«Οι μισοί θα πάνε φυλακή»

Συμβούλιο... αντίδρασης την προσεχή εβδομάδα στη Super League 2. Τι δήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος για μπαράζ, αναδιάρθρωση, Στοίχημα.

Δυσαρέσκεια για τη Super League που δεν επικύρωσε τη βαθμολογία και την ΕΠΟ που πίεσε για την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν, αλλά το λάθος της με τις κλήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας πάει πίσω τα μπαράζ εξέφρασε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της Super League 2 μιλώντας στην ΕΡΤ3 χαρακτήρισε «όμηρο» τη Βέροια, ενώ έκανε γνωστό πως την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει ΔΣ, ώστε να υπάρξει αντίδραση στα σενάρια αναδιάρθρωσης με μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Εκτός αυτού ο Λεουτσάκος εξέφρασε παράπονο γιατί οι ΠΑΕ δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσοστό από το Στοίχημα και δεν παρέλειψε να πει ότι: «Οι μισοί θα βρεθούν φυλακή από τα χρέη...».

Για τη μη επικύρωση των πλέι άουτ και την αβεβαιότητα για τα μπαράζ δήλωσε:

«Βάσει του άρθρου 20 παρ.3 του ΚΑΠ μπορούσε η Super League να επικυρώσει όπως επικυρώσαμε κι εμείς. Το ότι εκκρεμεί μια υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μπορεί να τελειώσει σε 5 μήνες. Θα είναι όμηρος η Βέροια το πότε θα παίξει μπαράζ με τη Λαμία;

Αυτό το ζήσαμε και πέρυσι με τα μπαράζ που έγιναν τον Αύγουστο. Και φέτος οι ομάδες μας έβγαλαν ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, παίζοντας κάθε τρεις ημέρες για να είμαστε έτοιμοι στο πρόγραμμα που μας είπε η Super League και η ΕΠΟ. Τις τελευταίες 20 ημέρες, πριν γίνουν τα μπαράζ, είχαμε προφορική επικοινωνία με την ΕΠΟ μήπως μας έδιναν μια παράταση 10-15 ημερών λόγω Covid. Ήταν αυστηροί μαζί μας. Μας είπαν «θα τελειώσετε τότε για να παίξετε τα μπαράζ». Το τηρήσαμε. Με ομάδες που έχουν έσοδα 55 χιλιάδες, προσπαθήσαμε να είμαστε εντάξει.

Φτάσαμε σε σημείο μηδέν. Παίξαμε τα μπαράζ, που είναι άδικο μεταξύ των δύο πρωταθλητών, για ν' ανέβει ο ένας και ο δεύτερος δεν ξέρουμε τι μάχη θα δώσει. Τώρα το μπαράζ θα πάει πάλι πίσω. Πόσο πίσω; Βλέπουμε πάλι μία εσκεμμένη ενέργεια; Δεν κλήθηκε ο βασικός μάρτυρας, ο κύριος Κουτσοσπύρος. Τώρα εδώ κοροϊδευόμαστε. Υπάρχει ένας κατηγορούμενος στο δικαστήριο, μέχρι ν' αποδειχτεί ότι είναι αθώος και δεν κλήθηκε. Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο για τη Βέροια που έχει μπάτζετ 1,5 εκατ.;

Δίκαια βγήκε πρώτη και περιμένει να δώσει ένα μπαράζ που δεν ξέρει πότε θα γίνει. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι ομάδες της SL2 προσπαθούν με ό,τι έχουν να είναι εντάξει στο πλάνο που ζητάει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να τηρήσουν αυτά που λένε. Δεν θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούν να το τελειώσουν εκτός».

Για την αντίδραση της λίγκας στα σενάρια αναδιάρθρωσης:

«Εμείς είμαστε δίπλα στον Λεβαδειακό και τη Βέροια σε ό,τι χρειαστούν. Την επόμενη Πέμπτη θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να απαντήσουμε στα διάφορα σενάρια. Κάποια στιγμή οι χρηματοδότες στη Super League 2 θ' απαντήσουν ανάλογα σ' αυτούς που απαντούν για μας. Θέλουμε να ξέρουμε και την επόμενη μέρα, δεν μπορούμε κάθε χρόνο με σενάρια. Ήδη οι ομάδες φέτος θυσιάστηκαν. Τα χρήματα που πήραν οι ομάδες από το στοίχημα ήταν το 40%. H Super League πήρε το 120% και περιμένουμε δικαιοσύνη και να πάρουμε χρήματα ισάξια μ' αυτά που μας χρωστάνε.

Έγινε μια αναδιάρθρωση με 34 ομάδες, με χρήματα που δεν ήξεραν πότε θα τα πάρουν για να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Τα μόνα χρήματα που πήραμε ήταν από την ΕΡΤ. Περιμένουμε τώρα να δούμε αν στο τέλος του μήνα ή του επόμενου δοθούν τα χρήματα από το στοίχημα και πόσα θα είναι. Υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ 700 χιλιάδες ή 2,5 εκατ. ευρώ και έχουν πάρει 57 χιλιάδες. Και που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Υποφέρουν οι πρόεδροι. Έχει τελειώσει η χρονιά και δεν ξέρουν τι χρωστάνε.

Την Πέμπτη στο συμβούλιο θα δουν οι ομάδες τα χρήματα που πήραν και αυτά που μας έταξαν για να δούμε πώς θα κινηθούμε για την επόμενη μέρα. Πρέπει να βάλουμε ημερομηνίες για να ξεκινήσουμε 11 Σεπτεμβρίου. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε; Τα τελευταία χρόνια ζούμε το ποδόσφαιρο μόνο με σενάρια. Η Πολιτεία πρέπει να δει το θέμα και να σκύψει στο πρόβλημα που έχει να κάνει με το ποσοστό από το στοίχημα. Οι μισοί θα βρεθούν φυλακή από τα χρέη, δυστυχώς».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤρίτη, 24 Μάιος 2022 23:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep