Πέτκοφ, Κονσταντίνοφ, Ρουμένοφ, Χασάνι.

Last modified onΚυριακή, 20 Ιανουάριος 2013 20:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep