Καμία επίπτωση για Μάρα!

Έπειτα από 1,5 μήνα το Διαιτητικό Δικαστήριο ενεργοποίησε ποινή αφαίρεσης βαθμών για χρέη του Ηρακλή στον Μπόγκνταν Μάρα. Άμεσο -3 και για Ρόκα σε Παναχαϊκή.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο καθυστέρησε πάρα πολύ σε ό,τι αφορά στην ενεργοποίηση ποινών του Μπόγκνταν Μάρα, με αποτέλεσμα ο ΠΟΤ Ηρακλής να μην κινδεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα. Το πενθήμερο, άλλωστε, ξεκινά από την Πέμπτη (25/05) και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και αν οι Θεσσαλονικείς δεν πληρώσουν, η μόνη επίπτωση που θα έχουν, θα είναι η αφαίρεση 6 βαθμών.

Για όποιον δεν γνωρίζει τι προβλέπει ο Κ.Ι.Μ. για την οριστική αφαίρεση βαθμών μέσω ενεργοποίησης ποινών, απαιτούνται 10 εργάσιμες ημέρες (5+5). Και η αποβολή έρχεται έπειτα από τρεις οριστικές αφαιρέσεις. Η πρώτη οριστική αφαίρεση, λοιπόν, θα γίνει στις 8 Ιουνίου (η 5η Ιουνίου δεν είναι εργάσιμη) και η δεύτερη στις 22/06 εάν ο Ρουμάνος δεν έχει ικανοποιηθεί. Ακόμα και αν η επικύρωση δεν γίνει άμεσα, η 3η αφαίρεση που θα σημάνει και αποβολή βάσει των 10 εργάσιμων ημερών θα είναι στις 6 Ιουλίου.

Εκτός της ενεργοποίησης για Μάρα, το Διαιτητικό Δικαστήριο μία ημέρα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του Στάθη Ρόκα ενεργοποίησε ποινή αφαίρεσης και για την Παναχαϊκή. Αναλυτικά:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Δέχεται την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ευσταθίου Ρόκα κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Ενεργοποιεί σε βάρος της, την επιβληθείσα με την υπ’ αριθ. 108/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, του 25% του συνολικού ποσού των 31.079,92 ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της παρούσας.

Δέχεται ομόφωνα την αίτηση του πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ioan Bogdan MARA κατά της ΠΑΕ Π.Ο.Τ. Ηρακλής, ως αθλητικής διαδόχου της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ Ηρακλής. Ενεργοποιεί σε βάρος της, την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 41/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών, για κάθε επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%, α) του ποσού 219.810 ευρώ για επιδικασθέν κεφάλαιο και β) ποσού 400 ευρώ για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, πλέον νομίμων τόκων, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας».

Last modified onΤετάρτη, 24 Μάιος 2023 20:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep