«Ούτε οι 15 δικαίωμα συμμετοχής»

Ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε αίσχος τη Super League 2 των 34 ομάδων και προέβλεψε ότι οι μισές ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα.

Την άποψη ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να έχει πάνω από 30 ΠΑΕ εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο κόσμος των Σπορ» ο πρόεδρος του Βόλου προέβλεψε ότι τουλάχιστον 15 ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην προσεχή SL2, ένα πρωτάθλημα το οποίο χαρακτήρισε… αίσχος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σχετικά με την κουβέντα που γίνεται για αλλαγή αριθμού των ομάδων στη Super League και του φορμάτ του πρωταθλήματος:

«Δεν υπάρχει αυτό, μην το συνεχίσετε. Έπεσε στο τραπέζι... ούτε καν συζήτηση, ούτε σκέψη. Συνεχίζουν 14 στη Super League. Ο κύριος Πανουργιάς Παπαϊωάννου το πήρε πίσω μετά την τοποθέτησή μου, γιατί κατάλαβε ότι ήταν λάθος.

Για το αν πρέπει το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ή με 12 ομάδες είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά για τη μεθεπόμενη χρονιά και σε βάθος χρόνου. Όχι κάθε χρόνο να έρχεται ένας αρμόδιος υπουργός που, καλώς ή κακώς είναι περαστικός...

Για τη δήλωση του Παπαϊωάννου για 16 ομάδες και αν ο ίδιος θεωρεί ότι οι 14 είναι ιδανικός αριθμός:

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι πάνω από 30 ομάδες. Δεν το αντέχει πληθυσμιακά η χώρα. Εάν αυτό συνεπάγεται με 12 Super League και 18 Super League 2 ή με 16 και 14 ή 16 και 16, αυτό χρίζει συζήτησης, διερεύνησης και μίας ολοκληρωμένης πρότασης και μελέτης.

Ο κύριος Πανουργιάς εξέφρασε μια άποψη, η οποία είναι θετική. Είναι μια εκτίμηση δική του, η οποία θα συνεκτιμηθεί και θα την αποφασίσουμε όλοι μαζί. Θα την αποφασίσουν οι θεσμοί του ποδοσφαίρου και όχι πολιτικά πρόσωπα την κατάλληλη στιγμή και προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έγινε το καλοκαίρι έχει και συνέχεια να ξέρετε, δεν τελείωσε. Αυτό το αίσχος της Β' Εθνικής των δύο ομίλων με 34 ομάδες που οι πρωταθλητές δεν ανεβαίνουν, παίζουν μπαράζ, είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Μέχρι τον Οκτώβριο να υπάρχουν δικαστικές διαμάχες και να μην ξέρουμε πόσες ομάδες θα είναι, πόσες έχουν δικαίωμα, πόσες τηρούν τις προϋποθέσεις, αν έχουν φορολογικές - ασφαλιστικές ενημερότητες...

Λέω έχει συνέχεια γιατί φέτος στο νέο πρωτάθλημα από τις 30 ομάδες, ούτε οι 15 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Πιστέψτε με και θα δείτε τις εξελίξεις όλο το καλοκαίρι. Με προσφυγές, με αδυναμία να κατέβουν κάποιες, με αδυναμία να τηρηθούν οι προϋποθέσεις, με δικαστικές εκκρεμότητες, με όλα αυτά που πάνε σε ένα μπάχαλο. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε όλοι μας».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠαρασκευή, 17 Ιούνιος 2022 11:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep