«Προσπάθεια, όχι υπόσχεση»

Πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο χαρακτήρισε τον Απόλλωνα ο Άκης Μάντζιος.

Για το πρωτάθλημα της Football League, τον στόχο της ανόδου και το ντέρμπι με τον Άρη μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Απόλλωνα τόνισε ότι η λέξη «υπόσχεση» είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά σημείωσε πως θα γίνει προσπάθεια, ώστε στο τέλος οι «κυανόλευκοι» να πανηγυρίσουν. Αναλυτικά δήλωσε:

Πρέπει ο προπονητής να βάζει από νωρίς την σφραγίδα του;

«Χρειάζεται ο προπονητής χρόνο για να δείξει την δουλειά του. Πρέπει να προσαρμοστείς, να γνωριστείς με τους παίχτες, είναι και τι θα βρεις σε κάθε ομάδα. Πρέπει να περάσεις την φιλοσοφία σου».

Σου έχει λείψει η Α' Εθνική;

«Οποιοσδήποτε θέλει να δουλεύει στην πρώτη κατηγορία. Είχα επαφές με ομάδες, αλλά δεν τα βρήκαμε. Στην αρχική πρόταση του Απόλλωνα δεν ήμουν πολύ θετικός, ενώ στο δεύτερο σκέλος μου ανέπτυξαν μια προοπτική που έχει η ομάδα. Για να κάνεις ένα συμβόλαιο με μία ομάδα πρέπει να ξέρεις και τους στόχους της. Κάτι καινούριο δημιουργείται στην ομάδα του Απόλλωνα κι αυτό λειτούργησε θετικά στην τελική επιλογή μου».

Αν ένας προπονητής πάει στην Β' Εθνική δύσκολα επιστρέφει, ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά υπάρχουν παραδείγματα που το έκαναν. Μπορεί να είσαι σε μία ομάδα της Σούπερ Λίγκα με χίλια προβλήματα και χωρίς καμία προοπτική, αλλά μπορείς να βρίσκεσαι σε μία ομάδα με προοπτική όπως ο Απόλλωνας με ιστορία και οικονομική συνέπεια».

Για τη Σούπερ Λίγκα:

«Πιστεύαμε ότι θα δούμε κάτι καινούργιο φέτος από τις άλλες μεγάλες ομάδες. Για το καλό του ποδοσφαίρου θέλαμε να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι φέτος τόσο καλός, δεν έχει διάρκεια, αλλά ούτε οι υπόλοιπες ομάδες είχαν διάρκεια και αποτέλεσμα».

Για την πορεία του Πανιώνιου:

«Είναι η δεύτερη χρονιά που η ομάδα κοιτάζει ψηλά. Κατάφερε μέσα στις δυσκολίες και επιβίωσε. Έχει σταθερό κορμό και με λίγες προσθήκες δημιουργεί ένα καλό σύνολο. Είναι μία οικογένεια, έχει μέταλλο και είναι μία από τις καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Δεν παίζει ρόλο μόνο το μπάτζετ, αλλά αν δίνει κάποιος χρήματα συνήθως τα πάει καλά. Πολλά παιδιά δεν βλέπουν ως σκαλοπάτι τον Πανιώνιο για την καριέρα τους καθώς αποδίδουν τα μέγιστα και παραμένουν μία οικογένεια. Αυτό ξεκινάει από την διοίκηση που γνωρίζουν από αποδυτήρια και από την ομάδα».

Για τη Football League:

«Γενικά υπάρχουν πολλές ομάδες με οικονομικά προβλήματα. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από την Σούπερ Λίγκα, με κακούς αγωνιστικούς χώρους. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα που πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού. Αρκετές ομάδες διαθέτουν δύσκολες έδρες και θα γίνει μάχη για την άνοδο».

Για τον αγώνα με τον Άρη:

«Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να πω ποιος έχει καλύτερη ομάδα. Σίγουρα σαν ρόστερ ο Άρης έχει το καλύτερο στην κατηγορία, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από την πρώτη κατηγορία. Είναι όμως ένα πρωτάθλημα δύσκολο και εμείς είμαστε πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο σε σχέση με τον Άρη που πρέπει να προσαρμοστεί καλύτερα. Αν δούμε το πρώτο ημίχρονο έγινε το 0-2 από λάθη δικά μας και είχαν την ικανότητα να το εκμεταλλευτούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η αποβολή αλλά αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. Ήμασταν καλύτεροι, μειώσαμε γρήγορα σε 1-2 και κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος το σκορ, για εμάς αυτό το αποτέλεσμα είναι σαν νίκη».

Για την αποβολή του Πετρόπουλου:

«Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη σήμερα λέγοντας πως ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Έγινε από την πίεση και δεν αμφισβήτησε ότι ήταν οφσάιντ. Ο Αντώνης θα είναι απουσία για τα ματς που θα λείψει».

Υπόσχεσαι την άνοδο του Απόλλωνα;

«Μεγάλη κουβέντα η λέξη υπόσχεση, θα γίνει όμως προσπάθεια για να ανέβουμε, καθώς ο Απόλλων λείπει από την μεγάλη κατηγορία. Έχει αλλάξει η ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε στο τέλος την άνοδο».

Last modified onΔευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 17:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep