«Δείχνω ποιος είμαι»

Ο Εμίλιο Φουρτάδο δήλωσε ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν όλοι στον Πανσερραϊκό.

Οδηγός στην «αναγέννηση» του Πανσερραϊκού είναι μέχρι τώρα ο Εμίλιο Φουρτάδο. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει σημειώσει ως τώρα εννέα τέρματα και σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη τόνισε ότι τα «λιοντάρια» έχουν μπει πλέον σε σωστό δρόμο και θα μπορέσουν να βάλουν σύντομα πιο ψηλά τον πήχη.

Αναλυτικά ο Φουρτάδο δήλωσε:

Για την έως τώρα πορεία:
«Δουλεύουμε δύο εβδομάδες με το νέο μας προπονητή και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Οι ποδοσφαιριστές κατανοούν τι θέλει από εμάς και από τις εμφανίσεις μας φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Σε ερώτηση αν βρήκε στις Σέρρες το νέο του λιμάνι:
«Βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με εμπιστοσύνη, έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άπαντες με βοηθούν να ξεδιπλώσω στον αγωνιστικό χώρο αυτό που μπορώ. Δείχνω ποιος πραγματικά είμαι»

«Έτσι φαίνεται. Έχω αρκετά λεπτά συμμετοχής, κάτι που χρειαζόμουν για να αποδείξω τις δυνατότητές μου. Βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με εμπιστοσύνη, έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άπαντες με βοηθούν να ξεδιπλώσω στον αγωνιστικό χώρο αυτό που μπορώ. Ο πρόεδρος και η διοίκηση μου δείχνουν εμπιστοσύνη, όλο το προσωπικό με βοηθά και νιώθω οικεία. Έτσι, δείχνω ποιος πραγματικά είμαι».

Για τον στόχο που έχει βάλει σχετικά με τον αριθμό τερμάτων:
«Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Στόχος μου είναι να παίζει καλά η ομάδα, να δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο και να παίρνει σε κάθε ματς το τρίποντο. Αν μπορώ κι εγώ να βοηθάω με γκολ, ακόμα καλύτερα. Το θέμα είναι να αγωνίζομαι για να κερδίζει η ομάδα».

Για το πώς του αρέσει να σκοράρει:
«Οι οπαδοί μας έχουν σταθεί στα δύσκολα και το γεγονός ότι τους πέταξα τη φανέλα ήταν μία μικρή ανταμοιβή. Είτε κερδίσει η ομάδα, είτε όχι είναι κοντά μας»

«Η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Είναι δύσκολη η δουλειά του επιθετικού και κρίνεται από το πόσο εύστοχος είναι. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να ξεχωρίζω».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς:
«Μου αρέσει που έχουμε καλή σχέση, πόσω μάλλον όταν με υποστηρίζουν και μου δείχνουν αγνή αγάπη. Όταν σου δείχνουν την αγάπη τους πρέπει να ανταποδώσεις με κάποιο τρόπο. Μας έχουν σταθεί στα δύσκολα και το γεγονός ότι τους πέταξα τη φανέλα ήταν μία μικρή ανταμοιβή. Είτε κερδίσει η ομάδα, είτε όχι είναι κοντά μας».

Σε ερώτηση αν η σχέση του με τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν πιο δύσκολη:
«Ήταν τιμή μου να περάσω από την ΑΕΚ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά τρέφω σεβασμό προς τους οπαδούς της. Μην ξεχνάτε ότι όλα στη ζωή είναι μαθήματα. Μέσα από τις αντιξοότητες πήρα μαθήματα»

«Ήταν τιμή μου να περάσω από την ΑΕΚ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά τρέφω σεβασμό προς τους οπαδούς της. Μην ξεχνάτε ότι όλα στη ζωή είναι μαθήματα. Μέσα από τις αντιξοότητες πήρα μαθήματα. Η ΑΕΚ πλέον μπήκε στον δρόμο της. Χαίρομαι που πέρασα από εκεί και είχα την τιμή να φορέσω τη φανέλα της. Μένω με τις εμπειρίες και χαίρομαι που είμαι τώρα στον Πανσερραϊκό».

Για τη συνεργασία του με τον Πάουλο Κάμπος:
«Τον σέβομαι και τον εκτιμώ και έχω σεβσσμό σε όλους τους προπονητές που είχαμε φέτος στην ομάδα. Μας δείχνει εμπιστοσύνη και έχουμε ηρεμία. Είναι έξυπνος, δυναμικός και έχει όρεξη για δουλειά. Μιλάμε κοινή γλώσσα, οπότε καταλαβαίνω τι ζητάει από μένα. Ήρθε με όρεξη να πετύχει. Θέλουμε να μείνουμε σε σωστό δρόμο και να πετύχουμε τον στόχο μας στο μέλλον. Η ομάδα θα κινηθεί σε καλό δρόμο και θα βάλει σύντομα υψηλότερους στόχους».

Αν θέλει να σκοράρει με τον Πανσερραϊκό και στην Α' Εθνική:
«Ο Πάουλο Κάμπος είναι έξυπνος, δυναμικός και έχει όρεξη για δουλειά. Μιλάμε κοινή γλώσσα, οπότε καταλαβαίνω τι ζητάει από μένα. Ήρθε με όρεξη να πετύχει»

«Ναι, το εύχομαι. Θέλει, όμως σκληρή δουλειά. Τώρα σκέφτομαι μόνο το παρόν. Πώς θα δουλέψουμε ομαδικά για να δώσουμε χαρές στον κόσμο μας. Μακάρι να πάρουμε τον δρόμο για τη Super League».

Ένα μήνυμα στους οπαδούς:
«Να συνεχίσουν να είναι κοντά μας. Η στήριξή τους βοηθά για καλύτερες πορείες. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μας αξίζει να ονειρευόμαστε την Α' Εθνική και να το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Με σκληρή δουλειά θέλουμε να τους εμπνεύσουμε ότι δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε την άνοδο».

Για τη διαμονή του στις Σέρρες:
«Υπήρχε διαφορετικός τρόπος ζωής στην Αθήνα και την Πάτρα. Οι Σέρρες είναι μία φιλόξενη πόλη που με έχει αγκαλιάσει και νιώθω πολύ άνετα».

Σχετικά με το αν θα σκοράρει απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, απάντησε στα ελληνικά:
«Αυτό θέλω, αλλά το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί».

Απόδοση: flnews

Last modified onΤρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016 15:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep