Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Πρωταθλητές και στα προβλήματα»

Ο προπονητής των Νέων του Πανσερραϊκού σε στιγμές χαράς λίγο μετά την κατάκτηση του κυπέλλου δίνει οδηγίες στους ποδοσφιαιριστές τους ακόμη και στην απονομή. Ο προπονητής των Νέων του Πανσερραϊκού σε στιγμές χαράς λίγο μετά την κατάκτηση του κυπέλλου δίνει οδηγίες στους ποδοσφιαιριστές τους ακόμη και στην απονομή.

Ο προπονητής Νέων του Πανσερραϊκού, Σάκης Αναστασιάδης μίλησε στο FL News για τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουν για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, εκεί που τα «πιτσιρίκια» του Πανσερραϊκού σήκωσαν για δεύτερη διαδοχική σεζόν το κύπελλο του πρωταθλητή, ο προπονητής της ομάδας έβλεπε τους κόπους μια δύσκολης σεζόν να ανταμείβονται. Γνώριζε, όμως, πως οι συνθήκες ήταν σαφώς πιο δύσκολες και χρειάστηκε η στήριξη από τις οικογένειες των παιδιών για να βγάλουν την χρονιά.

«Ένα πράγμα του επαναλαμβάνεται σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Νομίζω πως υπάρχει κάτι που γίνεται στην ομάδα των Σερρών τα τελευταία χρόνια και γίνεται καλά. Το μυστικό είναι η δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και φαίνεται κάθε χρόνο που ερχόμαστε στον τελικό και παίρνουμε τον τίτλο».

Πίσω από αυτή την ημέρα της επιτυχίας τι κρύβεται;

«Θα έλεγα πως κρύβεται μεγάλη στεναχώρια. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με προβλήματα στα γήπεδα, τα οικονομικά και γενικά να νιώθουμε πως είμαστε εντελώς μόνοι σαν ομάδα. Αν δεν είχαμε τους γονείς των παιδιών ίσως να μην ερχόμασταν εδώ. Θα θέλαμε να έχουμε έστω στο δέκα τοις εκατό την οργάνωση που έχει ο Παναιτωλικός, στις δομές τους στις μικρές ομάδες μέχρι και την πρώτη».

Τα παιδιά έχουν μάθει να δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως και εσείς;

«Κάποια στιγμή ο Πανσερραϊκός πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει πιο ελκυστικός προς τα παιδιά αυτά, τις οικογένειες τους και τους ανθρώπους των Σερρών. Δεν μπορεί με την συμπεριφορά του να απωθεί γενικά τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους. Πιστεύω ότι πρέπει να έρθει κάποιος επενδυτής που θα έχει όραμα, να οργανώσει την ομάδα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Νομίζω πως τότε θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για το σερραϊκό ποδόσφαιρο».

Αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για έναν επενδυτή το ότι υπάρχει μια ομάδα με τόσο ταλέντο στις μικρές ηλικίες;

«Αν κάποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο και βλέπει πως αυτός ο «κάμπος» των Σερρών, όπως και ο «κάμπος» της Λάρισας παραδοσιακά είναι μια αστείρευτη πηγή ταλέντων θα θέλει να επενδύσει στην ομάδα. Αν δεν σκύψεις πάνω του, αν δεν καλλιεργήσεις τον κάμπο αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Είστε και εσείς μέλος της παραγωγής αυτού του κάμπου και σας αρέσει να βοηθήσετε και άλλα παιδιά να αναδειχθούν με καλύτερες προϋποθέσεις;

«Είναι μια δουλειά την οποία την αγαπάμε. Πρέπει να οργανωθούμε, δεν γίνεται να ταλαιπωρούμαστε άλλο. Εχουμε κουράσει τους γονείς, έχουμε κουράσει τα παιδιά. Ο Πανσερραϊκός πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσει, πρέπει να ενωθεί όλος αυτός ο κόσμος και να βρεθούν οι άνθρωποι που θα φέρουν σε πέρας ένα μεγάλο έργο. Η Πανσερραϊκή κοινωνία πρέπει να σκύψει σε μια ομάδα πολύ δυνατή, σε μια επιχείρηση τεράστια, σε μια τεράστια επιχείρηση που θα απασχολήσει πολύ κόσμο και πολλές οικογένειες. Νομίζω πως πρέπει να μπούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να αποκτήσουμε τις υποδομές για να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που έχουμε και το υλικό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών».

Last modified onΚυριακή, 28 Απρίλιος 2013 14:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep