«Η ΑΕΛ θα απογειωθεί»

Τι δήλωσαν Αλέξης Κούγιας και Αχιλλέας Νταβέλης μετά τη συμφωνία μεταβίβασης της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ άλλαξε χέρια έπειτα από ακριβώς επτά χρόνια και πέρασε στα χέρια του Λαρισαίου επιχειρηματία, Αχιλλέα Νταβέλη. Το απόγευμα της Τρίτης (28/06) ο Αλέξης Κούγιας και ο νέος ιδιοκτήτης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο, με τον πρώτο να συγκινείται και να δηλώνει ότι οι Βυσσινί θα απογειωθούν. Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αφορούσε στον «πόλεμο» που δέχτηκε. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι πολύ μεγάλη μέρα για την ΑΕΛ και στενάχωρη για μένα. Συμπληρώνονται επτά χρόνια από τότε που μεταξύ Μυκόνου και Γαρδικίου συμφωνήσαμε με τον Βαγγέλη Πλεξίδα. Είναι σημαντική ημέρα για την ΑΕΛ μας. Δυστυχώς για κάποιους είναι κηδεία. Ο Ερασιτέχνης είχε έτοιμο το πλάνο πτώχευσης. Δεν είχα αποφασίσει αν θα δώσω την ΠΑΕ. Συνήθως κάνω το Αθήνα - Λάρισα 2,5 ώρες. Σήμερα το έκανα 5. Ως την τελευταία στιγμή δεν ήθελα να μεταβιβάσω. Είναι άσχημη μέρα για μένα, γιατί ήθελα να μείνω. Δεν ευχαριστήθηκα ούτε μια μέρα από τα επτά χρόνια.

Νόμιζα ότι θα βρω το λιμάνι μου. Δεν έχω δει πιο χυδαίο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Η ΑΕΛ δεν θα υποβιβαζόταν ποτέ. Καμία ομάδα μου δεν διαλύθηκε. Ποτέ παίκτης ή προπονητής δεν έμεινε απλήρωτος. Η οικογένεια Νταβέλη έχει προσφέρει πολλά χωρίς να ζητήσει τίποτα. Μιλήσαμε πέντε λεπτά στο γραφείο μου. Ο Αχιλλέας και ο Γιάννης Νταβέλης μου είπαν: «Θέλουμε να δώσουμε στην ΑΕΛ αυτό που λείπει τα 50 τελευταία χρόνια.

Ενώ οι δήθεν θεματοφύλακες περίμεναν να πανηγυρίσουν, είναι μέρα θριάμβου για τον λαό της ΑΕΛ. Η οικογένεια Νταβέλη χάλασε τη συνταγή. Γκρέμισαν τον μύθο ότι οι πετυχημένοι Λαρισαίοι δεν πρόκειται να βάλουν χρήματα για την ΑΕΛ. Η ΠΑΕ πουλήθηκε σαν σούπερ ομάδα Α' Εθνικής. Έγινε πολύ μεγάλη οικονομική θυσία. Η ΑΕΛ από σήμερα θα απογειωθεί. Ως τις 20 Ιουλίου θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες.

Υπάρχει μια υπογραφή MoU που περιλαμβάνει και την πιο μικρη λεπτομέρεια. Ως τις 20 Ιουλίου θα διαχειρίζομαι εγώ τα οικονομικά. Ο προπονητής και οι συνεργάτες που επέλεξα συνεχίζουν. Τον σχεδιασμό θα κάνει ο Νίκος Σαμολαδάς. Εγγυώμαι ότι θα εξοφλήσω ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους και προπονητές, όπως και τις προσφυγές. Αφήνω απ' έξω τους προσφεύγοντες στη FIFA. Μπορεί το θέμα να λυθεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Έχουμε κάνει 5 εξαιρετικές μεταγραφές, είναι θέμα του Αχιλλέα πώς θα το χειριστεί. Δέχτηκα προτάσεις για την πώληση των Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη, Μιλτιάδη και Νίνο. Δεν πούλησα κανέναν παρότι η μία πρόταση ήταν πάνω από 300 χιλιάδες.

Η οικογένεια Νταβέλη προασφέρει κοινωνικό έργο, μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του Πρωθυπουργού. Πιστεύω τα σκουπίδια να τους σεβαστούν. Εμένα δεν θα με ξαναδείτε. Ευχαριστώ τους 2.500 αγνούς οπαδούς που έκοβαν διαρκείας. Ζητάω μια χάρη. Να ολοκληρώσει το μουσείο στο Αλκαζάρ. Αφήνω προπονητικό κέντρο με καμία νομική ανεπάρκεια, 30 παίκτες, 7 διεθνείς, 16 Λαρισαίους, δύο πούλμαν, ράδιο, μπουτίκ. Επτά χρόνια η ΑΕΛ έκανε τα πάντα να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Δεν ανέβηκε απέναντι σε εμπόρους ναρκωτικών.

Το μόνο μου λάθος ήταν ο Δούρειος Ίππος, Μιχάλης Γρηγορίου. Έφερε σκόπιμα βρωμιάρηδες και μας διέλυσε. Η ΑΕΛ είναι τυχερή κι εγώ τυχερός που βρήκα τους νέους επενδυτές και σας τους παραδίδω».

«Στόχος το πρωτάθλημα - Πρωτοβουλία για AEL FC Arena»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης από την πλευρά του υποστήριξε:

«Η ΑΕΛ γυρνά στα χέρια της Λάρισας, γυρίζει σε εσάς. Είναι το μεγαλύτερο brand name. Θα επιστρέψει στη θέση που αξίζει. Θα χτίσουμε ένα συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία. Δεν περισσεύει κανείς. Να ξεχάσουμε ό,τι έχει συμβεί. Εγώ εμμονές με τις καρέκλες δεν έχω. Στόχος είναι η ΑΕΛ να βρίσκεται σε χέρια Λαρισαίων. Στηρίξτε την ομάδα. Θέλω να κατακλύσετε το γήπεδο.

Έδρα θα είναι το Αλκαζάρ, δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλη σκέψη, γι' αυτό άμεσα θα βγουν τα διαρκείας. Υπάρχει και ένα γήπεδο που ρημάζει. Από τις 20 Ιουλίου θα κάνω μια συμβολική κίνηση που θα αναγκάσει ανθρώπους να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Θα δώσω συμβολικό ποσοστό στον Δήμαρχο, ώστε να πάρει πρωτοβουλία για να πάει το AEL FC Arena στην ιδιοκτησία του Δήμου. Έχω άποψη ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Ο Δήμαρχος οφείλει να πάρει τη σκυτάλη και να αρχίσει αγώνα για να φέρει το γήπεδο στην ιδιοκτησία του. Είναι κριτήριο για τον ίδιο και την πολιτική του πορεία.

Φέτος θα πορευτούμε στο Αλκαζάρ. Στόχος είναι από αύριο το πρωτάθλημα. Χωρίς κατάμεστο γήπεδο, την αγάπη του κόσμου, σωστούς ανθρώπους και τύχη δεν μπορεί να επιτευχθεί. Να δούμε τη Βασίλισσα του κάμπου εκεί που αξίζει. Είμαστε κατάτης βίας. Α κανιβαλίσεις θα βρεις όλη την πόλη απέναντι. Σημαντικός αριθμός διαρκείας θα μοιραστεί σε μαθητές γυμνασίου. Μία ευρωπαϊκή ομάδα πρέπει να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά.

Ανοίγουμε αγκαλιά για όλους και κλείνουμε την πόρτα σε ελάχιστους μεμονωμένους επικίνδυνους. Θέλω να δεσμευτείτε ότι θα αντιμετωπίσετε τον Αλέξη Κούγια με τη δέουσα ευγένεια. Αλητείες και συνθήματα δεν έχουν θέση στον κόσμο της Λάρισας. Θα ενημερώνομαι από αύριο για το τι σημαίνει να υπηρετείς τη βασίλισσα. Να κάνουμε τη Λάρισα περήφανη και την ΑΕΛ μεγάλη».

Media

Last modified onΤετάρτη, 29 Ιούνιος 2022 11:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep