«Θα ήταν ανήθικο»

Ο Χάρης Μπριλάκης μίλησε στο flnews για το fair play του ΑΟΧ στη Ζάκυνθο.

Ιστορία έγραψε ο ΑΟ Χανιά στη Ζάκυνθο με την κίνησή του να τηρήσει το fair play και να επιτρέψει στον Ζαουάντ Ζαϊρί να βρει δίχτυα, αποδίδοντας... δικαιοσύνη μετά το τέρμα που σημείωσε ο Αλέξανδρος Τσούτσης. Ποτέ ξανά, άλλωστε, επαγγελματική ομάδα δεν έχει παραδεχτεί ότι παραβίασε την άτυπη συμφωνία μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στη συνέχεια την παραβίαση της εστίας της.

Ο αρχηγός του ΑΟ Χανιά, Χάρης Μπριλάκης που είχε πλήρη εικόνα για το γκολ της ομάδας του, μίλησε στο flnews για το παιχνίδι του Σαββάτου (12/12) και την κίνησή του να ζητήσει από τον πάγκο να τηρηθεί το fair play. Όπως τόνισε: «Θα ήταν ανήθικο να μην το τηρήσουμε».

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός περιέγραψε αρχικά τη φάση του γκολ του ΑΟΧ:

«Ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου έβγαλε πλάγιο τη μπάλα, γιατί υπήρχε πεσμένος συμπαίκτης του. Πήγα εγώ να κάνω το αράουτ και είπα στον Δεινόπαπα να επιστρέψει τη μπάλα στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Εκείνος δεν έκανε μεγάλη πάσα και την έδωσε χαμηλά. Ο Τσούτσης δεν είχε καταλάβει ότι το πλάγιο έγινε λόγω τραυματισμού, πήρε τη μπάλα και σκόραρε. Ούτε από τον πάγκο μας το είχαν καταλάβει, γι' αυτό και πανηγύρισαν».

Σε ό,τι αφορά στο πώς αντέδρασε ο ίδιος, είπε:

«Πήγα στον πάγκο, έπιασα τον γενικό αρχηγό, Χάρη Γεωργαράκη και του είπα ότι πρέπει να τηρηθεί το fair play. Η αλήθεια είναι ότι εγώ και ο Δεινόπαπας «παγώσαμε» όταν είδαμε τον Τσούτση να πανηγυρίζει, όμως επειδή τον ξέρω σαν χαρακτήρα δεν θα το έκανε ποτέ αν είχε δει ότι είχε χτυπήσει παίκτης της Ζακύνθου.

Μόλις ενημέρωσα τον πάγκο μας, όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να δεχτούμε το γκολ. Έτσι και έγινε. Ο Ζαΐρί πήρε τη μπάλα και σκόραρε το 3-2. Το καλό για εμάς είναι ότι καταφέραμε και φέραμε το ματς στα ίσα».

Για τη συμφωνία μεταξύ των παικτών σχετικά με το fair play ανέφερε:

«Το fair play δεν σε υποχρεώνει να το τηρείς κανείς. Είναι μία συμφωνία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Μου έχει τύχει σε παιχνίδι να ενημερώνεται ο διαιτητής από κάποια ομάδα ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της δεν θα παίζουν fair play. Αν είχαμε ενημερώσει τη Ζάκυνθο ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα το τηρούσαμε, μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Ωστόσο, θα ήταν ανήθικο να μη δεχτούμε τέρμα στη συνέχεια. Δεν θα δείχναμε σεβασμό στους αντιπάλους μας. Άλλωστε τα Χανιά φημίζονται για το ήθος τους και σε καμία στιγμή δεν πέρασε σε καμία στιγμή από το μυαλό κανενός στην ομάδα να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να σκοράρει».

Για το fair play που δεν είχε τηρηθεί από την Κέρκυρα στο ματς με τη Ζάκυνθο, σημείωσε:

«Το αράουτ έγινε από την πλευρά που το έκανα κι εγώ. Επειδή έβλεπα το ματς, η Κέρκυρα τότε άλλαξε πέντε πάσες μέχρι να σημειώσει γκολ. Όταν βλέπεις και παίζουν κανονικά και δεν δίνουν τη μπάλα, τότε καταλαβαίνεις ότι έκριναν πως έπρεπε να παίξουν έτσι. Εμείς σε ένδειξη σεβασμού προς τον αντίπαλο, αλλά και προς τον εαυτό μας το τηρήσαμε. Μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλοι»

Σε ερώτηση ποιος ήταν ο πρώτος που τον συνεχάρη, ο Μπριλάκης είπε:

«Με συνεχάρη ο Ηρακλής Νύκταρης και ο Διονύσης Δημόπουλος από τον ΠΣΑΠ, γιατί μίλησα με τον δεύτερο για το θέμα της αποχής».

Για την απεργία των ποδοσφαιριστών συμπλήρωσε:

«Θα δούμε αρχής γενομένης από τους αγώνες της Τρίτης. Ζήτησα από τον ΠΣΑΠ να μου πουν αν θα έχουμε τη στήριξη των μεγάλων ομάδων και ειδικά αυτών της Super League. Αν μπουν αυτές οι ομάδες μπροστά, τότε θεωρώ ότι θα γίνει η αποχή. Όλο αυτό γίνεται για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ μπήκαν μπροστά. Φανταστείτε να γίνει κάτι ανάλογο και εδώ, πόση δύναμη θα μας δώσει».

Last modified onΚυριακή, 13 Δεκέμβριος 2015 14:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep