Συμφωνία με Φουτσίνι

Ο Αρμάντο Φουστίνι κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο μαζί με τον εκπρόσωπο του γραφείου Football Building Agency, Φώτη Μπάτσι που τον εκπροσωπούν. Ο Αρμάντο Φουστίνι κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο μαζί με τον εκπρόσωπο του γραφείου Football Building Agency, Φώτη Μπάτσι που τον εκπροσωπούν.

Ο Ηρόδοτος συμφώνησε με τον Αρμάντο Φουτσίνι για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κρήτης και ο Καμερουνέζος βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. 

Ο Αρμάντο Φουτσίνι είναι ο νέος προπονητής του Ηροδότου και η άμεση συμφωνία με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού τον έφερε άμεσα στη χώρα μας και συγκεκριμενα στο Ηράκλειο. Μάλιστα αναμένεται να παρακολουθήσει το φιλικό της Κυριακής (7/10 - 16:00) ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον ΑΟΧ Κισσαμικό. 

Η επιλογή της νέας διοίκησης έγινε κυρίως λόγω της δουλειάς σε βάθος που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο προπονητής από το Καμερούν. Πριν τέσσερα χρόνια ανέλαβε την ομάδα της Μενορά, η οποία αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες του Στρασβούργου και κατάφερε να πάρει τέσσερις διαδοχικές ανόδους. 

Τα πρώτα βήματα του τα έκανε στην Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του.  «Ένας πρόεδρος στην Ελλάδα μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω. Ήταν στην 4η κατηγορία. Φέραμε καλά αποτελέσματα, όμως όσο βελτιωνόταν η ομάδα δεν μπορούσα να συνεχίσω διότι δεν είχα δίπλωμα προπονητικής.  Έτσι έπρεπε είτε να μείνω στην Ελλάδα ή να φοιτήσω σε κάποια σχολή. Επέλεξα το δεύτερο ερχόμενος στη Γαλλία. Συγκεντρώθηκα και πήρα το απαραίτητο δίπλωμα».

Το ξεκίνημα στην Γαλλία ήρθε κάπως ξαφνικά για τον ίδιο που μπορεί να ήθελε να ξεκινήσει από πιο ψηλά, αλλά τελικά έκανε τα πρώτα βήματα στην Μενορά. «Ο πρόεδρος της ομάδας μου έκανε μια πρόταση η οποία με ενδιέφερε και την αντιμετώπισα ως πρόκληση. Eίμαι ο τεχνικός της ομάδας και υπεύθυνος για όλα τα πρότζεκτ προσπαθώντας να βοηθήσουμε την ομάδα να εξελιχθεί, αλλά και σε ότι αφορά το προπονητικό κέντρο της. Παράλληλα ανήκω στο προπονητικό επιτελείο της Στρασμπούρ».

Για το πότε κατάλαβε πως είχε τα προσόντα να γίνει προπονητής, ξεκαθάρισε πως δεν ήταν δική του μόνο θέληση: «Κατά την διάρκεια της καριέρας μου είχε πολλούς προπονητές που μου είπαν πως διαθέτω τις ικανότητες για να γίνω προπονητής. Το άκουγα τόσο στο Καμερούν, όσο και εξωτερικό».

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep