Η Καλαμαριά την εμπειρία

Η ομάδα της Καλαμαριάς έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής από τους φετινούς μονομάχους. Εδώ η ενδεκάδα της από την περίοδο 1972-73 που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Γ' ομίλου και πήρε την άνοδο. Η ομάδα της Καλαμαριάς έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής από τους φετινούς μονομάχους. Εδώ η ενδεκάδα της από την περίοδο 1972-73 που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Γ' ομίλου και πήρε την άνοδο.

Δύο ομάδες που κάνουν την παρθενική τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής περιέχει η λίστα με τους «16» της φετινής Football League, ενώ ο Απόλλων Πόντου έχει τα περισσότερα παράσημα. 

Ο Αήττητος Σπάτων και ο Βόλος είναι οι δύο ομάδες που προσθέτουν το όνομά τους στη λίστα των συμμετοχών του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής αυτή τη σεζόν, ενώ από τις 16 που μπαίνουν στην διοργάνωση λιγότερες από τις μισές έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Η εμπειρία του Απόλλωνα Πόντου μπαίνει στον 31ο της χρόνο, ενώ μόλις μια συμμετοχή λιγότερη μετρούν τα Τρίκαλα που θα αγωνιστούν για 30ή φορά στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή παίρνει την 3η θέση σε αυτή τη λίστα, αλλά κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με την κατάκτηση 6 πρωταθλημάτων Β' Εθνικής που τη φέρνουν στην κορυφή των τιτλούχων με δεύτερο τον Απόλλωνα Σμύρνης με πέντε γύρους θριάμβου. Αιγάλεω - Καβάλα - Λάρισα - Πανσερραϊκός και Τρίκαλα μοιράζονται την 3η θέση με τέσσερις κατακτήσεις.

Από τα παράδοξα της φετινής σεζόν είναι η μόλις δεύτερη παρουσία του Πλατανιά στη Β' Εθνική, αφού στη μοναδική χρονιά που συμμετείχε στο πρωτάθλημα κατάφερε να ανέβει και στη Super League, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες παρουσίες στην πρώτη κατηγορία παρά στην δεύτερη!

Ο Αήττητος Σπάτων και ο Βόλος ανεβάζουν πλέον τον αριθμό των ομάδων που έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής από το 1963-64 που καθιερώθηκε μέχρι και σήμερα στις 244. Οι περισσότερες παρουσίες διαχρονικά ανήκουν στον Ολυμπιακό Βόλου (34) και ακολουθούν με 32 οι Ατρόμητος Αθηνών - Λεβαδειακός - Παναιτωλικός - Καλλιθέα - Βέροια. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ  31   
ΤΡΙΚΑΛΑ 30   
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  26  
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  24   
ΗΡΟΔΟΤΟΣ  13   
ΚΕΡΚΥΡΑ 13  
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  12  
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 5  
ΗΡΑΚΛΗΣ 5  
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 4  
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 3  
ΣΠΑΡΤΗ 3  
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  2  
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2  
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 1  
ΒΟΛΟΣ  1                                     
Last modified onΣάββατο, 27 Οκτώβριος 2018 11:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep