«Καμία ευθύνη ο ΠΑΟ Ρουφ»

Προς επανορισμό πηγαίνει το παιχνίδι ΠΑΟ Ρουφ - Κηφισιά. Η απολογία των νεοφώτιστων και η... συμπλήρωση της παρ.2 του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.

Ουδεμία ευθύνη φέρει ο ΠΑΟ Ρουφ για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με την Κηφισιά στις 19 Νοεμβρίου για την 3η αγωνιστική. Αυτό υποστήριξαν οι νεοφώτιστοι και ο δικηγόρος τους Αργύρης Λίβας (εκπροσωπεί και την Κηφισιά) στον αθλητικό δικαστή την Παρασκευή (25/11). Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του FL News που παρακολούθησε την εκδίκαση, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πρόσθεσε στην κλήση και το άρθρο 21 παρ.2 του Κ.Α.Π. που κάνει λόγο για μη διεξαγωγή χωρίς την ευθύνη των δύο ομάδων.

Ο Λίβας ανέφερε ότι το παραχωρητήριο για το «Σπ. Γιαλαμπίδης» υπεγράφη στις 12 Οκτωβρίου και η άδεια διεξαγωγής του αγώνα λήφθηκε την Παρασκευή (18/11). Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η εταιρεία «Γιαννάτος» που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση έστειλε έγγραφο την Παρασκευή στη διοργανώτρια και έκανε γνωστό ότι αποφάσιζε τη μη διεξαγωγή του αγώνα το Σάββατο, γιατί ήταν αυτός που προηγείτο του κυριακάτικου. Αν δεν είχαμε άδεια, θα φταίγαμε εμείς. Πήγαμε στο γήπεδο και οι δύο ομάδες. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φελλάς έδωσε τα χαρτιά στους διαιτητές και την Αστυνομία ότι το γήπεδο ήταν κλειστό με απόφαση του Δήμου. Ακόμα και ο αστυνομικός διευθυντής είπε παρουσία διαιτητή - παρατηρητή ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να ανοίξει το γήπεδο. Ρώτησα τον αστυνομικό διευθυντή αν πάω εγώ να το ανοίξω, ποιες θα είναι οι συνέπειες και μου είπε ότι θα με συλλάβουν».

Ο Φελλάς κατέθεσε ως μάρτυρας και μεταξύ άλλων είπε: «Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον χλοοτάπητα μας είπε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το παιχνίδι, γιατί είχε προηγηθεί επισπορά. Το γήπεδο είναι δημοτικό κι εμείς έχουμε την ευθύνη».

Η αθλητική δικαστής ζήτησε να προσκομιστεί το έγγραφο του Δήμου στη διοργανώτρια αρχή σχετικά με την απόφασή του και ο Λίβας συμπλήρωσε: «Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει ο αγώνας. Υπήρξε ανωτέρα βία. Ακόμα και ο διαιτητής γράφει στο φύλλο αγώνα πως ούτε ο αστυνομικός διευθυντής μπορούσε να ανοίξει το γήπεδο».

Οι απολογίες για UEFA Pro

Με υπόμνημα απολογήθηκαν Χανιά και Βέροια, γιατί δεν είχαν προπονητή UEFA Pro στους αγώνες με Επισκοπή και ΠΑΟΚ Β αντίστοιχα. Ο δικηγόρος του Ηροδότου, Τάκης Μπιίρης είπε ότι η ΠΑΕ προσέλαβε νέο προπονητή, ενώ το ίδιο ανέφερε και για τον Απόλλωνα Λάρισας. Αναφέρθηκε στο διάστημα 60 ημερών που δίνει ο κανονισμός και πήρε προθεσμία ως την Τρίτη (29/11) για να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα πρόσληψης.

Last modified onΣάββατο, 26 Νοέμβριος 2022 12:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep