Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Οι πιο δύσκολες μέρες…»

Ο Μιχάλης Μανιάς μίλησε για το ψυχολογικό βάρος που έγινε… εκτόξευση ανόδου για τον Απόλλωνα.

Ο πρώτος σκόρερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και μίλησε για το… μαρτύριο που πέρασε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό Γαζώρου. Χαρακτήρισε, επίσης, νίκες – κλειδιά αυτές στη Δράμα και στο Καυτανζόγλειο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Μανιά:

Για το πώς προσέγγισε ο Απόλλων το ματς με την Παναχαϊκή, αν υπήρχε άγχος και φόβος ότι θα πάει στραβά:

«Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, γιατί είχε προηγηθεί την Τετάρτη το παιχνίδι με τον Γάζωρο που αν κερδίζαμε θα ανεβαίναμε. Πήγε στραβά το ματς και είπαμε θα πάμε στην Πάτρα μόνο για ένα αποτέλεσμα. Το καταφέραμε και πολύ χαρούμενοι, γιατί περάσαμε τρεις μέρες πολύ δύσκολα. Το άγχος ήταν στα αποδυτήρια».

Για το αν υπήρχε φόβος:

«Υπήρχε πάρα πολύ φόβος, όχι παικτικά γιατί ξέραμε ότι είμαστε καλύτεροι από την Παναχαϊκή, αλλά έχεις ένα άγχος που σε κυριεύει. Αλλά μας βγήκε σε καλό, τέλος καλό, όλα καλά. Ηταν οι τρεις πιο δύσκολες μέρες της σεζόν».

Για το πότε ο Απόλλων ένιωσε έτοιμος για άνοδο:

«Όταν ξεκινήσαμε είχαμε στόχο να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς και ό,τι πάρουμε. Μέχρι το Δεκέμβρη η ομάδα πήγαινε πάρα πολύ καλά. Ο στόχος ήταν αρχικά μια άνετη παραμονή, μετά το Δεκέμβρη έγινε το πρωτάθλημα».

Για το αν οι σερί αγώνες, Τετάρτη - Κυριακή, επηρέασαν τις ομάδες και καθόρισαν τη μορφή του πρωταθλήματος και ποιες θα ανέβουν:

«Τα δύο συστατικά τα οποία έπρεπε να έχουν οι ομάδες που ήθελαν να ανέβουν ήταν η ποιότητα και το βάθος στον πάγκο. Σε πρωτάθλημα που παίζεται Τετάρτη - Κυριακή πρέπει να έχεις βάθος. Αλλιώς δε βγαίνει με δύο ματς την εβδομάδα. Ο παίκτης δεν έχει χρόνο να ξεκουραστεί ή να προπονηθεί. Κάνεις μόνο αποθεραπεία και παιχνίδι. Ηταν ένας μαραθώνιος».

Για το πώς ήταν προσωπικά για τον ίδιο η σεζόν:

«Οι έμπειροι παίκτες και ο προπονητής και όλο το κλίμα μας βοήθησαν ώστε όλοι οι νέοι παίκτες να προσαρμοστούμε. Πολλοί ήμασταν για πρώτη φορά στην Football League, ήμασταν πριν στη Football League 2. Οι έμπειροι παίκτες, ο Κατσίκης, ο Καραμαλίκης, ο Μπάρκογλου μας έβαλαν γρήγορα στο κλίμα και προσπαθήσαμε να το βγάλουμε στο γήπεδο αυτό».

Για το ότι προς το τέλος της σεζόν είχε ένα διάστημα «αφλογιστίας»:

«Στον επιθετικό είναι και θέμα ρέντας. Άλλες φορές σε βοηθά, η τύχη, άλλες όχι. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Αφού ανέβηκε η ομάδα, όλα είναι μια χαρά. Τώρα πετύχαμε το στόχο, είμαστε χαρούμενοι».

Για τη νέα σεζόν στη Superleague:

«Για μένα η Football League ήταν πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με ποιοτικούς παίκτες. Είχε 3-4 ομάδες που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στη Super League».

Για τον ίδιο και πού θα παίζει τη νέα σεζόν, αλλά και για όσα γράφτηκαν πριν λίγο καιρό για τον Παναθηναϊκό:

«Δεν ξέρω ακόμα. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε κάνει. Ούτε μπουζούκια δεν πήγαμε. Να ηρεμήσουμε, να κάνουμε τις διακοπές μας και όλα θα γίνουν. Ο καθένας… ακούγονται πολλά (σ.σ. για τα δημοσιεύματα), στην Ελλάδα ζούμε».

Για το αν οι τρεις που ανέβηκαν απευθείας ήταν οι καλύτεροι και το άξιζαν:

«Θα έβαζα και τον Παναιτωλικό, γιατί μετά το Δεκέμβριο έχει κάνει τρομερή πορεία πρωταθλητισμού, που είναι αξιοζήλευτη. Ο Απόλλων από την αρχή είναι στην τριάδα, δεν έπεσε ποτέ. Το ίδιο και ο Εργοτέλης. Την Καλλονή δεν την περίμενε κανείς, αλλά έχει παίκτες με ποιότητα. Στο δεύτερο γύρο έκανε τρομερή πορεία, δεν είχε ήττα για 15-16 αγωνιστικές».

Για τα πλέι οφ και αν θα επηρεαστούν οι ομάδες που έχασαν στο «τσακ» την απευθείας άνοδο:

«Είναι και οι τέσσερις ομάδες πολύ καλές. Τώρα ποιος θα είναι πιο τυχερός και θα υπερισχύσει, δεν το ξέρω, αλλά θα είναι πολύ ωραία τα πλέι οφ με αυτές τις ομάδες. Οσο για τις ομάδες που έχασαν χθες για ένα βαθμό την άνοδο, θα τους επηρεάσει τις πρώτες ;2-3 μέρες, όχι μέχρι τα πλέι οφ, γιατί έχουν παίκτες έμπειρους και μπορούν να το διαχειριστούν».

Για τη θέση που αγωνίζεται:

«Εμένα η θέση μου είναι σέντερ φορ, αλλά έχω χρησιμοποιηθεί και στα άκρα, δεξιά και αριστερά. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, θέλω να προσφέρω στην ομάδα, από εκεί και πέρα ο προπονητής κρίνει πού θα με βάλει».

Για τα σημεία-κλειδιά της ανόδου:

«Τα δύο παιχνίδια που μας έφεραν στη Super League ήταν τα «διπλά» στη Δόξα Δράμας και στον Ηρακλή. Αυτά ήταν πολύ σημαντικά για την άνοδο. Τότε κάναμε τη διαφορά, ήμασταν τέσσερις βαθμούς μπροστά, μετά πήγαμε και στο +5».

Για το πότε φοβήθηκε ότι μπορεί να μην επιτευχθεί η άνοδος:

«Την Τετάρτη, με τον Γάζωρο. Είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα που την αδικεί η βαθμολογική θέση. Αν είχε βάθος στον πάγκο, θα ήταν πολύ ψηλότερα».

Last modified onΔευτέρα, 27 Μάιος 2013 11:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep