«Η ΑΕΛ φέτος θ' ανέβει» (pics)

Οι Βυσσινί γιόρτασαν τα 60 χρόνια από την ίδρυσή τους στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Βραδιά γενεθλίων ήταν αυτή της Παρασκευής (17/05) για την ΑΕΛ. Η θεσσαλική ομάδα με μια λαμπρή εκδήλωση γιόρτασε τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και σε μία κατάμεστη αίθουσα. Ήταν η πρώτη εκδήλωση σε μία σειρά δράσεων που ετοιμάζει η ΠΑΕ και κορυφαία στιγμή ήταν η εμφάνιση των τριών τροπαίων, του πρωταθλήματος 1988 και των Κυπέλλων του 1985 και του 2007.

Ομιλητές ήταν ο μεγαλομέτοχος Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Λάμπρος Ιωακείμ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυµος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δηµήτρης Κουρέτας και ο δήµαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαµάκος, στους οποίους και δόθηκε η φανέλα της οµάδας. Βραβεύτηκε ακόμα ο Βάκης Γιαννούλης, η φωνή του ύμνου της ΑΕΛ (το βραβείο παρέλαβε η ανηψιά του) και ο συνθέτης Γιάννης Τσανακάς στο πρόσωπο του γιου του, Άρη.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης δεσμεύτηκε ότι η ΑΕΛ θ' ανέβει κατηγορία φέτος και είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Η πρώτη μου δέσμευση είναι ότι η ομάδα αγωνιστικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά, θα αλλάξει και θα εξυγιανθεί πλήρως. Θα απομακρύνουμε ό,τι σάπιο και περιττό υπάρχει και θα κρατήσουμε μόνο τα σημαντικά. Η δεύτερή μου δέσμευση ως Πρόεδρος αυτής της ιστορικής ομάδας, είναι ότι η ΑΕΛ φέτος θα ανεβεί κατηγορία. Εάν η φετινή μας προσπάθεια δεν στεφθεί με επιτυχία, ο επόμενος διαχειριστής της ομάδας χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, θα είναι ο Δήμος Λαρισαίων. Εφόσον πετύχουμε θα συνεχίσουμε!

Όσοι λοιπόν από εσάς δεν θα θέλουν να με θυμούνται σαν έναν ακόμη Πρόεδρο της βασίλισσας του θεσσαλικού κάμπου, είμαι βέβαιος ότι θα με θυμούνται ως εκείνον που δεν επέτρεψε την επανάληψη της θλιβερής ιστορίας. Η συμμετοχή είτε στο μετοχικό κεφάλαιο είτε στην οικονομική διαχείριση είναι απολύτως επιθυμητή για οποιονδήποτε συμπολίτη μου και θα δώσει μάλιστα πολύτιμες ανάσες. Ακόμη και για οποιονδήποτε ξένο επενδυτή επιθυμεί, η πόρτα για να συνδράμει στην προσπάθεια είναι ανοικτή, εφόσον όμως αποδεχθεί ότι πλειοψηφία και ο πρώτος λόγος θα είναι πάντα στα χέρια της Λάρισας».

Η ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Στο Δηµοτικό Ωδείο της Λάρισας, εκεί που «γεννήθηκε» η ιδέα της ΑΕΛ, µε µια λαµπερή εκδήλωση η ΠΑΕ γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής 17/5, τα 60 χρόνια της «βασίλισσας».

Σε µία κατάµεστη αίθουσα, παρουσία Αρχών, φορέων, παλαιμάχων, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ και των ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού και δεκάδων πιστών της εµβληµατικής «ιδέας» της πόλης, το ταξίδι στον χρόνο ζωντάνεψε µνήµες κι έφερε κύµατα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας που κάλυψαν κάθε εκατοστό του χώρου.

Χαιρετισµούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυµος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δηµήτρης Κουρέτας και ο Δήµαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαµάκος οι οποίοι παρέλαβαν και την φανέλα της ομάδας από τον αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Νταβέλη, τον πρόεδρο κ. Αχιλλέα Νταβέλη και τον προπονητή κ. Παύλο Δερμιτζάκη.

Οµιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Λάµπρος Ιωακείµ.

Μια εκδήλωση η οποία στον εμβληματικό χώρο του Δημοτικού Ωδείου ανέδειξε και τίμησε για πρώτη φορά τους δημιουργούς του ύμνου της ΑΕΛ βραβεύοντας την «φωνή» του ύμνου κ. Βάκη Γιαννούλη, ο οποίος έστειλε χαιρετισμό που αναγνώστηκε και το βραβείο εκ μέρους του παρέλαβε η ανιψιά του κα Αντιγόνη Τσιπλακούλη από τον παλαίμαχο κ. Μπάμπη Ντόσα και τον συνθέτη του Ύμνου τον αείμνηστο Γιάννη Τσανακά. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του κ. Άρης Τσανακάς από τον διοικητικό της ΠΑΕ κ. Δημήτρη Παπαλέξη.

Ο ενθουσιασμός στον χώρο του Ωδείου περίσσευε όταν μετά από την προβολή επετειακού video οι αρχηγοί των ομάδων του 1985, του 1988 και του 2007 κ.κ. Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Γκαλίτσιος και Ζήσης Ζιάγκας αντίστοιχα συνοδεία του ύμνου της ΑΕΛ οδήγησαν τα τρόπαια από την μέση της αίθουσας, μέσα σε έντονα επιφωνήματα και χειροκροτήματα, στα ειδικά βάθρα που είχαν στηθεί στη σκηνή.

Στο πρόσωπο του προέδρου του συλλόγου Παλαιμάχων κ. Τάκη Παραφέστα, ο οποίος έκανε έναν συγκινητικό χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης παρέδωσε αναμνηστικό των 60 χρόνων.

Με την μουσική των «δρόμων της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, εκτελεσμένη από την φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Μαρίας Παναγοπούλου, 8 νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ17 και Κ19, οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή μαζί με τους μουσικούς, μετέφεραν 8 λάβαρα με τις σπουδαιότερες παραλλαγές του σήματος της ομάδας μας διαχρονικά που κόσμησαν στη διάρκεια των 60 ετών την φανέλα της ΑΕΛ.

Ως επίλογος, παίζοντας η φιλαρμονική τον ύμνο της ΑΕΛ, ανέβηκαν στην σκηνή, το Δ.Σ. των παλαιμάχων, η ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ με το προπονητικό team και οι ακαδημίες Κ17 και Κ19 παρουσία του προέδρου κ. Αχιλλέα Νταβέλη και του αντιπροέδρου κ. Ιωάννη Νταβέλη αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα της βραδιάς «60 χρόνια ΑΕΛ: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» γιατί «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων και την μαέστρο κα Μαρία Παναγοπούλου για την συμμετοχή τους στην πρώτη εκδήλωσή μας, τον κ. Δημήτρη Κούρο που επιμελήθηκε με τη βοήθεια υλικού από την προσωπική του συλλογή το video με την ιστορική αναδρομή πριν και μετά της ιδρύσεως της ομάδας μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους εσάς που κατακλύσατε το Ωδείο και δώσατε παλμό κι ενθουσιασμό στην πρώτη εκδήλωση για τα 60 χρόνια. Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Δήμητρα Βασιλάκου μέλος του Δ.Σ».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση...

Last modified onΣάββατο, 18 Μάιος 2024 13:21

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep