Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ο Τσίπεφ ξαναχτυπά...

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής κατάφερε να χρεώσει την Καλλιθέα χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό και να δημιουργήσει πρόβλημα στον Μακεδονικό που αποβλήθηκε από το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Κατέφυγε στην FIFA και για τη Νέα Σαλαμίνα.

Tην περίοδο 2008-09 o Βούλγαρος Τσβέτομιρ Τσίπεφ ήρθε στην Καλλιθέα, αλλά άνηκε στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Η ΠΑΕ τότε ζημιώθηκε 10.000 ευρώ, 5.000 ευρώ η προκαταβολή και άλλα τόσα για τη διαμονή του. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα της Καλλιθέας, αλλά προσέφυγε στη FIFA και κέρδισε την προσφυγή, παρά το ότι η Καλλιθέα έστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Τώρα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει 31.500 στον ποδοσφαιριστή, διότι σε αντίθετη περίπτωση απειλείται με αφαίρεση βαθμών!


Η Καλλιθέα την αγωνιστική περίοδο 2008/09, είχε έρθει σε συμφωνία με τον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή, Τσβέτομιρ Τσίπεφ για συνεργασία ενός έτους, κατά την μεταγραφική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά ο παίκτης άνηκε στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα και όπως αποκάλυψε ο Νίκος Σαλευρής, εξαπάτησε τους ανθρώπους της Καλλιθέας (τότε δεν ήταν ο κ. Σαλευρής στη διοίκηση), οι οποίοι του πρόσφεραν συμβόλαιο. Φυσικά το δελτίο του παίκτη δεν εγκρίθηκε ποτέ από την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ, αφού όπως προείπαμε ο Τσίπεφ τυπικά άνηκε στη Νέα Σαλαμίνα.

Η Καλλιθέα τότε ζημιώθηκε 10.000 ευρώ, καθώς του κατέβαλλε 5.000 ευρώ προκαταβολή και άλλα τόσα για τη συντήρησή του (διαμονή κτλ.) όσο ήταν στην Ελλάδα. Φυσικά από τη στιγμή που ο Τσίπεφ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα της Καλλιθέας και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτέλεσε παρελθόν. Μετά από 14 μήνες όμως το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο αφού προσέφυγε στη FIFA στην οποία κατήγγειλε την ΠΑΕ Καλλιθέα. Ο Βούλγαρος κέρδισε την προσφυγή, παρά το γεγονός ότι η Καλλιθέα έστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως δεν έκανε κάτι μη νόμιμο, και η ομάδα είναι τώρα υποχρεωμένη να καταβάλλει 31.500 στον ποδοσφαιριστή, διότι σε αντίθετη περίπτωση απειλείται με αφαίρεση βαθμών!

Η Καλλιθέα ζυγίζοντας την επιλογή να καταφύγει στο CAS, διαπίστωσε πως τα έξοδα μπορεί να είναι και μεγαλύτερα.Αποφάσισε να τον εξοφλήσει σε δόσεις, αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να γίνει παρακράτηση φόρου 21,5%. Η Καλλιθέα έστειλε το υπόλοιπο ποσό στον Τσίπεφ, όμως ο Βούλγαρος είχε την απαίτηση να καλύψει η ΠΑΕ και τους φόρους!

Η Καλλιθέα ζυγίζοντας την επιλογή να καταφύγει στο CAS, διαπίστωσε πως τα έξοδα μπορεί να είναι και μεγαλύτερα. Επομένως αποφάσισε να τον εξοφλήσει σε δόσεις, ερχόμενη σε διακανονισμό με τον μάνατζερ του. Σύμφωνα όμως με την ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να γίνει παρακράτηση 21,5%, για φόρο που αποδίδεται στο κράτος. Η Καλλιθέα προέβη στην αφαίρεση του αντίστοιχου ποσού και έστειλε το υπόλοιπο στον Τσίπεφ. Ο Βούλγαρος όμως είχε την απαίτηση το ποσό να του καταβληθεί εξ ολοκλήρου, βάζοντας την ΠΑΕ να καλύψει και τους φόρους!

Εξάλλος και με το δίκιο του, ο κ. Σαλευρής τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα Καλλιθέα-Φωκικός: «Για ποιον λόγο να πληρώσουμε καθαρά τη δόση των 6.750 ευρώ; Είναι άδικα χρήματα. Είναι απάτη. Δυστυχώς ό,τι πάει από την Ελλάδα στη FIFA απορρίπτεται, διότι είμαστε ανυπόληπτοι. Ειμαστε μικρή αλλά νοικοκυρεμένη ομάδα και παρακρατούμε αυτά τα χρήματα για την εφορία. Δηλαδή με τόσα προβλήματα που έχει η χώρα δεν τα θέλει αυτά τα λεφτά; Αυτό το δημοφιλές άθλημα το έχουμε υποβαθμίσει και δεν ακουμπάμε στην κοινωνία. Ο,τι δεν έχει τη συνδρομή της κοινωνίας δεν μπορεί να λειτουργήσει», και εν συνεχεία κατακεραύνωσε την ΕΠΟ για την παντελή αδράνειά της: «Αντί να πάρει θέση η ΕΠΟ, κάθεται και δέχεται τις επιστολές του και μας τις μεταβιβάζει. Επικοινωνεί με απατεώνα. Εξαπάτησε την ομάδα και η ΕΠΟ δεν πήρε θέση. Η Καλλιθέα κανονικά δικαιούται αποζημίωση»!

Ο Τσίπεφ, έτρεξε στα δικαστήρια τόσο τη Νέα Σαλαμίνα, όσο και τον Μακεδονικό, αποδεικνύοντας πως έχει ψωμοτύρι τέτοιες υποθέσεις... Από τους Κύπριους διεκδίκησε περίπου 150.000 ευρώ, ενώ από τον Μακεδονικό 115.000 και τον οδήγησε στην αποβολή του από το περιφερειακό πρωτάθλημα κατόπιν σχετικής εισήγησης της FIFA!

Κλείνοντας ο ισχυρός άνδρας της Καλλιθέας με αφορμή την έλευση του νέου έτους, ευχήθηκε: «Πρέπει να παλέψουμε για την ανάσταση του τόπου και του αθλήματος που αγαπάμε και προσφέρουμε ανιδιοτελώς».

Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι ο Τσίπεφ, έτρεξε στα δικαστήρια τόσο τη Νέα Σαλαμίνα, όσο και τον Μακεδονικό, αποδεικνύοντας πως έχει ψωμοτύρι τέτοιες υποθέσεις... Από τους Κύπριους διεκδίκησε ποσό ύψους περίπου 150.000 ευρώ, ενώ από τον Μακεδονικό 115.000, το οποίο οδήγησε την ελληνική ομάδα στην αποβολή της από τη Δ' Εθνική, κατόπιν σχετικής εισήγησης της FIFA! Το κωμικοτραγικό σε όλη την ιστορία είναι το γεγονός ότι ο Βούλγαρος αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερα ματς φορώντας τη φανέλα του Μακεδονικού!

Last modified onΔευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 17:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep