Ψάχνει συμπαίκτες ο Ροκάκης

Ο Αντώνης Ροκάκης περιμένει ως τις 6 Ιουνίου συμπαίκτες για να ενισχύσουν την προσπάθεια των Χανίων.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (26/05) ο πρόεδρος των Χανίων, Αντώνης Ροκάκης. Ο ισχυρός άνδρας των Κυανόλευκων επεσήμανε ότι για να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους η ΠΑΕ οφείλει ν' αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό της και για τον σκοπό αυτό απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε συμπαίκτες - επενδυτές να εκφράσουν το ενδιαφέρον εμπλοκής ως τις 6 Ιουνίου.

Ο Ροκάκης είπε μεταξύ άλλων ότι τα Χανιά είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν φάκελο στη «Sportradar» και σε ερώτηση αν δεν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ενδιαφερθούν. Αν όχι, οι στόχοι θα αλλάξουν. Δεν ζητάμε κάτι με το ζόρι». Ρωτήθηκε, ακόμα, αν εμφανιστεί επενδυτής που θα θέλει την αποχώρησή του και είπε: «Αν είναι για το καλό της ομάδας, θα το συζητήσω. Δεν είναι η πρόθεσή μου να φύγω».

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που οι εκπρόσωποι του Τύπου μας τιμάτε και σήμερα με την παρουσία σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί με επαγγελματισμό και αξιοπιστία στέκεστε δίπλα στο Χανιώτικο Αθλητισμό, όπως και στην ποδοσφαιρική ομάδα των Χανίων. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται από τη Διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών για την παγκόσμια Κοινωνία, την Οικονομία και τον Αθλητισμό.

Αναπόφευκτα και ο τόπος μας αντιμετωπίζει ακόμα τις σκληρές συνέπειες της πανδημίας Covid-19, σε συνδυασμό με τις πιεστικές επιπτώσεις των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία. Οι Έλληνες φίλαθλοι με θλίψη, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε για τα διοικητικά και οικονομικά αδιέξοδα ακόμα και ιστορικών συλλόγων με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό. Εμείς, στη Διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά, ιδιαίτερα στο σημερινό κρίσιμο «σταυροδρόμι» συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμισμό την ανοιχτή επικοινωνία μας με τους Χανιώτες φιλάθλους:

Οφείλουμε να τους παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας για τη μέχρι σήμερα Αθλητική και Κοινωνική μας πορεία. Έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις ιστορικές προκλήσεις για το μέλλον των Χανίων μας. Τα τελευταία χρόνια, στην ΠΑΕ Χανιά, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε με πάθος. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε όχι μόνο σε χρήματα αλλά και στις αξίες μας. Όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά και στα παιδιά μας. Να αναπτύξουμε ένα νέο αθλητικό πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που πριν 5 χρόνια τοποθέτησε τα θεμέλια για να ενώσει τα ποδοσφαιρικά Χανιά κάτω από την περήφανη «σημαία» της ομάδας με το βαρύ όνομα του τόπου μας, διανοίγοντας νέες προοπτικές για το αύριο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με την καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητικών επιτελείων, μοιραστήκαμε μαζί τους και τους ευχαριστούμε το κοινό μας «Πάθος που Αξίζει», ανεξάρτητα αν, όπως συμβαίνει συχνά στον επαγγελματικό αθλητισμό, διαπιστώσαμε με αλληλοσεβασμό και επαγγελματισμό, στο τέλος της πολύχρονης συνεργασίας μας, τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις για τα επόμενα βήματα της ομάδας. Αποτέλεσμα της σκληρής ομαδικής δουλειάς και των σημαντικών μας επενδύσεων, να καθιερώσουμε τα τελευταία χρόνια τα Χανιά μας στις κορυφαίες θέσεις της Super League 2. Παρουσιάσαμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό ποδοσφαιρικό σύνολο πλαισιωμένο από άρτιο υποστηρικτικό επιτελείο καταρτισμένων στελεχών, το οποίο σήμερα απολαμβάνει του σεβασμού της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Έτσι, πρωταγωνιστούμε υπερήφανα κάθε χρόνο στην απαιτητική μάχη της ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι σήμερα εδώ, γνωρίζετε ότι προσωπικά, πριν από περίπου μια δεκαετία, είχα την ιδιαίτερη τιμή να αναλάβω, με τον ενθουσιασμό του παλιού ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, τη διοίκηση της ερασιτεχνικής ομάδας του τόπου καταγωγής μου, του Κισσαμικού, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα. Με σκληρή δουλειά και άξιους συνεργάτες δεν αργήσαμε να δημιουργήσαμε την υγιή Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία του Κισσαμικού, «σκαρφαλώνοντας» με σχέδιο και δυναμισμό στη δεύτερη εθνική επαγγελματική κατηγορία, όπου συνυπήρξαμε και με τον «Α.Ο. Χανιά».

Μετά την τότε οικονομική περιπέτεια και αδιέξοδο της ομάδας των Χανίων, χωρίς δεύτερες σκέψεις, προσφέραμε την «ΠΑΕ Κισσαμικός» στην τιμητική αποστολή να μην «υποσταλεί η ποδοσφαιρική σημαία» των Χανίων. Έτσι, αλλάξαμε το όνομά μας σε «ΠΑΕ Χανιά» και συνενώσαμε τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις και των δύο ομάδων. Επιπλέον, μεταφέραμε με σεβασμό και την έδρα μας στην πρωτεύουσα των Χανίων. Στο υπέροχο αυτό αθλητικό «ταξίδι» οι προκλήσεις και φυσικά οι ευθύνες μεγάλωσαν για τα 4 χρόνια που ακολούθησαν. Οι πρωταγωνιστικές θέσεις της «ΠΑΕ Χανιά» στην κορυφή της B’ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου (SL2) ήταν οι εξής:

2017-18 4η θέση
2018-19 6η θέση
2019-20 3η θέση (διακοπή πρωταθλήματος)
2020-21 5η θέση
2021-22 4η θέση

Με το βαρύ όνομα «Χανιά» στη φανέλα μας, πρώτη μας προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι οι ίδιοι οι συνάνθρωποί μας, η Χανιώτικη Κοινωνία. Η πανδημία Covid-19 πίεσε έντονα το κοινωνικό σύστημα της πατρίδας μας και αρκετές προνοιακές δομές λειτουργούν στα όρια τους. Το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Χανιά εμπνέεται από «Πάθος για Ζωή». Δεν σταματήσαμε να στηρίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη και ανοίγοντας την αγκαλιά μας. Συνδράμουμε στις ανάγκες και στα μηνύματα που λαμβάνουμε από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» καθώς αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν ακόμα και σε στοιχειώδεις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Για την επιτυχία στο απαιτητικό μας έργο ζητήσαμε την ευλογία και τη συμπαράσταση των τριών Μητροπόλεων του τόπου μας. Επιπλέον, στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία και τα σημαντικότερα κοινωνικά ιδρύματα της πόλης μας, όπως το Κηφααμεα, την ΕΛΕΠΑΠ, τη Μεγαλόχαρη, το Ανουσάκειο Ίδρυμα και τους Ορίζοντες. Είναι τιμή μας να μοιραζόμαστε το Πάθος μας για Ζωή με τους συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες ικανότητες. Ο Αθλητισμός ενώνει και προτεραιότητά μας στα Χανιά είναι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Την ίδια στιγμή, η σημαντικότερη επιτυχία της «ΠΑΕ Χανιά» είναι το «Πάθος της για το Αύριο». Στο Δίκτυο Ακαδημιών μας, με την καθοδήγηση του καταξιωμένου Γιώργου Αμανατίδη, στο ρόλο του τεχνικού συμβούλου, και την πολύτιμη προσφορά του Βασίλη Παπαδάκη, χτίζουμε στρατηγικά το Μέλλον του Χανιώτικου ποδοσφαίρου. Κάνουμε ήδη πράξη το όραμά μας να συνενώσουμε στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου τις σημαντικές δυνάμεις των επιμέρους Ακαδημιών του Χανιώτικου ποδοσφαίρου, οι οποίες δυστυχώς μέχρι και πριν λίγα χρόνια λειτουργούσαν διάσπαρτες και αβοήθητες στην περιφερειακή ενότητα. Πλέον, με συγκριτικό πλεονέκτημα τη συλλογική προσπάθεια και τη δυναμική συμμετοχή 11 αθλητικών σωματείων, παρέχουμε σε 500 παιδιά των Χανίων αθλητική ποδοσφαιρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Προφανώς και δεν είναι τυχαία η φετινή εξαιρετική πορεία της Κ20 της ΠΑΕ Χανιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Super League2, με τον ικανό Βασίλη Κούτα στο «τιμόνι». Μας γεμίζει αισιοδοξία το «Πάθος μας για το Αύριο» γιατί ήδη αποδίδει σημαντικούς καρπούς.

Όταν όμως θέλεις να χτίσεις το Αύριο στον Αθλητισμό απαιτούνται και σύγχρονες υποδομές. Η ΠΑΕ Χανιά έχουμε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια, τα οποία υπερβαίνουν τις €100.000, για την αναβάθμιση του δημοτικού προπονητικού κέντρου της «Μοναχής Ελιάς», στο οποίο προετοιμάζονται οι ομάδες μας. Μάλιστα, πρόσφατα προωθήσαμε την περαιτέρω αναβάθμισή του προπονητικού κέντρου σε ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία επένδυσε επιπλέον €322.532 από την Περιφέρεια Κρήτης, στη βάση σχετικής μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Τα τελευταία χρόνια, οι πολυεπίπεδες επιτυχίες της ΠΑΕ Χανιά σε σημαντικό βαθμό οφείλονται και στους χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι μας στηρίζουν έμπρακτα και μοιράζονται με την ομάδα του τόπου μας ένα κοινό πάθος που αξίζει για το Μέλλον του Χανιώτικου Αθλητισμού. Όπως ήταν φυσικό, τα δεδομένα του στρατηγικού σχεδιασμού της ΠΑΕ Χανιά ανατράπηκαν πλήρως μετά τις σαρωτικές αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με τη νέα δομή της αγωνιστικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε και η οποία καθορίστηκε από τη συγχώνευση των δύο Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου. Οι μέχρι πέρσι 12 Π.Α.Ε., οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στο θεαματικό πρωτάθλημα της Super League 2, υπερδιπλασιάστηκαν απότομα σε 34, μετά την προσθήκη και των ομάδων της πρώην Football League, μαζί και με τις δεύτερες ομάδες των 4 ΠΑΕ της Super League 1.

Το ποδοσφαιρικό, μαζί με το οικονομικό τοπίο άλλαξαν πλέον ριζικά: «Ζωτικής» σημασίας οικονομικοί πόροι για τις ΠΑΕ της Super League2 πλέον συρρικνώνονται, καθώς αναγκαστικά πολυδιασπώνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι ανταγωνιστικές ομάδες, όπως η ΠΑΕ Χανιά, με ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνάει το €1.000.000, μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει από την ενίσχυση της Πολιτείας μόνο τις μειωμένες €55.000 των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΡΤ. Ακόμα πιο απαιτητική έγινε από τη φετινή χρονιά και η διεκδίκηση της ανόδου στο πρωτάθλημα της Super League 1, καθώς παρά την πρόσφατη υπερβολική αύξηση του αριθμού των ομάδων του δεύτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας, δυστυχώς το δικαίωμα της απευθείας ανόδου παρέχεται μόνο σε μια ομάδα!

Αναμφισβήτητα, με βάση τα παραπάνω και ανατρεπτικά νέα δεδομένα στο Αθλητικό και Οικονομικό περιβάλλον, οι συνεργάτες μου κι εγώ κρίνουμε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι», από το μέσον του οποίου οφείλουμε να ενημερώσουμε αξιόπιστα και ολοκληρωμένα κάθε Χανιώτη φίλαθλο. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης εμείς δεν σταματήσαμε να επενδύουμε δυναμικά στα Χανιά μας, ανεβάζοντάς τα ψηλά, όπως τους αξίζουν. Οι τελευταίες όμως εξελίξεις στη δομή του πρωταθλήματος, μας υποχρεώνουν να απευθύνουμε σήμερα ανοιχτή πρόσκληση στους Χανιώτες, οι οποίοι αγαπούν τον Αθλητισμό και την κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου μας, να επενδύσουν κι αυτοί μαζί μας στο Μέλλον της.

Είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ, οι Χανιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η ΠΑΕ Χανιά για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να κοιτάζει ακόμα ψηλότερα οφείλει να αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Διοίκησή μας είναι, όπως πάντοτε, ανοιχτή και ευέλικτη για να συζητήσει και να παραχωρήσει - ανάλογα με κάθε πιθανή επένδυση - και τα σχετικά νόμιμα δικαιώματα συμμετοχής του φορέα της στη Διοίκηση και στις στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας των Χανίων.

Σε μερικές εβδομάδες, στην ΠΑΕ Χανιά οφείλουμε να ξεκινήσουμε εγκαίρως το σχεδιασμό μας για μα ακόμα αγωνιστική περίοδο (2022-2023). Στο νέο στρατηγικό μας σχεδιασμό φιλοδοξούμε να διευρύνουμε και να ισχυροποιήσουμε την πρωταγωνιστική μας παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League 2. Συνεπώς, μέχρι τις 6 Ιουνίου απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να επενδύσει στην ΠΑΕ Χανιά και στο Μέλλον του Χανιώτικου Αθλητισμού και Κοινωνίας. Φίλαθλοι και Κοινωνία τώρα είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό μας όραμα. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία. Τα Χανιά μας το Αξίζουν, η Αθλητική μας Παράδοση το Απαιτεί! Σας ευχαριστώ!»

Last modified onΠέμπτη, 26 Μάιος 2022 18:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep