«Καθυστέρηση λόγω... Διαιτητικού»

Ο Πιερικός αντέδρασε - χωρίς αποτέλεσμα - στο αίτημα αναβολής του Απόλλωνα Πόντου στον αθλητικό δικαστή και στη συζήτηση της υπόθεσης που αφορά στο πόρισμα της ΕΕΑ.

Από τις 19 Μαΐου η ΕΕΑ έχει στείλει στον αθλητικό δικαστή το πόρισμά της που αφορά σε «βαρεία» παράβαση του Απόλλωνα Πόντου και του άρθρου 69 παρ. 8,12,13 του ν.2725/99. Η ομάδα της Καλαμαριάς κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη (15/06), δηλαδή έναν μήνα μετά, όμως πέτυχε την αναβολή συζήτησης, προκαλώντας την αντίδραση του Πιερικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Κατερίνης έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της διοργανώτριας για ολική επικύρωση και επιδιώκει η όποια ποινή επιβληθεί στην ομάδα της Καλαμαριάς (κινδυνεύει με αφαίρεση 5-10 βαθμών), να επιβληθεί στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και όχι στο προσεχές. Η εκδίκαση είχε γίνει στις 31 Μαΐου, όμως ακόμα το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έχει εκδώσει απόφαση... Σύμφωνα, μάλιστα, με την αθλητική δικαστή Ελένη Βασιλοπούλου η αναβολή που χορήγησε δεν επηρεάζει, γιατί όπως είπε: «Η συγκεκριμένη κλήση έχει σχέση με την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Το FL News βρέθηκε την Τετάρτη (15/06) στον αθλητικό δικαστή και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου κατέθεσε αίτημα αναβολής, γιατί: «Ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας έχει συμπτώματα κορονοϊού. Νοσεί η σύντροφός του και τα τεστ μέχρι τώρα βγαίνουν αρνητικά. Ζητάμε μια σύντομη αναβολή». Η έδρα έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα για τις 23 Ιουνίου, με τον νομικό του Πιερικού, Βασίλη Γκαγκάτση να αντιδρά...

«Έχω κληθεί κι εγώ κυρία πρόεδρε», είπε στην έδρα και πήρε την απάντηση: «Κοινοποίηση σας έχει γίνει εάν θέλετε να παρέμβετε». Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γκαγκάτσης: «Έχει μακρύνει πάρα πολύ η συγκεκριμένη υπόθεση».
Πρόεδρος: «Το γνωρίζω».
Γκαγκάτσης: «Η ΕΕΑ έχει στείλει το πόρισμα από τις 19 Μαΐου. Ένα μήνα μετά γίνεται η κλήση. Ας δώσετε πιο σύντομη αναβολή, για την Παρασκευή ή τη Δευτέρα».
Πρόεδρος: «Αν βγει θετικός, δεν θα έχει καλυφθεί το πενθήμερο».
Γκαγκάτσης: «Χθες βράδυ μιλήσαμε και μου είπε ότι είχε νοσήσει πριν τρεις μέρες».
Πρόεδρος: «Στις 23 Ιουνίου έχουμε προγραμματισμένη δικάσιμο. Δεν σας επηρεάζει. Ούτως ή άλλως αναμένεται και η απόφαση του Διαιτητικού».
Γκαγκάτσης: «Τι σχέση έχει; Εδώ και ένα μήνα δεν έχει κληθεί ο Απόλλων Πόντου».
Πρόεδρος: «Φυσικά και έχει σχέση. Το ένα επηρεάζει το άλλο».
Γκαγκάτσης: «Με βάση τη διάταξη έχετε το δικαίωμα ακόμα και αν η βαθμολογία έχει επικυρωθεί, να θεωρήσετε με την απόφασή σας ότι το παράπτωμα αφορά στη φετινή περίοδο».
Πρόεδρος: «Σας είπα ότι έχει σχέση, δεν είπα ότι δεσμεύομαι. Τρέχει μία ακόμα διαδικασία στο Διαιτητικό».

Τελικά η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 23 Ιουνίου, ενώ η έδρα απέρριψε και το αίτημα του Γκαγκάτση να μην χορηγηθεί προθεσμία για υπομνήματα όταν συζητηθεί η υπόθεση και να εκδοθεί άμεσα απόφαση. Ο Απόλλων Πόντου, πάντως, έχει κάνει λόγο για παραγραφή και στο Διαιτητικό είχε ισχυριστεί ότι η μη κλήση σε απολογία ήταν διατύπωση άποψης ότι η υπόθεση αφορά στο πρωτάθλημα 2022-23.

Last modified onΠέμπτη, 16 Ιούνιος 2022 10:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep