Δύσκολη νίκη Χανίων

Οι Κυανόλευκοι υποχρέωσαν την ΑΕΚ Β στην 5η διαδοχική ήττα (1-0) και σκαρφάλωσαν στην 6η θέση.

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν τα Χανιά την Παρασκευή (27/01). Στην αυλαία της 13ης αγωνιστικής οι Κυανόλευκοι νίκησαν 1-0 στο Σεραφείδειο την ΑΕΚ Β, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα για ένα ημίχρονο. Το τρίποντο που τους οδήγησε, έστω προσωρινά, στην 6η θέση ήρθε δύσκολα παρότι οι Κρητικοί έχασαν και πέναλτι.

Τα Χανιά θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 41' όταν ο Ντάικο στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΚ Β στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παρρά και δέχτηκε το γκολ στο 48'. Ο Μπουρσέλης με τακουνάκι τροφοδότησε τον Τσέλιο, αυτός σέντραρε από αριστερά και ο Μπουτσάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η γηπεδούχος αν και με 10 παίκτες έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 53' και το 65' με σουτ των Γκολφίνου, Ζίνι και στο 77' ο διαιτητής Μπαλαχούτης με καθυστέρηση έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μάναλη από τον Ντάικο. Ο παθών, ωστόσο, νικήθηκε από τον Γκίνη, σε μία εκτέλεση που έπρεπε να επαναληφθεί, γιατί ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Β δεν πατούσε τη γραμμή του τέρματος.

Νίκη στο λεκανοπέδιο τα Χανιά είχαν να πανηγυρίσουν από τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε είχαν επικρατήσει 0-2 του Παναθηναϊκού Β.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ Β - ΧΑΝΙΑ 0-1
Σκόρερ: 48' κεφ. Μπουτσάκης
Χαμ. πέν.: 78' Μάναλης
Κόκκινη: 45'+1' Παρράς

ΑΕΚ Β (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Ντάικο, Τρούμπουλος, Παρράς, Κ. Σταμούλης, Γερολέμου, Σαμπανάτζοβιτς (55' Ρουκουνάκης), Μπότος (81' Σπυριδάκης), Ευ. Χριστόπουλος (66' Σκόνδρας), Γκολφίνος, Ζίνι.

ΧΑΝΙΑ (Σταύρος Λαμπράκης – Νίκος Μαναρώλης): Καλογεράκης, Κατσούρρι (81' Μαρτσάκης), Ρότσα, Γιαμπερέ, Μπάτζιος, Καμαρά (46' Ναζίμ), Μπουτσάκης (56' Λεμονής), Τσέλιος, Μπουρσέλης (66' Κόλα), Μανουσάκης (82' Ζέκχοφ), Μάναλης.

Διαιτητής: Μπαλαχούτης (Πειραιά)
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Φίλος (Βοιωτίας)

Last modified onΠαρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 17:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep