«Κρούσμα χωρίς δελτίο ο Σαμπανίδης»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της ένστασης της Αναγέννησης Καρδίτσας για μη νόμιμη αναβολή του αγώνα με την Καβάλα.

Επεισοδιακή και αποκαλυπτική ήταν η εκδίκαση της ένστασης της Αναγέννησης Καρδίτσας για μη νόμιμη αναβολή του αγώνα με την Καβάλα. Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης στροφής δεν διεξήχθη λόγω κρουσμάτων στους Αργοναύτες και οι Θεσσαλοί υποστήριξαν ότι ο Νίκος Σαμπανίδης δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί σε αυτά λόγω μη έκδοσης του δελτίου του.

Ο ΑΟΚ, ωστόσο, υποστήριξε ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ήταν κατατεθειμένο και επικυρωμένο στη διοργανώτρια αρχή και κατηγόρησε υπάλληλο της ΕΠΟ ότι άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του! Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπιλίρης, μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν προβλέπεται ένσταση σε αυτές τις περιπτώσεις και η ΑΣΑ έπρεπε να προσβάλει την απόφαση της λίγκας.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο δικηγόρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χάρης Γρηγορίου αναφέρθηκε αρχικά στις απορριπτικές αποφάσεις που είχε η Καβάλα από ΕΕΑ και Εφετείο και τόνισε:

«Ο αγώνας επανορίστηκε για τις 2/1. Το Σάββατο το απόγευμα η Καβάλα εμφάνισε 5 κρούσματα με rapid το οποίο δεν είναι ασφαλές αποδεικτικό μέσο νόσησης. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών δεν είχε πάρει τα δελτία και τα πήρε την Κυριακή. Για να ανήκεις σε μια ομάδα πρέπει να έχεις δελτίο. Το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκαν ακόμα δύο, μεταξύ των οποίων και ο Σαμπανίδης.

Με βεβαίωση του προϊσταμένου του τμήματος δελτίων, Παναγιώτης Κορκόδειλου, ο ποδοσφαιριστής ανήκε τότε στο Αιγάλεω και η ΠΑΕ δεν είχε δώσει καμία συναίνεση για τη μεταγραφή του. Κοινοποίησε η Καβάλα τα αποτελέσματα και παραπλάνησε τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφώντα Ρούσση και τη διοργανώτρια. Ο πρώτος δεν έλεγξε αν τα κρούσματα, οι Γιαννάκος, Παπαποστόλου, Στίκας, Πανουργιάς, Μαρινάκης, Σαμπανίδης, Θαλασσινός είναι στην ομάδα ή όχι και ανέβαλε.

«Λόγω... Κυριακής δεν έγινε έρευνα»!

Ο Γρηγορίου επισύναψε τη βεβαίωση του Κορκόδειλου και συνέχισε: «Κάναμε παντού καταγγελία. Ο Ρούσσης μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα και η υπεύθυνη αγωνιστικού της λίγκας, κυρία Μαρίνου μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα, γιατί ήταν Κυριακή. Εξαπατήθηκαν και οι δύο. Καταθέσαμε ένσταση για ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα. Η Καβάλα ήθελε παρανόμως να πετύχει την αναβολή του αγώνα. Είναι καραμπινάτη περίπτωση υπαίτιας πράξης της Καβάλας που δεν την τιμά».

«Εμφάνισαν άλλα δύο κρούσματα στις 15:12»

Ο νομικός της θεσσαλικής ομάδας ισχυρίστηκε επίσης: «Στις 13.00 όταν αντιληφθήκαμε την αναβολή αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα και κάναμε καταγγελία σε Υπουργό, εισαγγελέα, παντού. Τι έκανε η Καβάλα; Ενώ στο γήπεδο δεν ήταν κανείς εμφανίστηκε στις 15:12 ο γιατρός με δύο επιπλέον κρούσματα για να ενδυναμώσουν ή να καλύψουν τη σκευωρία ή αστοχία τους. Γιατί τα δύο κρούσματα δεν έκαναν rapid το Σάββατο; Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο, όμως όταν κρίνονται στα χαρτιά, αυτά πρέπει να είναι νόμιμα και όχι ψευδή»

Μπέζας: «Οι τρεις από τους τέσσερις ανήκαν στην ΠΑΕ»

Ως μάρτυρας της Αναγέννησης Καρδίτσας κατέθεσε ο διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Μπέζας. Όπως είπε: «Έως το πρωί της Κυριακής τα κρούσματα ήταν πέντε. Στις 13.00 ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω επτά κρουσμάτων. Ελέγχουμε μέσω του DTMS τι δείχνει για τους νέους. Την 1η Ιανουαρίου δεν ανήκε κανείς από τους τέσσερις και στις 2 Ιανουαρίου ανήκαν οι τρεις από τους τέσσερις. Ενημερώσαμε αμέσως ότι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα. Επικοινώνησα με το αγωνιστικό τμήμα και μου είπε η κυρία Μαρίνου ότι «δεν το κοιτάξαμε, γιατί ήταν Κυριακή». Κι εγώ είχα κρούσμα ποδοσφαιριστή του οποίου το δελτίο δεν έχει βγει και δεν τον δήλωσα».

Μπιλίρης: «Ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του»

Ο νομικός της Καβάλας, Τάκης Μπιλίρης είπε ότι όσα άκουσε τον έκαναν έξω φρενών και πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας:

«Η Καβάλα συμμετέχει νομότυπα έπειτα από αποφάσεις δικαστηρίων. Το πρωτόκολλο λέει για PCR ή rapid. Ο παίκτης ανήκει στην Καβάλα, γιατί έχει συμβόλαιο που έχει κατατεθεί στη λίγκα και έχει επικυρωθεί. Για ν' αγωνιστείς χρειάζεται το δελτίο, όχι για να είσαι στην ομάδα. Αν η Καβάλα συνεχίσει να επικαλείται έγγραφα του Κορκόδειλου θα κάνω καταγγελία για κάποιους υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή άν ο Κορκόδειλος άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του.

Η λύση συμβολαίου του Σαμπανίδη με το Αιγάλεω είναι από τις 21 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα έπρεπε να διαγραφεί από το σύστημα, αλλά ο Κορκόδειλος δεν το έκανε. Και στις 3 Ιανουαρίου στέλνει έγγραφο ότι έμαθε πως ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα! Έχουμε καταθέσει από 1η Ιανουαρίου το συμβόλαιο, αλλά το DTMS απέρριπτε την αίτηση παρότι ήταν ελεύθερος. Ο παίκτης για να ανήκει σε μια ομάδα πρέπει να έχει επικυρωμένο συμβόλαιο, κάτι που είχε γίνει από την 1η Ιανουαρίου.

«Μη νόμιμη η ένσταση»

Ο Μπιλίρης σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση αναβολής είναι για 9 κρούσματα και χαρακτήρισε μη νόμιμη την ένσταση. Όπως είπε: «Αν η απόφαση αναβολής ήταν παράνομη, αυτή έπρεπε να προσβάλει η Αναγέννηση. Δεν υπάρχει λόγος ένστασης. Είναι απαράδεκτη και δεν έχει ασκηθεί νόμιμα».

«Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι τεράστιο θέμα...»

Στη δευτερολογία του ο Γρηγορίου είπε: «Είτε ελεύθερος, είτε όχι ο Σαμπανίδης δεν ανήκει στην Καβάλα και δηλώθηκε ψευδώς ως κρούσμα. Η Καβάλα είναι υπαίτια για τη μη τέλεση αγώνα. Γιατί να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης αναβολής; Για να επανοριστεί το παιχνίδι; Έτσι θα χάναμε το δικαίωμα να «χτυπήσουμε» στην καρδιά της υπαίτιας συμπεριφοράς. Ομολόγησε η Καβάλα ότι δεν είχε εκδοθεί δελτίο είτε με υπαιτιότητα, είτε λόγω βαριάς αμέλειας. Αν ευθύνεται ο Κορκόδειλος είναι άλλο τεράστιο θέμα».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων ως την Παρασκευή (14/01) για να εκδοθεί το συντομότερο η απόφαση.

Last modified onΠέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 15:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.