Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«ΑΕΛΚ απευθείας ανόδου»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ Καλλονής, Λουκάς Καραδήμος έβαλε τον πήχη στην απευθείας άνοδο.

Ο Καραδήμος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ για τα νέα του καθήκοντα, το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, τη συνεργασία του με τον πρόεδρο, Νικο Μιχαλάκη και τον τεχνικό, Τίμο Καβακά. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της ΑΕΛΚ και σημείωσε ότι η ομάδα της Λέσβου έχει βάλει πλώρη για την πρώτη τριάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Καραδήμου:

Τεχνικός Διευθυντής ή ποδοσφαιριστής;

«Αυτά τα δύο μεταξύ τους είναι η μέρα με τη νύχτα. Ως Τεχνικός Διευθυντής προσπαθείς να δημιουργήσεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας για την ομάδα σου. Να υπερασπιστείς τα συμφέροντά της και να κάνεις επιλογές που θα την ωφελήσουν. Αν σου βγουν σου βγήκαν, αν πάλι όχι υπάρχει πρόβλημα.

Ο ποδοσφαιριστής πάλι έχει μόνο ένα χρέος: να παίξει μπάλα στο γήπεδο. Ακόμη και κακός να είσαι για 2-3 αγωνιστικές μια καλή εμφάνιση ή ένα κρίσιμο γκολ μπορεί όλα να ανατρέψει».

Τι προτιμάς από τα δύο;

«Δεν είναι τι προτιμάς, είναι τι σε προκαλεί σε κάθε φάση της ζωής σου. Καλώς η κακώς μεγαλώσαμε και αν και η μπάλα δεν ξεχνιέται, ωστόσο, οι αντοχές δεν είναι οι ίδιες. Το ποδόσφαιρο το αγαπώ και θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω σε αυτό. Ποδοσφαιριστής δεν είμαι πια, αλλά αυτή η θέση που έχω στην Καλλονή είναι εξίσου καταλυτική και θεωρώ πως μπορώ να την υποστηρίξω».

Από την εμπειρία σου αυτά τα δύο χρόνια στη θέση αυτή, τι θεωρείς πως είναι επιτυχία γι'αυτή τη θέση;

«Κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Αυτό στο οποίο σίγουρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως υπάρχουν δύο αποτελέσματα: η αποτυχία και η επιτυχία. Για έναν τεχνικό διευθυντή το 50% βρίσκεται στα χέρια του και στις αποφάσεις του, το υπόλοιπο 50% είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ. Επειδή είσαι ένας από τους συνδετικούς κρίκους της λειτουργίας αυτής της ομάδας πώς την κρίνεις μέχρι τώρα;

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σε αυτή την ομάδα παρατηρώ συνεχή εξέλιξη και σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και φιλοσοφίας. Αυτά που ακούμε για άλλες ομάδες σχετικά με δυσλειτουργίες σε οικονομικό ή διοικητικό επίπεδο στην Καλλονή δεν υπάρχουν. Φυσικά αυτό οφείλεται στον πρόεδρο που έχει όρεξη γι'αυτό που κάνει και που έχει στήσει όχι μια ομάδα αλλά μια οικογένεια. Έχει μια προσωπική επαφή για το καθετί που δύσκολα βρίσκεις σε πρόεδρο ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Μια που αναφέρθηκες, ποια είναι η σχέση σου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Μιχαλάκη;

«Η σχέση μας είναι άριστη. Άλλωστε γι'αυτή τη θέση στην οποία βρίσκομαι πρέπει να υπάρχει βασικά εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Η επικοινωνία μας είναι καθημερινή και δεν έχει ωράριο».

Η ομάδα στις πρώτες επτά αγωνιστικές (μία ρεπό) έχει 11 βαθμούς. Θεωρείς καλή τη συγκομιδή; Πώς βλέπεις την αγωνιστική της πορεία μέχρι τώρα;

«Το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι το πιο ανταγωνιστικό της δεκαετίας. Είναι παγίδα να συζητάμε ανά 5 ή 10 αγωνιστικές αν έχουμε μαζέψει όσους βαθμούς πρέπει. Ο στόχος είναι η άνοδος και θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως είναι η απευθείας άνοδος.

Τώρα αν αυτό γίνει με 70, με 80 ή με όσους βαθμούς θέλετε, λίγη σημασία έχει. Η ομάδα αυτή λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Από τη στιγμή που ένα παιχνίδι θα τελειώσει να πηγαίνει το μυαλό όλων στο επόμενο. Ο προπονητής απλά ανάλογα με τα αποτελέσματα αλλάζει τις ρυθμίσεις».

Για τον προπονητή Τίμο Καβακά τι γνώμη έχεις;

«Την καλύτερη. Είναι σοβαρός και απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο. Δουλεύει πολύ και ξέρει να κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στους παίκτες, κάτι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή».

Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας;

«Είχα δει στο webTV της ομάδας τη σκηνή όπου ο Τόνι (σ.σ. Γκονζάλες) πειράζει τον Σιλιγαρδάκη. Αλλά και στο Βόλο όταν ο Μαρσέλο έχασε το πέναλτι όλοι οι παίκτες πήγαν να τον αγκαλιάσουν. Αυτό ακριβώς είναι το κλίμα».

Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας και «Γολγοθάς» όπως το έχει χαρακτηρίσει και ο προπονητής της ομάδας. Τι θα μετρήσει για τις ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο;

«Ποιος το θέλει περισσότερο. Όποιος το θέλει πολύ θα κατακτήσει την άνοδο. Όλοι μας θα παίξουμε τα ίδια παιχνίδια. Οπότε για κανέναν δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σίγουρα εμείς, επειδή είμαστε από νησί, έχουμε ένα επιπλέον μειονέκτημα, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας οφείλεις να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες».

Προσωπική σου επιδίωξη ποια είναι;

«Στην παρούσα φάση η επιδίωξή μου είναι ακριβώς ο στόχος της ομάδας».

Στα αγωνιστικά, αμφίβολος παραμένει ο Ανέστης Αναστασιάδης για τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι Σερφά, Κώτσιος.

Last modified onΠαρασκευή, 09 Νοέμβριος 2012 13:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep