«Καμία απόδειξη χειραγώγησης»

Το ρεπορτάζ του FL News από την απολογία των Αναγέννησης Καρδίτσας, Παύλου Μυροφορίδη και Αλέξη Κούγια στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Έπειτα από τρεις αναβολές έφτασαν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ οι πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν στους Αλέξη Κούγια, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παύλο Μυροφορίδη. Αφορμή είχε αποτελέσει το παιχνίδι Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας (2-1) στο οποίο τα Λιοντάρια είχαν επικρατήσει με ανατροπή και δύο πέναλτι.

Η ΑΕΛ είχε ζητήσει να διερευνηθούν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα οι στοιχηματικές αποδόσεις του αγώνα της 3ης Απριλίου, εκτοξεύοντας «βέλη» προς την ΑΣΑ, ενώ ακολούθησαν εκατέρωθεν δηλώσεις Κούγια, Μυροφορίδη. Τι υποστήριξε η πλευρά της Αναγέννησης Καρδίτσας την Πέμπτη (26/05), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News;

Ο νομικός Χάρης Γρηγορίου που εκπροσώπησε την ΠΑΕ και τον Μυροφορίδη είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Πανσερραϊκός κινδύνευε με υποβιβασμό και η Αναγέννηση ήταν πλήρως αδιάφορη βαθμολογικά. Μετά τον αγώνα η ΠΑΕ κατηγόρησε τον Καρανίκα ότι έκανε εσκεμμένα το δεύτερο πέναλτι. Δυσφήμισε τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή, τον πρόεδρο, τον ποδοσφαιριστή, όλο τον ιστό της ομάδας. Η ΠΑΕ από αγανάκτηση εξέδωσε ανακοίνωση. Αντέδρασε όπως μπορούσε».

Σε ό,τι αφορά στην ανάρτηση του Μυροφορίδη ο Γρηγορίου ανέφερε:

«Έγραψε κάποιες αόριστες σκέψεις στο Facebook. Δεν κατονόμασε τον κύριο Κούγια. Η καταγγελία και η διαβίβαση στον εισαγγελέα έχει να κάνει με σάιτ που συμπέρανε ότι τα γραφόμενα αφορούσαν σε εκείνον».

Ο δικηγόρος της ΑΕΛ, Κωνσταντίνος Συνοδινός τόνισε από την πλευρά του:

«Υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Πανσερραϊκού - Αναγέννησης Καρδίτσας. Ωστόσο οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν φαβορί τους γηπεδούχους. Ο άσος κυμαινόταν από 1,20 έως 1,39, η ισοπαλία 4,00 έως 6,75 και το διπλό 6,75 έως 17,00. Δεν ήταν φυσιολογικό. Η Αναγέννηση προηγήθηκε και έχασε με δύο πέναλτι. Το δεύτερο, όπως αναφέρουν δημοσιεύσεις, το έκανε ο Καρανίκας στις καθυστερήσεις, ενώ είχε περάσει στο ματς στο 85'. Αρνήθηκε ότι υπέπεσε σε πέναλτι και δεν ξέρω γιατί.

Σε φιλικό παιχνίδι τον Σεπτέμβριο στην Καρδίτσα ο Καρανίκας μαζί με οπαδούς έβριζαν τη μητέρα του Αλέξη Κούγια. Στο γήπεδο τότε ήταν ο υπουργός δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και παρενέβη για να μην κατατεθούν μηνύσεις. Σε ό,τι αφορά στον Μυροφορίδη που λέει ότι προσεβλήθη, ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει πει ότι ξεκίνησε καριέρα ποδοσφαιριστή με δελτίο άλλου παίκτη και ότι η καριέρα του έληξε άδοξα γιατί χτύπησε διαιτητή. Μετά άνοιξε καφετέρια, μπουζούκια που έκλεισαν και έγινε μάνατζερ.

Ο Περικλής Αμανατίδης ήταν κατηγορούμενος για δύο αγώνες του Koriopolis με την Αναγέννηση και τον Αγροτικό Αστέρα. Στη μία υπόθεση δικαιώθηκε σε πρώτο και στην άλλη σε δεύτερο βαθμό. Την επόμενη της καταγγελίας μας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα οι οργανωμένοι της Αναγέννησης Καρδίτσας δήλωσαν αηδιασμένοι, γιατί όλη η πόλη έτρεχε στα πρακτορεία να ποντάρει κατά της ομάδας και ο πρόεδρος, Παπαδημητρίου είπε ότι πουλάει. Ο κύριος Κούγιας από δικαιολογημένο ενδιαφέρον εξέδωσε την ανακοίνωση βάσει των ενδείξεων που είχε».

Στη δευτερολογία του ο Γρηγορίου είπε:

«Δεν άκουσα καμία απόδειξη. Δίκην... Sportradar ο κύριος Κούγιας, επειδή δεν του άρεσε η στοιχηματική διατύπωση της εταιρείας που εμφάνιζε τον Πανσερραϊκό να είναι φαβορί, προσέβαλε όλο τον ιστό της Αναγέννησης. Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει από ασθενέστερο αντίπαλο. Ο Καρανίκας είχε μία κακή εικόνα και σύμφωνα με τον Κούγια εκτέλεσε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο πρόεδρος από ευθιξία είπε ότι δίνει την ομάδα, μη μπορώντας να αντέξει όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ήρθε όμως κανείς. Εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ν'ανοίξουν τα τηλέφωνα και να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Δεν έχει αποδειχτεί απολύτως τίποτα».

Οι δύο πλευρές πήραν μεγάλη προθεσμία, ως τις 7 Ιουνίου, για να καταθέσουν υπομνήματα.

Last modified onΠαρασκευή, 27 Μάιος 2022 13:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep