«SL2 με 31 ομάδες»

Ο Αστέριος Αντωνίου προανήγγειλε νέα αναδιάρθρωση, όμως παράλληλα δήλωσε ότι πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στη Β' Εθνική.

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ έδωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου. Μεταξύ άλλων προανήγγειλε νέα αναδιάρθρωση στη Super League 2 για να αποκτήσει δικαίωμα και η Κοζάνη, όμως από την άλλη τόνισε ότι πολλές ΠΑΕ δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

Για την υπόθεση Μακεδονικού, Κοζάνης, Λευκίμμης και Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας:

«Έπρεπε να έχει τιμωρηθεί ο παίκτης της Λευκίμμης, η οποία δικαιώθηκε στο CAS. Aν είχε βγει η απόφαση νωρίτερα θα έπαιζε στο ειδικό πρωτάθλημα η Κοζάνη. Το CAS είπε ότι δεν τροποποιείται η βαθμολογία. Τι να κάνει η Λευκίμμη τη δικαίωση αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς; Δεν ευθύνεται η Λευκίμμη, ούτε ο Μακεδονικός. Η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης είπε μετά την απόφαση του CAS ότι είναι πολύ άδικο για την Κοζάνη. Δεν μπορούν να ξαναγίνουν μπαράζ. Θα υπάρξει τροποποίηση, μέσω αναδιάρθρωσης για να γίνουν οι ομάδες στη Super League 2 31 (σ.σ. με την άνοδο της Κοζάνης).

Δεν μπορεί να ξεκινήσει η Super League 2 γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν. Το είπε κι ο Λεουτσάκος στην τελευταία συνεδρίαση. Εδώ η Super League 1 έχει προβλήματα. Για τον Μέγα Αλέξανδρο (σ.σ. με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα) με επιφύλαξη νομίζω ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική. Δεν φταίει η ομάδα…».

Για την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα – Πανδραμαϊκού:

«Έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη να μην αγωνίζονται οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Ο Παναδραμαϊκός προσέφυγε κατά του Αγροτικού Αστέρα. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά είναι θεμιτό. Σήμερα ο Αστέρας είναι στο μητρώο, τη δικαιούται τη θέση (σ.σ. κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος την άνοδο στη Super League 2). Είναι λάθος ο νόμος. Είναι πολλές οι ομάδες οι που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο και στο γυναικείο πρωτάθλημα και στα επαγγελματικά. Έχουμε απευθύνει ερώτημα γι’ αυτήν την υπόθεση σε FIFA και UEFA».

Last modified onΚυριακή, 07 Αύγουστος 2022 23:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep