Αποφάσεις με ΚΑΠ προ... διετίας!

Καβάλα και Ζάκυνθος απώλεσαν στα χαρτιά τα ματς με Απόλλωνα Πόντου, Καλλιθέα αντίστοιχα, ενώ τους αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί. Έφεση οι δύο ΠΑΕ.

Έτριβαν τα μάτια τους οι νομικοί Ζακύνθου και Καβάλας την Παρασκευή (19/11) το απόγευμα, οπότε εκδόθηκαν οι αποφάσεις για τη μη διεξαγωγή των αγώνων της πρεμιέρας απέναντι σε Καλλιθέα και Απόλλωνα Πόντου. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η νέα δικαστής τιμώρησε τις δύο ομάδες με βάση τον ΚΑΠ που ίσχυε προ... διετίας!! Δεν δέχτηκε την ανωτέρα βία, όμως προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η απόφασή της να επιβάλλει σε αμφότερες -3!

Ο ΚΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια (!) δεν προβλέπει την αφαίρεση βαθμών για ομάδα που δεν «κατεβαίνει» σε αγώνα. Παρόλα αυτά η νέα δικαστής τιμώρησε Καβάλα και Ζάκυνθο με αφαίρεση 3 βαθμών, ήττα στα χαρτιά και πρόστιμα 4.000 ευρώ για τη μη διεξαγωγή των αγώνων τους με Απόλλωνα Πόντου και Καλλιθέα!

Υπενθυμίζεται ότι αμφότερες είχαν κληθεί για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 15, 17, 21 παρ 3 Ια,στ, ΙΙ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων, εκεί όπου πουθενά δεν προβλέπεται -3. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα καταθέσουν έφεση, εκεί όπου εμφανίζονται βέβαιες ότι θα γίνουν δεκτοί οι λόγοι ανωτέρας βίας και, φυσικά, θα «σβηστεί» η ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ολυμπιακό Β (3.250 ευρώ) και Τρίκαλα (4.000 ευρώ) για επεισόδια και μη προσέλευση προπονητή αντίστοιχα! Αναλυτικά:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (μη διάθεση επαρκών μπαλών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα). ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τον Αναστάσιο Καζία από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (αγώνας με ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, 1η αγωνιστική)

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Καλλιθέα, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ Β΄ τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ Β τις χρηματικές ποινές α) 1500€ και β) 2.500€. Συνολική χρηματική ποινή 3.250 €.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ α) Χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (μη προσέλευση προπονητή στον αγώνα με ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, 1η αγωνιστική)».

Last modified onΠαρασκευή, 19 Νοέμβριος 2021 18:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep