«Θα φύγω μόνος μου...»

Ο Δημήτρης Σπανός απάντησε ετεροχρονισμένα σε Νίκο Αναστόπουλο και Σωτήρη Αντωνίου.

Το τελευταίο παιχνίδι του 2016 επέλεξε ο Δημήτρης Σπανός για να απαντήσει σε όσους προπονητές είχαν κάνει λόγο τις προηγούμενες αγωνιστικές για εύνοια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» από τη διαιτησία και για πρωταθλήτρια των φιλικών. Ο τεχνικός του Απόλλωνα τοποθετήθηκε με αυτό τον τρόπο σε τοποθετήσεις των Νίκου Αναστόπουλου, Σωτήρη Αντωνίου, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αν χρειαστεί θα φύγω μόνος μου, δεν θα με διώξει κανείς»!

Αναλυτικά ο Σπανός δήλωσε:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Για να είχε αξία η νίκη επί του Αιγινιακού έπρεπε να κερδίσουμε. Προερχόμασταν από δύο ατυχή αποτελέσματα εντός έδρας, όμως έχοντας καλή εικόνα. Όπως είχαμε και σήμερα καλή εικόνα. Μετά τα 10-15 λεπτά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα, με υπομονή, με κυκλοφορία, με ανάπτυξη, με ευκαιρίες και αυτή τη φορά με καλή διαχείριση από όλους.

Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κρατήσαμε το παιχνίδι εύκολα χωρίς καμία τελική στο δεύτερο ημίχρονο για τον Πανσερραϊκό. Νομίζω μία έχει κάνει με το σουτ του Κάκκο στην αρχή. Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Να δώσω συγχαρητήρια. Να ηρεμήσουν τις ημέρες που θα έχουν την άδειά τους, να έρθουν με περισσότερο μυαλό, θέληση και ο στόχος που έχει τεθεί από την αρχή να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα από ό,τι νομίζουν όλοι.

Θα πρέπει να κάνω μία παρένθεση, γιατί ακούω πολλά και διάφορα. Και δυστυχώς τα ακούω από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ότι αδικήθηκε η μία ομάδα εκεί από τον διαιτητή ή η άλλη ομάδα εκεί από τον διαιτητή. Ή ότι η πρωταθλήτρια των φιλικών δεν κέρδισε σήμερα. Έχω να πω το εξής: Εμείς ούτε ποτέ είπαμε ότι είμαστε η ομάδα των φιλικών, ούτε ποτέ είπαμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα με ένα λουλούδι, ούτε τίποτα. Αν κάποια ομάδα πρέπει να έχει το απόλυτο αυτή τη στιγμή, δυστυχώς γι' αυτούς πρέπει να είναι ο Απόλλων.

Επειδή θέλω να μιλάω με στοιχεία, τα βίντεο είναι στη διάθεσή σας όποτε θέλετε. Να κρίνουμε το ακυρωθέν γκολ στην Καρδίτσα και του Σιατραβάνη με τον Αγροτικό Αστέρα. Αυτό μας κάνει τέσσερις βαθμοί. Να ψάξετε να βρείτε ποιο είναι το απόλυτο και ποια είναι η πρωταθλήτρια των φιλικών. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή την κόντρα, αλλά έχει καταντήσει γραφικό αυτό που νιώθω όταν κάποιοι πέφτουν στην πισίνα και κερδίζουν πέναλτι. Όταν κάποιοι μόνο λένε για να κερδίσουν έναν μισθό παραπάνω...

Γίνομαι κακός, το ξέρω, Χριστουγεννιάτικα, αλλά θα το κάνω. Θα πρέπει να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας μου, της οικογένειάς μου που είναι οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και θα πρέπει να πούμε την πραγματικότητα. Ας αναλογιστούν, λοιπόν, οι οποίοι λένε πόσο γραφικοί μπορούν να γίνουν. Εγώ αν χρειαστεί θα φύγω μόνος μου, δεν θα με διώξει κανείς. Άρα, προσοχή στα λεγόμενά μας.

Θα πρέπει το ποδόσφαιρο να το έχουμε ψηλά, θα πρέπει να προσέχουμε τις ομάδες μας, να σεβόμαστε τις αντίπαλες και ούτω καθεξής. Ευχαριστώ, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα σε όλους. Να έχετε υγεία, ευτυχία, να έρθετε περισσότεροι στο γήπεδο, να μας βοηθήσετε. Θα υπάρχουν και οι γκρίνιες και οι μουρμούρες και τα ατυχή αποτελέσματα. Το μόνο που μένει είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι ένας και ας κριθούμε όταν αποτύχουμε ή αν θα επιτύχουμε. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες για την εμφάνιση και για τη νίκη».

Σε ερώτηση γιατί αποφάσισε ετεροχρονισμένα να απαντήσει στον Αναστόπουλο και γιατί ανοίγει μέτωπο με τον Άρη, απάντησε:

«Εγώ δεν είπα όνομα, το λέτε εσείς. Ο Άρης είναι μια ομάδα που τη σέβομαι απεριόριστα. Δεν είμαι εγώ ικανός να κρίνω τον Άρη. Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, θα πάει μέχρι τέρμα αυτό που είναι να πάει, και καλά θα κάνει. Είναι μία αντιπαλότητα ευγενής από μένα με τον Άρη, είναι λογικό. Όμως θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Γιατί το είπα τώρα; Το πρωτάθλημα σταματάει για ένα διάστημα. Δεν ήθελα, ούτε να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα μου και να λέμε για διαιτησίες. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο που λέτε. Υπάρχει κι άλλος συνάδελφος, ο οποίος μετά από τρεις, τέσσερις αγωνιστικές έλεγε μόνιμα για τέσσερα πέναλτι. Πρέπει να λέμε την πραγματικότητα. Εμένα με θίγει αυτό που άκουσα. Εγώ δεν ασχολήθηκα με κανέναν και με καμία ομάδα. Ασχολούμαστε με την ομάδα μας μόνο όταν θα κάνουμε την ανάλυση, θα ξέρουμε τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Θα τους παρακαλέσω πάρα πολύ. Δεν θέλω να κάνω, ούτε λεονταρισμούς, ούτε να κάνω τον τσαμπουκά. Το λέω μόνο και μόνο αν γίνεται να μας αφήσουν ήρεμους, να μην μπούμε σε αυτή την αντιπαράθεση, γιατί θα κάνει κακό σε όλους μας. Μπορούμε κι εμείς να μπούμε, δεν είμαστε ηλίθιοι, ούτε φοβόμαστε. Γι' αυτό έκρινα ότι τώρα έπρεπε να το πω. Τα παιδιά θα πάνε διακοπές και δεν χρειάζεται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έπρεπε να το πω. Αν μία ομάδα έπρεπε να έχει το απόλυτο είναι, δυστυχώς, αν κάποιους τους πειράζει, ο Απόλλων. Δικαιωματικά και με στοιχεία. Μπορεί και κάποια άλλη ομάδα να πρέπει να έχει το απόλυτο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή».

Για την ένταση και το άγχος που υπήρχε στον πάγκο και αν νιώθει πίεση:

«Ερήμην του λόγου είπα ότι αν χρειαστεί θα φύγω μόνος μου. Ήμουν πιο εκνευρισμένος από το κανονικό και ήταν σίγουρα λάθος μου. Δεν πρέπει, κρίνοντας κάποιους άλλους, ίσως να κάνω τα ίδια λάθη. Θα έπρεπε να είμαι πιο ήρεμος, αλλά θεωρώ ότι και σήμερα λίγο αδικηθήκαμε. Όπως βλέπετε, όμως δεν το λέμε. Ορμόμενος από την ερώτηση απαντάω. Εγώ μιλάω γενικά για τις επτά αγωνιστικές και λέω τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα, ρεαλιστικά.

Να κάνω και μία επισήμανση. Επειδή τυχαίνει να είμαι και συμμαθητής με τον Παναγιώτη Διλμπέρη στο Pro, να πω ότι έχει κάνει μία καλή ομάδα, καλά Χριστούγεννα, να συνεχίσει έτσι. Χάρηκα πολύ που τον είδα και αυτόν και τη συμπαθέστατη ομάδα του Πανσερραϊκού και να τους ευχηθώ να έχουν καλή πορεία και τον στόχο που έχουν θέσει να τον πετύχουν».

Last modified onΠέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 20:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep