Κέρκυρα κατά... ριπάς!

Οι Φαίακες μετέτρεψαν σε περίπατο (4-0) το επτανησιακό ντέρμπι με τη Ζάκυνθο και πλησίασαν στον πόντο την ΑΕΛ.

Την πιο άνετη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε τη Δευτέρα (21/03) το απόγευμα η Κέρκυρα και έβγαλε την καλύτερη δυνατή αντίδραση μετά το 2-2 στις Σέρρες. Οι Φαίακες ήταν καταιγιστικοί κόντρα στη Ζάκυνθο της οποίας επικράτησαν 4-0 χάρη στο ξέσπασμά τους στο πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Έτσι... προσγείωσαν ανώμαλα τους φιλοξενούμενους που προέρχονταν από τρίποντο (4-0) σε βάρος της Παναχαϊκής και μείωσαν εκ νέου τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΛ στον πόντο.

Σημειώνεται ότι με τα τέσσερα αυτά γκολ η Κέρκυρα διαθέτει πλέον την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (39) χωρίς, μάλιστα, να έχει πάρει αγώνες στα χαρτιά. Το 4-0, μάλιστα, αποτελεί την πιο άνετη νίκη της φετινής σεζόν μαζί με αυτές των Τρικάλων (4-0 τον Παναιγιάλειο) και της Ζακύνθου (4-0 τους Αχαιούς).

Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι και στο 28' από κάθετη μπαλιά του Ανδρεόπουλου και σέντρα του Χιντζίδη ο Ζορμπάς με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ. Η Ζάκυνθος είδε τον Ζαϊρί να είναι μπλοκαρισμένος, αν και διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ που υποδείχτηκε ο Μαροκινός στο 44', χωρίς το ριπλέι να βοηθά.

Το δεύτερο 45λεπτο ηταν μονόλογος των Φαιάκων. Στο 58' ο Ζορμπάς σέντραρε για τον Μπαλντοβαλίεφ και ο Γκόμεζ που μπήκε στη φάση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χιντζίδης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από απόσταση 35 μέτρων δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παπαδόπουλο για το 3-0. Ο χορός των γκολ σταμάτησε στο 70' με δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Κόντο και ενώ η μπάλα προηγουμένως είχε προσκρούσει στο δεξί δοκάρι της εστία της Ζακύνθου.

Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Βάνια Ραντίνοβιτς έκανε αλλαγές για να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ, κάτι που έκανε και ο προπονητής της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης. Έτσι, ο ΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο σερί στις 6 αγωνιστικές, ενώ η Ζάκυνθος δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει ο Βάνια Ραντίνοβιτς, ζητώντας θετικά αποτελέσματα και μακριά από το νησί.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 28' Ζορμπάς, 58' Γκόμεζ, 60' Χιντζίδης, 70' Κόντος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Χιντζίδης, Βενέτης, Γρομητσάρης, Ζορμπάς (65' Φάμπιο), Κόντος (80' Καρντόσο), Νίκιτς, Ανδρεόπουλος, Αρναρέλλης (71' Σουάνης), Μπαλντοβαλίεφ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Ορφανίδης, Τσιάμης, Ζέλιος (62' Ν. Πέττας), Αποστόλου, Ζαϊρί, Κουρέλλας (78' Μεντούρ), Κυριακίδης, Πεχλιβανόπουλος, Σταματής, Κρολ (85' Αντωνίου).

Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Γκαβέρας (Αχαΐας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Last modified onΔευτέρα, 21 Μάρτιος 2016 19:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep