Logo
Print this page

«Πέναλτι για... αστεία στιγμιότυπα»

Τα Χανιά εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Τσέτσιλα στη Λιβαδειά.

Οι Κρητικοί απόλυτα δικαιολογημένα εξέδωσαν ανακοίνωση και διαμαρτυρήθηκαν, τόσο για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Λεβαδειακού, όσο και για την κόκκινη που δεν είδε ποδοσφαιριστής του στο παιχνίδι του Σαββάτου (20/11). Συγκεκριμένα, ανέφεραν:

«Δυστυχώς σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι ο διαιτητής κ. Τσέτσιλας κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής με την απόφαση που πήρε (πέναλτι) και με αυτή που δίστασε να πάρει (δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Λεβαδειακού).

Σε ένα διάστημα που η ομάδα μας υπερείχε και δεν είχε κινδυνεύσει καθόλου ο εν λόγω διαιτητής έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο με ένα πέναλτι-δώρο να πάρει προβάδισμα, αλλάζοντας τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Μία ντροπιαστική απόφαση σε φάση στην οποία – όπως μαρτυρά και το βίντεο του αγώνα - ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού μπέρδεψε τα πόδια του πέφτοντας μόνος του στο έδαφος και χωρίς να έχει επαφή με κάποιον από τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που ήταν κοντά του.

Σα να μην έφτανε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ απέμεναν περίπου είκοσι λεπτά ακόμη παιχνιδιού ο κ. Τσέτσιλας χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη των γηπεδούχων (Χάμοντ) που ανέκοψε αντικανονικά υποσχόμενη αντεπίθεση της ομάδας μας.

Δύο φάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς ο αντίπαλος πήρε από το πουθενά και κόντρα στη ροή του ματς προβάδισμα με το πέναλτι-δώρο, ενώ στη συνέχεια δεν είχε το αριθμητικό μειονέκτημα – ως έπρεπε – σε ένα σημείο που το μομέντουμ του αγώνα ήταν με την ομάδα μας.

Τέτοιες διαιτητές δυστυχώς γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και ειδικότερα η φάση του πέναλτι μπορεί να προβάλλεται για αρκετά χρόνια σε αστεία στιγμιότυπα. Από τέτοιους διαιτητές κ. Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να πάρετε τις σφυρίχτρες και να μην τους δώσετε τη δυνατότητα να διευθύνουν ξανά αγώνα, καθώς εκθέτουν εσάς και την εμπιστοσύνη που τους δείχνετε, ορίζοντάς τους σε τόσο σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια.

Εχουμε εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και τον πρόεδρό της και ευελπιστούμε ότι δε θα συναντήσουμε ξανά τέτοιες διαιτησίες που μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και να κρίνουν τις τύχες ενός αγώνα και μιας συνολικής προσπάθειας».

Το βίντεο με το πέναλτι: https://www.facebook.com/watch?v=1018770222052207

Media

https://www.facebook.com/watch?v=1018770222052207
Last modified onΚυριακή, 21 Νοέμβριος 2021 17:39
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr