«Λίγη παραπάνω σοβαρότητα...»

Αντίδραση της... απούσας ΑΕΛ για την SL2. Ανακοινώθηκαν Γκουτσίδης, Βεργώνης, Βενέτης, Ταυλαρίδης, Τσέναμο.

Η ΑΕΛ έλαμψε διά της απουσίας της από τη Γενική Συνέλυση της λίγκας και το ΔΣ της Δευτέρας (18/07), όμως αντέδρασε στο άκουσμα ότι ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας ότι πριν καν αναλάβουμε επίσημα ως νέα ηγεσία τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΛ και προσπαθώντας να βαδίσουμε και να χτίσουμε την ομάδα μας σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ακόλουθη κατάσταση:

Ενώ από την απερχόμενη διοίκηση παραλάβαμε συγκεκριμένο πλάνο προγραμματισμού της αγωνιστικής προετοιμασίας μας, με βάση την αρχική ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος (11/9), κληθήκαμε σε συνεργασία με το νέο τεχνικό επιτελείο μας να την επαναπρογραμματίσουμε, δεδομένης της συζήτησης που έλαβε χώρα κατά την γενική συνέλευση της SL2 στις 6/7, περί αναβολής της πρεμιέρας για 25/9.

Κι ενώ μετά από αγώνα δρόμου καταφέραμε τον πλήρη επαναπρογραμματισμό της δέουσας επαγγελματικής προετοιμασίας των 7 εβδομάδων, για να ισορροπήσουμε τα δεδομένα και είμασταν έτοιμοι να προβούμε σε σχετική ενημέρωση του κόσμου, προκύπτει σήμερα η απόφαση του Δ.Σ. της SL2, για πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πάλι στις 11/9.

Ασφαλώς και ως οφείλουμε απέναντι στις πεποιθήσεις μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ως άνθρωποι που φέρουμε την ευθύνη μιας ιστορικής ομάδας που ακολουθείται από χιλιάδες φιλάθλους, θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατό για επαναπροσαρμογή του προγράμματος της προετοιμασία μας, ώστε η ομάδα μας να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι λίγη παραπάνω σοβαρότητα στην ταλαιπωρημένη Λίγκα μας, δεν θα έβλαπτε κανέναν...».

Οι Βυσσινί ανακοίνωσαν, τέλος, την πρόσληψη των Παναγιώτη Γκουτσίδη, Χρήστου Βεργώνη, Λουίτζι Τσέναμο, Τάσου Βενέτη και Στάθη Ταυλαρίδη. Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ένταξη στο οργανόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, των πρώην ποδοσφαιριστών της, Τάσου Βενέτη και Στάθη Ταυλαρίδη.

Ο Λαρισαίος και κυπελλούχος το 2007 με την ΑΕΛ, Τάσος Βενέτης, επιστρέφει από την Κέρκυρα όπου δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επικεφαλής Τεχνικού Διευθυντή, ενώ ο Στάθης Ταυλαρίδης, εκ των κορυφαίων στο είδος του στην Ελλάδα, αναλαμβάνει καθήκοντα Αθλητικού Διευθυντή και υπευθύνου Scouting. Η συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΛ και με τα δύο προαναφερόμενα στελέχη θα έχει κατ’ αρχάς τριετή διάρκεια.

Ποιοί είναι:

ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ (τεχνικός διευθυντής)

Ο Τάσος Βενέτης γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1980 στην Λάρισα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας και πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή σε ηλικία μόλις 16 χρονών, αφού το ταλέντο του εντόπισαν ομάδες απ' όλη την Ελλάδα. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην ΑΕΛ, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε επαγγελματικό επίπεδο, όπου αγωνίσθηκε από το 1997 εως το 1999 σε 41 παιχνίδια και πέτυχε ένα τέρμα. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σκωτία και πέρασε τρεισήμισι χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Νταντί Γιουνάιτεντ (67 παιχνίδια, 2 γκολ) με άλλους έξι μήνες στη Ρος Κάουντι (9 παιχνίδια, 1 γκολ) .

Ο Βενέτης επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003, όπου έπαιξε στον Ακράτητο (23 παιχνίδια), Καλλιθέα (24 παιχνίδια) για να καταλήξει ξανά στην ΑΕΛ το 2006, όπου έμεινε μέχρι το 2008. Το 2007 ήταν παίκτης της κυπελλούχου ομάδας, καθώς στην πορεία των “βυσσινί” προς τον τίτλο αγωνίσθηκε σε έξι αγώνες, αλλά όχι και στον τελικό.

Στη συνέχεια πήγε τον ΟΦΗ για ένα χρόνο, ενώ από το 2009 και μετά βρήκε την... Ιθάκη του στην Κέρκυρα, όπου τελείωσε την καριέρα του το 2017, αγωνιζόμενος στον ΑΟ Κέρκυρα και στον ΑΟ Κασιόπη (193 παιχνίδια, έξι τέρματα σε όλες τις κατηγορίες). Υπήρξε διεθνής με τις ομάδες των Νέων (6 συμμετοχές), ενώ όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, προσλήφθηκε αμέσως ως τεχνικός διευθυντής στον ΑΟ Κασσιόπη/Κέρκυρα. Ακολούθως, διατέλεσε προπονητής στον Οδυσσέα Αυλιωτών και στον Όλυμπο Γαρίτσας, ερασιτεχνικές ομάδες της Κέρκυρας.

ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ (αθλητικός διευθυντής & υπεύθυνος Scouting)

Ο Στάθης Ταυλαρίδης γεννήθηκε στις Σέρρες στις 25 Ιανουαρίου 1980 και - μετά από 450 συμμετοχές σε σημαντικές ομάδες του ελληνικού, αγγλικού και γαλλικού πρωταθλήματος και περίπου 100 σε όλες τις εθνικές ομάδες - ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα τον Ιούνιο του 2017.

Αγωνιζόμενος ως στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή και μετά από 4 χρόνια εξέλιξης κατάφερε να πάρει μεταγραφή σε ηλικία 21 ετών στην Άρσεναλ. Στους Λονδρέζους δεν κατάφερε να καθιερωθεί και το διάστημα 2001-2003 ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε Πόρτσμουθ και Λιλ προκειμένου, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στις αρχές του 2004 παραχωρήθηκε στη γαλλική Λιλ, ξανά ως δανεικός, όμως με την ολοκλήρωση της περιόδου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο. Με την ολοκλήρωσή του, τον Ιούνιο του 2007, μετακινήθηκε ως ελεύθερος στη Σεντ Ετιέν, όπου παρέμεινε για μία ακόμη τριετία στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Εκεί μπήκε στην ζωή του η ΑΕΛ, καθώς μετά από 9 χρόνια απουσίας του στο εξωτερικό, ήρθε η ώρα του επαναπατρισμού, υπογράφοντας στους "βυσσινί" το καλοκαίρι του 2010. Η χρονιά δεν ήταν θετική, βιώνοντας τον υποβιβασμό της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία σε μία κατά τα άλλα προβληματική χρονιά στο σύνολό της. Η πορεία του όμως παρέμεινε ανοδική, καταφέρνοντας να αγωνιστεί σε ΟΦΗ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Άρη σε επίπεδο SuperLeague 1.

Μετά την καριέρα του στο ποδόσφαιρο έψαξε άμεσα τρόπους για να παραμείνει κοντά στο άθλημα που αγαπάει από διαφορετικό πόστο. Έτσι, έγινε κάτοχος του διπλώματος UEFA C για τις Ακαδημίες, του UEFA B, διαθέτει πτυχίο στο Sports Management από το Mediterranean College, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του για το UEFA MIP (Executive Master for Internationals Players). Είχε ενταχθεί στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2021, ενώ για περίπου έναν χρόνο ήταν επικεφαλής scout στις ακαδημίες της ομάδας, απ’ την οποία παραιτήθηκε για να αναλάβει το πόστο του Αθλητικού Διευθυντή της ΑΕΛ!

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την συμφωνία ένταξης στο τεχνικό επιτελείο της, του προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη, του βοηθού προπονητή και αναλυτή αγώνων, Αλέξανδρου Βεργώνη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Λουίτζι Τσενάμο.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μετά από πάροδο λίγων μηνών απ’ την περσινή επιτυχημένη διαδρομή του και θα είναι ο προπονητής της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ανάλογης διάρκειας είναι η συμφωνία και με τους άμεσους συνεργάτες του, Αλέξανδρο Βεργώνη, ο οποίος επίσης επιστρέφει στην ομάδα που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής κατά τις περιόδους 2007-09 και Λουίτζι Τσενάμο, που επιστρέφει στην Ελλάδα από την Σαουδική Αραβία, για να συμμετάσχει επίσης στο νέο project της ομάδας μας.

Για να ολοκληρωθεί η στελέχωση του τεχνικού team, θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες αντίστοιχες συμφωνίες με δύο γυμναστές, φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης.

Ποιοι είναι:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ (προπονητής)

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, παλαίμαχος αμυντικός, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1965 στον Αίγειρο της Κομοτηνής. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από τον Αστέρα Αιγείρου, όπου και έμεινε για 4 χρόνια. Η συνέχεια τον βρίσκει στην Ξάνθη και στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας. Βοήθησε ώστε η ομάδα να ανέβει στην Α` Εθνική κατηγορία τη χρονιά 1988-89. Το καλοκαίρι του 1992 αποχωρεί από την Ξάνθη για να αγωνιστεί στην Προοδευτική, ενώ αργότερα παίζει στον Παναιγιάλειο όπου και τερματίζει την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Το 1997 ιδρύει ποδοσφαιρική ακαδημία στην Κομοτηνή, ενώ το 2007 άνθρωποι της Arsenal τον προσεγγίζουν και τον προσκαλούν στην Αγγλία για να παρακολουθήσει σεμινάρια. Τον ορίζουν υπεύθυνο των σχολών στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχε στο τεχνικό επιτελείο της Ξάνθης και τον Μάρτιο του 2009 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία έως το τέλος της σεζόν και την έλευση του Wolfgang Wolf. Επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης τού Γιώργου Παράσχου και μέλος του προπονητικού team της Ξάνθης, του Πλατανιά, του Λεβαδειακού, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου. Ως πρώτος προπονητής έχει περάσει εκτός από τη Ξάνθη, από την Αναγέννηση Γιαννιτσών (2010/2011), τον Παναιγιάλειο (2014/2015 και 2017/2018), τον Αστέρα Βλαχιώτη (2020-2021), ενώ στον Ατρόμητο ηγήθηκε μία φορά.

Τα διαπιστευτήρια του τα έδωσε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν ως πρώτος προπονητής της ΑΕΛ, καθώς σε 23 ματς είχε 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, φτάνοντας κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της SuperLeague 2 και της συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γκουτσίδης διατηρεί στη Ροδόπη, και συγκεκριμένα στη Μεσούνη, ακαδημίες ποδοσφαίρου, από τις οποίες μάλιστα έχουν... αποφοιτήσει πολλοί ποδοσφαιριστές όπως οι Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Ντίνας, Χασομέρης και άλλοι!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΩΝΗΣ (βοηθός προπονητή – αναλυτής αγώνων)

Ο Αλέξανδρος Βεργώνης γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 1985 στη Βέροια. Με 142 συμμετοχές στη Football League, 55 στη Superleague και 18 στο Κύπελλο Ελλάδος, με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Λύκους, Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕΛ , Ρόδο και Βέροια (όπου παρέμεινε για 8 χρόνια), κατέγραψε μία αξιόλογη πορεία ως ποδοσφαιριστής, έχοντας κατακτήσει το βραβείο του παίκτη της χρονιάς στην τρίτη τη τάξει κατηγορία για την σεζόν 2006-07 (εκείνο το καλοκαίρι ντύθηκε στα “βυσσινί”), ενώ έχει κερδίσει ανόδους με την Βέροια. Άμεσα αποφάσισε να κάνει το βήμα της προπονητικής παρακολουθώντας τις αντίστοιχες σχολές UEFA C και UEFA B, ενώ έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο θετικών επιστημών (Μαθηματικό) ανεξάρτητα με το ποδόσφαιρο. Κατά την περσινή σεζόν ήταν βοηθός κι αναλυτής στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της Βέροιας, κερδίζοντας το πρωτάθλημα στον Βόρειο Όμιλο της SuperLeague 2.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης του προγράμματος «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών» και μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» με κατεύθυνση «Προπονητική Αθλημάτων», Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ΑΠΘ.

ΛΟΥΙΤΖΙ ΤΣΕΝΑΜΟ (προπονητής τερματοφυλάκων)

Ο βετεράνος γκολκίπερ Λουίτζι Τσενάμο γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1980 στο Μόναχο έχοντας ελληνοϊταλικό διαβατήριο από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.

Σε επαγγελματικό επίπεδο ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό την περίοδο 1997-98. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Αιγάλεω ως δανεικός (1999-2000) και ως ελεύθερος από έναν χρόνο διαδοχικά σε Μπέρνλεϊ (2001-02), Παναιγιάλειο (2002-03) και Προοδευτική (2003-04).

Το 2004 επέστρεψε στο Αιγάλεω, όπου παρέμεινε επί σειρά ετών (μέχρι το 2009), για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (2009-10), Παναιτωλικός (τη διετία 2010-2012). Με τα "καναρίνια" κέρδισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική, ενώ αγωνίστηκε με τις Μακάμπι Νετάνια (2012-13), Ατρόμητο (τη διετία 2013-2015), Ξάνθη (2015-16) και Λαμία (2016-17), κατακτώντας δεύτερη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μετά από αυτήν του 2011 με τον Παναιτωλικό. Στις 16 Ιανουαρίου του 2012 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ για τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τρεις διαφορετικές ομάδες (Αιγάλεω, Μακάμπι Νετάνια, Ατρόμητο).

Ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια στα γήπεδα και πάνω από 300 επίσημες επαγγελματικές συμμετοχές, αποφάσισε στα 38 του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού. Ακολούθησε η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, όπου ανέλαβε τους τερματοφύλακες της Ακαδημίας κι έπειτα μπήκε στην… περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας, όπου μέχρι προσφάτως συμπεριλαμβάνονταν στο team του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Αλ Φαϊζάλι».

Last modified onΔευτέρα, 18 Ιούλιος 2022 22:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep