Αντίδραση για διαιτητή, κλήρωση!

Τα Χανιά ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν για τον ορισμό του Διαμαντόπουλου και χαρακτήρισαν εντελώς αδιαφανή τη διαδικασία της κλήρωσης των πλέι οφ.

Την έντονη ανησυχία της για τον ορισμό του Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) στο παιχνίδι με τον Ιωνικό εξέφρασε η ΠΑΕ Χανιά. Όπως ανέφερε, φοβάται ότι σκοπός δεν είναι να ευνοηθεί ο αντίπαλος - τον οποίο χαρακτήρισε από τους πιο αδικημένους - αλλά να αδικηθεί η ίδια. Παράλληλα, χαρακτήρισε εντελώς αδιαφανή τη διαδικασία κλήρωσης και ανέφερε:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ εκφράζει δημόσια τον έντονο προβληματισμό και τη μεγάλη ανησυχία της για τον ορισμό του διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, του συνδέσμου Αρκαδίας, για τον αγώνα της με την ΠΑΕ Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 23/03 στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play-offs του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ζητήσαμε χθες επίσημα από την ΚΕΔ να ορίσει αξιολογημένους διαιτητές Super League 1 τόσο στο συγκεκριμένο αγώνα όσο και σε όλους τους αγώνες των play-offs. Το ίδιο κάναμε καθόλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για όλους τους αγώνες με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστικούς στόχους με εμάς, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες – θεωρητικά τουλάχιστον – προϋποθέσεις για καλή και αντικειμενική διαιτησία.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δημόσια, για ακόμα μια φορά, ότι μέχρι σήμερα η ΚΕΔ ανταποκρίθηκε σε όλα σχεδόν τα αιτήματα μας. Οφείλουμε, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι τις προηγούμενες φορές που είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τη διαιτησία πέσαμε έξω. Αναγνωρίζουμε, τέλος, ότι σε γενικές γραμμές η διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα είναι έως τώρα αρκετά καλή και σίγουρα καλύτερη από αυτή της περσινής σεζόν.

Όμως, ο ορισμός του συγκεκριμένου διαιτητή, σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες, μας έχει προκαλέσει εντονότερο προβληματισμό από ποτέ άλλοτε. Η μεγάλη ανησυχία μας βασίζεται κυρίως στα πεπραγμένα του σε προηγούμενους αγώνες της Super League 1, όπως καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ και προκάλεσαν τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Η ανησυχία μας εντείνεται από τις ανεπίσημες – και μη επιβεβαιωμένες φυσικά – πληροφορίες που είχαμε λάβει τις προηγούμενες μέρες – και εντάθηκαν μετά τον ορισμό – περί εις βάρος μας διαιτησίας στον συγκεκριμένο αγώνα (αλλά και στους επόμενους), με τελικό σκοπό όχι να ευνοηθεί ο αντίπαλος μας (ο οποίος είναι ανάμεσα στις πιο αδικημένες από τη διαιτησία ομάδες έως τώρα) αλλά να αδικηθούμε εμείς.

Παρόμοιες πληροφορίες και ανησυχίες είχαμε και για την εντελώς αδιαφανή – παρά τις προσπάθειες και εκκλήσεις μας – διαδικασία της κλήρωσης των play-offs και play-outs, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Όσον αφορά τη διαιτησία, θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες θα αποδειχθούν αβάσιμες και ότι για ακόμα μια φορά οι φόβοι μας θα διαψευστούν. Όμως για παν ενδεχόμενο, ζητήσαμε επίσημα την παρέμβαση και την παρουσία στον αγώνα της Κυριακής του κ. Σταύρου Μάνταλου είτε ως εκπροσώπου της ΚΕΔ είτε ως παρατηρητή διαιτησίας».

Last modified onΠέμπτη, 21 Μάρτιος 2024 19:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep