Μαγκρόουν: «Μπίλης, το μεγαλύτερο λάθος»

Η δήλωση του Ντέιβιντ Μαγκρόουν σχετικά με την αποχώρησή του από τα Τρίκαλα.

Σε δήλωσή του ο πρώην τεχνικός των Τρικάλων, Ντέιβιντ Μαγκρόουν ανέφερε για την αποχώρησή του από τους Θεσσαλούς:

«Θα ήθελα να τοποθετηθω και γενικά να διευκρινίσω τους λόγους πίσω από την απόφασή μου να αφήσω το ρόλο μου ως Προπονητής της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Τρικάλων.

Αποδέχτηκα τον ρόλο του Προπονητή του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τρικάλων μετά από εκτενείς συζητήσεις με τον Λάλα και τον Αναστασιάδη. Συμφωνήσαμε για ένα έργο για την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τρικάλων σε έναν ανταγωνιστικό, βιώσιμο και τελικά κερδοφόρο σύλλογο, μέσω έξυπνης προσθήκης και ανάπτυξης νέων παικτών με υψηλές δυνατότητες προκειμένου να επιτευχθεί επιτυχία στον ανταγωνισμό.

Το κλειδί για την επιτυχία του έργου ήταν η προσθήκη παικτών. Είχα μεγάλη επιτυχία στην πρόσληψη παικτών εδώ και πολλά χρόνια σε υψηλότερο επίπεδο και πίστευα ότι θα μπορούσα να φέρω αυτήν την ικανότητα στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Τρικάλων. Ο Λάλας και ο Αναστασιάδης μοιράστηκαν το όραμά μου και οι δύο κύριοι εμπιστεύτηκαν την εμπειρία και τη γνώση μου για να μου δώσουν το ρόλο του προπονητή.

Δυστυχώς, όταν έφτασα στο κλαμπ έγινε γρήγορα σαφές ότι το όραμά μας και ο ρόλος μου στην εφαρμογή της αλλαγής δεν συμμεριζόταν η υπάρχουσα διοίκηση του συλλόγου. Παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα του Τύπου, δεν είχα τον έλεγχο της πρόσληψης παικτών, τα αιτήματά μου να φέρω παίκτες που είχα στοχεύσει αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη αντίσταση και οι αρχικές προπονήσεις δεν καθοδηγήθηκαν από εμένα.

Οι περιορισμοί του Covid στα διεθνή ταξίδια σήμαιναν ότι το δεξί μου χέρι, ο Ελληνοαυστραλός John Klappas, δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο κλαμπ ως βοηθός μου. Ελλείψει αυτού πήρα την απόφαση να διορίσω τον Λεωνίδα Μπίλη ως βοηθό και διερμηνέα μου. Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό το τεράστιο σφάλμα κρίσης και ξέρω ότι τώρα αυτό συνέβαλε σημαντικά στην επιδείνωση των σχέσεων με την υπάρχουσα διοίκηση. Έγινε φανερό ότι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του, ο Λεωνίδας Μπίλης είχε μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία και ατζέντα από τη δική μου και πολύ γρήγορα, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές στον τοπικό ερασιτεχνικό τύπο, που υποδηλώνουν ότι έφερα παίκτες αμφιβόλου ποιότητας και αμφισβητούσαν τις προπονητικές μου ικανότητες.

Στον σύντομο χρόνο μου στο Καρπενήσι επέτρεψα την καθοδήγηση της γενικής προπόνησης από τον Λεωνίδα Μπίλη, ενώ επικεντρώθηκα κυρίως στην προπόνηση των πιο ελπιδοφόρων μεμονωμένων παικτών που είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Καταλαβαίνω ότι οι μέθοδοι προπόνησής μου αμφισβητήθηκαν εκείνη τη στιγμή από την υπάρχουσα διοίκηση και τροφοδοτήθηκε από τον ερασιτεχνικό τύπο που ήταν μέχρι τώρα σε συμπαιγνία με ορισμένα μέλη του στρατοπέδου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω λεπτομερώς την προσέγγισή μου, οι καλοί προπονητές αξιολογούν και αναλύουν τους παίκτες τους και στη συνέχεια οργανώνουν και προσαρμόζουν τις προπονήσεις ανάλογα, οι κακοί προπονητές κάνουν τις ίδιες και τις ίδιες προπονήσεις ανεξάρτητα τους παίχτες που έχουν.

Αυτές οι αβάσιμες αναφορές στον τύπο «διαρροές», η αντίσταση στις επιλογές πρόσληψής μου και η έλλειψη ενιαίου/κοινού οράματος μεταξύ της διοίκησης οδήγησαν σε εντάσεις στο στρατόπεδο και τελικά στην απόφασή μου να απομακρυνθώ.

Σε κάθε κλαμπ υπάρχουν μερικοί πραγματικοί και γνήσιοι άνθρωποι που θυσιάζουν το χρόνο τους για την αγάπη του συλλόγου. Λυπάμαι που δεν είχα την ευκαιρία να αποχαιρετήσω αυτούς τους ανθρώπους ή να τους πω πόσο εκτιμώ την υποστήριξή τους. Εύχομαι επίσης στους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα κάθε επιτυχία για το μέλλον. Είναι μια ταλαντούχα ομάδα νέων ποδοσφαιριστών, μερικοί από τους οποίους έχουν τη δυνατότητα να παίξουν για κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Εύχομαι τα καλύτερα στον Αναστασιάδη, δεν ταλαντεύτηκε ποτέ στην πίστη του σε μένα και στο έργο. Δυστυχώς, όταν τον χρειάστηκα περισσότερο, δεν ήταν εδώ. Εύχομαι στον Λάλα και τον Αναστασιάδη κάθε επιτυχία στην αποστολή τους να εκσυγχρονίσουν τον σύλλογο και το ήθος του.

Οι 10 μέρες μου στο σύλλογο με έχουν αφήσει απογοητευμένο αλλά δεν θα χάσω την πίστη μου σε αυτό που πιστεύω. Κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου μου στα Τρίκαλα πιστεύω ότι παρουσίασα στον σύλλογο κάτι από αυτό που είμαι ικανός να κάνω κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Νίζιτς στο μέλλον θα δείξουν το όραμα μου αυτό στα Τρίκαλα».

Last modified onΣάββατο, 28 Αύγουστος 2021 15:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep