«Έχουμε... συνέλθει»

Τι δήλωσαν ο προπονητής των Χανίων, Νίκος Παπαδόπουλος και ο επιθετικός, Αντμίρ Μπαΐροβιτς εν όψει της πρεμιέρας.

Τα Χανιά υποδέχονται την Κυριακή (31/10) την Καλαμάτα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (29/10) έδειξε αισιόδοξος για νικηφόρο ξεκίνημα. Αναλυτικά ανέφερε:

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για εμάς που επιτέλους ξεκινά το πρωτάθλημα, μετά από αρκετό χρονικά διάστημα που κάνουμε προετοιμασία. Πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη, αυτό δείχνει και στα τελευταία φιλικά, αλλά και στις προπονήσεις, ότι έχουμε συνέλθει από τις δύο εβδομάδες που δεν ήμασταν πολύ καλά. Η εικόνα είναι εξαιρετική στην προπόνηση με τη διάθεση που δείχνουν τα παιδιά και με την ψυχολογία που έχουν, οπότε περιμένουμε να ξεκινήσουμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσουμε με νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον σεβασμό μας. Εχει και τη δική της ιστορία (η Καλαμάτα) και είναι πολύ μεγάλη η ιστορία που έχει. Τον σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε.

Πιστεύω ότι η ομάδα θα ξεκινήσει θετικά, αυτό θέλουμε και ευελπιστούμε, να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα για να έχουμε και την καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, που είναι μεγάλη η διαδρομή και το ταξίδι αυτό της Super League 2. Στο τέλος πιστεύουμε ότι θα είμαστε πολύ ψηλά στη βαθμολογία, γιατί και στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα πιστεύουμε πάρα πολύ».

Για το αν γίνει το παιχνίδι:

«Η ενημέρωση που έχω είναι ότι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά και γι’ αυτό προετοιμάζουμε τους ποδοσφαιριστές. Ενα σημαντικό κομμάτι σε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών είναι η συγκέντρωση και αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι θα παίξουμε κανονικά, γιατί αν μπει κάτι διαφορετικό στο μυαλό μας ίσως χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα γίνει κανονικά το παιχνίδι, βέβαια πάντα προέχει η υγεία των ανθρώπων και εύχομαι να μην υπάρχουν παραπάνω κρούσματα και να παίξουμε κανονικά γιατί το θέλουμε όλοι».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα εκτός της συγκέντρωσης:

«Πλάνο, τακτική, στρατηγική και σίγουρα αυτό που χρειάζεται πάντα είναι το πάθος, η διάθεση, το να υπερβούμε τα όρια μας και τον εαυτό μας, οι ποδοσφαιριστές κυρίως μέσα στο γήπεδο. Να ακολουθήσουν το πλάνο και την τακτική που θα έχουμε απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο. Παίζουμε μέσα στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Για τον στόχο της ομάδας:

«Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε στο πρωτάθλημα. Να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν να πάρουν την άνοδο. Δε συζητάω όσον αφορά το θέμα παραμονής, θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα διεκδικήσουμε την άνοδο. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, ούτως ή άλλως συμμετέχουν πάρα πολλές ομάδες σε αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα, ιστορικές και καλές ομάδες, αλλά μέσα από την προσπάθεια και τη στήριξη που θέλουμε να έχουμε από τον κόσμο της ομάδας – που τον στερήθηκε η ομάδα μας αλλά και όλες ομάδες την προηγούμενη περίοδο – πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Τους καλώ και εγώ να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα του νομού, για να μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία και να καταφέρουμε κάτι το οποίο είναι όνειρο όλων».

Για τον ρόλο που θα παίξουν οι Β’ ομάδες:

«Δε παίζει σημαντικό ρόλο αυτό, το τι θα καταφέρουν οι Β’ ομάδες δεν το γνωρίζουμε, γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος τους. Αλλες ομάδες μπορεί να θέλουν να είναι ψηλά στη βαθμολογία, άλλες να θέλουν να ετοιμάσουν ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται στο τέλος της σεζόν, για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το ποιες ομάδες – εκτός των Χανίων – πιστεύει ότι θα είναι ψηλά:

«Είναι πάρα πολλές ομάδες, δεν μπορούμε να πούμε από τώρα. Δεδομένο είναι ότι ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή, αλλά όπως έχω δει και στα ματς Κυπέλλου, αλλά και από τον άλλο όμιλο, υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που θα είναι ψηλά στη βαθμολογία και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά:

«Για μένα η εικόνα των φιλικών με Εργοτέλη και ΟΦΙ δεν είναι απογοητευτική. Είναι πολύ καλύτερη από το φιλικό με τον Γιούχτα και από το παιχνίδι Κυπέλλου με το Αιγάλεω, όπου μας πείραξε όχι τόσο πολύ ο αποκλεισμός γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα αλλά η εμφάνιση της ομάδας. Θεωρώ ότι αυτό το έχουμε ξεπεράσει, αυτή την περίοδο, όπου ψάξαμε αρκετά για να δούμε γιατί η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οπως είπα και μετά από το φιλικό με τον ΟΦ Ιεράπετρας υπήρχαν πολλοί λόγοι, αυτό είναι για εμένα και το τεχνικό τιμ και την ομάδα, βρήκαμε τις λύσεις και αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι σε καλή κατάσταση. Και στο παιχνίδι με τον ΟΦ Ιεράπετρας, όπου είχαμε καλή εικόνα μεσοαμυντικά, θεωρώ ότι είχαμε καλή εικόνα, καλύτερη από τα προηγούμενα φιλικά. Αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπω είναι περισσότερη ένταση στην προπόνηση, περισσότερη διάθεση, καλή ψυχολογία και γι’ αυτό σας είπα ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα».

Ο Αντμίρ Μπαΐροβιτς είπε:

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε αρκετό καιρό από τον Αύγουστο και περιμέναμε να έρθει αυτή η στιγμή, όλοι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, το περιμένουμε και ανυπομονούμε γι’ αυτό».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να παίξει επίσημο παιχνίδι έπειτα από αρκετό καιρό:

«Δεν είναι δύσκολο, μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, αγαπώ αυτό που κάνω. Το ότι δεν παίζαμε επίσημο παιχνίδι για μερικούς μήνες δε σημαίνει τίποτα, δώσαμε φιλικά παιχνίδια, που δεν είναι το ίδιο με επίσημο παιχνίδι, αλλά ήταν αρκετά για να βρούμε ρυθμό».

Για τους στόχους του:

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με ό,τι μπορώ να κάνω και μετά θα κοιτάξω τα γκολ και ελπίζω να πετύχω τα γκολ που χρειάζεται η ομάδα».

Για το πώς νιώθει στα Χανιά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι ευχαριστημένος με τους συμπαίκτες, τον προπονητή, την ομάδα και όλους τους ανθρώπους της. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και μας παρέχουν όσα χρειαζόμαστε για να προετοιμαζόμαστε καλύτερα για τους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν».

Last modified onΠαρασκευή, 29 Οκτώβριος 2021 15:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep