«Η πιο δύσκολη αποστολή»

Ο Στάθης Σταθόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Παναχαϊκή θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Ως την πιο δύσκολη αποστολή που ανέλαβε στην καριέρα του χαρακτήρισε την Παναχαϊκή ο Στάθης Σταθόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα οι Αχαιοί να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Αναλυτικά ανέφερε:

«Είναι η δουλειά μου, άρα προσπαθώ για το καλύτερο όπως κάνω σε κάθε ομάδα. Ήταν επιλογή μου να μείνω για μεγάλο διάστημα εκτός. Κάποια στιγμή, όμως έπρεπε να επανέλθω. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίπες και θα δούμε πού θα βγάλει»

Για το πρωτάθλημα:
«Αλλοιώνεται και η μάχη της ανόδου και αυτή στην ουρά. Άλλες ομάδες συγκεντρώνουν το απόλυτο και άλλες πρέπει να σημειώσουν περισσότερες επιτυχίες για να καλύψουν τις διαφορές»

«Είναι ιδιαίτερο, δύσκολο και κάθε μέρα προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διεξαγωγή του. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση των Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου. Κατά την άποψή μου αλλοιώνεται και η μάχη της ανόδου και αυτή στην ουρά. Άλλες ομάδες συγκεντρώνουν το απόλυτο και άλλες πρέπει να σημειώσουν περισσότερες επιτυχίες για να καλύψουν τις διαφορές».

Θα βγάλει τη σεζόν η Παναχαϊκή;
«Έτσι θέλω να πιστεύω. Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και το κυριότερο είναι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών. Στο ματς με τα Τρίκαλα είχα 12 παίκτες στη διάθεσή μου μεταξύ των οποίων δύο τερματοφύλακες. Παίζουν βασικοί παιδιά που θα έλεγα ότι θυσιάζονται για να παίξουν, γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έμπαιναν στην αποστολή».

Είναι η πιο δύσκολη αποστολή που έχετε αναλάβει;
«Παίζουν βασικοί παιδιά που θα έλεγα ότι θυσιάζονται για να παίξουν, γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έμπαιναν στην αποστολή. Κάθε Κυριακή δεν ξέρω τι αριθμό παικτών θα έχω στη διάθεσή μου»

«Ναι. Παρά τα προβλήματα που έχει η κάθε ομάδα, οι δυσκολίες να μην έχεις ρόστερ και με πολλά ματς μπροστά, καταλαβαίνετε ότι είναι μεγάλες. Κάθε Κυριακή δεν ξέρω τι αριθμό παικτών θα έχω στη διάθεσή μου».

Για τη μάχη της κορυφής:
«Φαβορί είναι οι τρεις ομάδες που έχουν ξεφύγει. Καμία, όμως δεν πρέπει να εγκαταλείψει, γιατί πάντα σου δίνεται η δυνατότητα να πλησιάσεις. Οι ομάδες όπως τα Τρίκαλα και η Λαμία θα πρέπει να κυνηγήσουν τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχουν».

Για τις συζητήσεις που είχε με τη Λαμία και τη δυναμική της:
«Ομάδες όπως τα Τρίκαλα και η Λαμία θα πρέπει να κυνηγήσουν τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχουν για την άνοδο»

«Είναι πραγματικότητα. Μιλήσαμε και πέρυσι τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο. Η διοίκηση δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που καλείται και να ικανοποιήσει απαιτήσεις μεγαλύτερης κατηγορίας. Τη δυναμική της Λαμίας δύσκολα τη συναντάς. Την έχω αντιμετωπίσει και ως παίκτης και ως προπονητής και ξέρω πόσο κόσμο μπορεί να συγκεντρώσει».

Για την τιμητική διάκριση από την UNESCO:
«Είναι το κέρδος της ζωής όταν επιβραβεύεται ηθικά κάποιος. Αυτό ακολουθώ πάντα και χαίρομαι όταν με τιμούν. Προσπαθώ με τη συμπεριφορά μου να φανώ αντάξιος της τιμητικής αυτής διάκρισης, είτε της UNESCO, είτε από άλλους φορείς χωρίς να χρειάζεται να φαίνεται τι κάνω στη ζωή μου».

Απόδοση: flnews

Last modified onΤετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 02:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep